ANDA KLIK? TERIMA KASIH :)

Monday, 1 June 2015

bajet kecil untuk majlis pertunangan ( part 2)

assalamualaikum :)

bersambung dari entry lepas. part 1

4. hantaran (RM 200++)

- untuk hantaran ni bincang bincang mula dengan encik zakwan dia cakap 3 balas 5. kalau x bagi pon x pa tapi aku nak. biar lah kan. hahahaha

- CUPCAKE RM 100-150. padan muka biar lama sangat aku dah lupa.

  


 untuk orang area alor star/ kedah boleh la tempah kat kak syima kek lawa lawa camni.

- COKLAT RM 17.++


- BAHULU IKAN RM 10



- CUPCAKE COKLAT (free)

ni kawan mak aku tolong buat.


- KUIH LOYANG (free)

ni pon makcik yang sama buatkan.



- dulang sewa jugak, pastu nak mintak tolong orang buatkan hiasan, dah jadi drama jugak. lastnya p ja kedai bunga, sroh orang kedai buat. jadilah hantaran koboi. T______________T

sewa dulang  : RM 5 X 5 = RM25
bunga hiasan : RM 50

5. makanan 

bab makanan semua duit ayah. jadi x amek tau pon berapa kos. kalau tanya nanti ayah mintak duit, nak bayar dengan apa kan. haha

6. make up

xda mekap mekap. aku kan memang cantik, aku pakai bedak sendiri ja. sudah. kalau mekap cantik2 tu range harga RM 100- RM 150. kalau hampa cari kena lebih tu mahallah untuk majlis bertunang.

7. photographer

pon xda. tangkap sendiri ja guna kamera fon. duit simpan untuk majlis nikah nanti. yang ni pon kalau hampa cari range harga RM 400 - RM 700 untuk majlis tunang. kalau lebih tu mungkin majlis hampa grand lah kot. 

tu je lah serba sikit bajet. kot kot sapa nak bertunang nak buat simple2 boleh la tengok2. sapa2 nak pinjam ka veil yang x seberapa tu pon boleh. haha

babai ~

Sunday, 24 May 2015

66th months

assalamualaikum :)

sejak dari awal aku taip blog, memang setiap bulan anny aku dengan encik zakwan aku post. cuma sejak wujudnya wechat dan aktif twitter, banyak post situ. bulan ni marilah post kat blog. xda apa cuma aku rasa seronok, rasa hargai diri sendiri. ah dia x bagi hadiah pon biarkan lah janji aku rasa seronok boleh post tetiap bulan.




happy 66 months encik zakwan, encik tunang, encik suami kelak. haha
Babai ~

Thursday, 21 May 2015

seronoknya pre registration

assalamualaikum :)

oi aku tengah gembira ni oi, dah pre reg subject untuk last sem pastu cek balik semua semua subject kot kot la kan ada termiss dah aku nak kena extend sem. oiii mintak simpang la. x larat nak p kelas dah. pemalas nauzubilah. hewhew



semester 9. sebenarnya sem 6 tapi entah kenapa sistem ni sekali 3 short sem itu yang jadi sem 9 tu. tapi x kesahlah yang penting dah nak habis belajar. x sabarnyaaaa. nak kahwin, nak keja ada baby. seronoknyaaaaaaa.

155 hari lagi .


babai~

:)