ANDA KLIK? TERIMA KASIH :)

Friday, 31 December 2010

hari last dah

hari terakhir tahun 2010

insyaallah, blog akan berwajah baru pada 1 januari 2011.. 2 pon kalau dan nak godek semua.. kalau xdan mungkin 2.1 3.1 4.1 baru siap.. haha

terlalu banyak benda lam kepala sampai x tau nak taip apa..

slow slow akan susun ayat.. sebab 2011 nak buat yang baikk!

:).. selamat bercuti kepada yang cuti

Saturday, 25 December 2010

red merah yellow kuning


assalamualaikum :)

penat.. balik jalan2 tadi.. petang dah p jalan malam p lagi.. tadi petang g alor star mal ngan encik zakwan, dinie n chup.. p beli barang barang nak wat kek n roti.. cadangnya nak buat malam ni tapi x jadi.. balik rumah tadi ayah lak ajk kuar.. g a.s mall jugak.. adik aku beli beg sekolah, aku pon sambar.. jenis x boley tangok orang jual apa..


pas2 tadi dpt beg baru.. balik kemaren gtau ifa teringin nak beg kaler merah.. tadi p aim ada 1 bekenan.. malam terus sambar.. tapi x bapa merah sangat.. nak pink pink.. fully support by my mum.. hua hua.. sapa lagi yang nak abehkan dwet depa kan..


ada lagi 1 benda aku teringin.. tgu jumpa mmg aku sambar wlupon encik zakwan ckp xnak jalan ngan aku dah pasni.. aku nak kasot kaler kuning! kuning okay.. yellow..

buat masa la yang 2 ja aku nak.. nanti kalau ada lagi yang bekenan, aku senaraikan.. :)

fotografer segera

assalamualaikum..

hari ni gathering blogger kat star parade.. aku ingt nak p nak ajk encik zakwan.. tapi la ni pon dok umah lagi, maybe batalkan saja hasrat nak p.. mungkin xda jodoh nak jumpa kak rye n anis kan.. laen kali aku p..

panas gila harini.. aku punya bedak pon cair habis.. tapi xpa, satg sapu laen.. bukan susah kan..

aku siap dr pkol 2 tadi lagi.. tapi disebabkan bosan, aku telah melatih adik aku, izzati untuk menjadi fotografer.. hahaha.. wlupon x bapa cantik gambar, tapi ok la.. agak berpuas hati.. nak cantik2 pakai dslr la kan.. heee~

2 ja nk tulih.. gambar nti aku tunjuk.. nak tengok yang mana betol2 bekenan dlu :)

babai~

Friday, 24 December 2010

bulan ke 13


1 tahun 1 bulan
395 hari

still counting. love u abang gedix!
wlupon kita selalu gadoh gadoh..
saya sayang awak :)



Wednesday, 22 December 2010

cuti x'mas

aku rasa mcm bodoh sebab x reti maen game fashion apa ntah yang dekat facebook.. huh

harini rabu, esok khamis dan jumaat aku nak balik alor setar.. sangat suka ok.. tapi x berapa excited sangat.. xtau sebab apa.. huhu..baju apa x kemas lagi sebab malam esok baru gedix nak wat suma 2.. basoh baju pon rasa malas.. sendi sendi abeh rasa longgar..rasa mcm nak asingkan suma sendi2 bagi bebas.. hahaha

bab merapu memang terer lah.. esok terasa mcam nak x nak pegi kelas.. sebab dengar ramai ja yang xp.. memikirkan nk kena mengadap lectrer yang amat racism.. memang maleh gila.. tapi tengok dlu cmna kan..

dah banyak aku melalut malam ni.. ilang ilmu..

p/s : racism sebab aku wat experiment dia bagi c.. wadehek! kaum dia wat x jadi dapat A..

Tuesday, 21 December 2010

segmen jom berkenalan


assalamualaikum :)

aku join 1 benda .. segmen jom berkenalan~ jom jom jawab

1. apakah status anda

  • bercinta.. huhu.. hak milik muhammad zakwan :)

2. ceritakan tentang diri anda

  • err. nak tau apa ni.. nama NORAINI BINTI AZHARI.. student lagi.. tahun kedua diploma pharmacy kat materskill.. x suka bangun awal2.. malas! anak sulung, kakak yang comel.. huhu.. keras kepala yang amat sangat.. penah tukar 4 buah sekolah pada zaman sekolah dlu.. hehe.. dah xtau nak tulis pa..

3. ceritakan tentang blog anda

  • blog ni sukahati nak menaip apa2 pon.. xla best macam blog pemes2.. tapi kalau nak ilangkan bosan boley baca.. huhu

4. apa pandangan anda tentang dunia blog

  • best sangat.. boley jumpa macam2 benda kat blog ni :)

5. nasihat kepada rakan rakan yang baru nak wat blog

  • buat buat.. x rugi pon.. kalau x reti buka cari tutorial kat blog laen..

6. nyatakan keunikan yang ada pada blog anda

  • xda apa2 yang unik sangat lah.. baru lagi menulis ni..

7. sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog

  • sampai bila 2 xtau la.. tapi wat masa la x rasa nak behenti menulis lagi.. impian? err.. nak orang ramai2 baca.. bajet blog berinfomasi.. hahaha

kena tag 4 orang.. tapi sapa sapa nak wat, silakan.. entry asal kat sini :)


Sunday, 19 December 2010

aku kuat sangat sangat

senyum :) .. dok diam diam..

actually aku tengah sdey.. tapi berusaha untuk senyum dan x menangis ok.. aku tau aku kuattt!!! ya, noraini sangat kuat..

encik zakwan, sorry ek.. saya rindu awak sangat2 sekarang ni.. siyesly! awak x rindukan saya ke cayang?? saya sayangkan awak sangat2.. xmo la camni k.. saya mintak maaf..

ilysmmz .. woo woo T__T

cerita subtitle lagi

semalam aku bising bisng kat mna nak donlod subtitle.. dah tau dan berjaya di download.. tapi ada masalah len lak..bila play tetap x kuar subtitle 2.. apekah?

aku da try banyak kali.. siap tengok tutorial yg ada lagi.. tapi tetap x menjadi.. apa sebenarnya yang aku perlu buat ni?? tolonglah bgtau dan ajarkan..

pelish pelish.. x paham lah tengok movie omputih tanpa subtitle..

senyum :)

Saturday, 18 December 2010

subtitle nak download dekat mana??

hari ni sejuk gila weyh.. petang petang yg sepatutnya panas pon da tarik selimt sampai ke dada.. sejuk macam VOLDEMORT lalu sebelah.. huhu

tetiba je kan voldemort lalu kat H 3 13.. hahaha..

eh ada yg xtau ke apa benda 2?? cepat pegi google dan cari pa benda 2.. malas?? ok2 sini nak gtau.. benda 2 makhluk jahat lam cita HARRY POTTER.. err, x pasti la betol ke x jahat sebab setakat yang aku tengok la ni dia 2 jahat la,.. sebab 2 aku nak kata dia jahat..hoho

p/s : kat mana ley download subtitle??

salah timing

assalamualaikum

rindu kat umah weyh.. kat tilam, bantal, babybear comell.. huhu.. 3 minggu dah dok sini dan sepanjang 3 minggu ni, tiap2 kali mak aku kol, mesti tyme aku tido.. huhu.. dan mesti lupa nak ckp apa2.. yela, kan ke tgh tido, idea x kuar.. hoho..

tadi pon sama.. tetiba dgr tepon bunyi.. mak kol.. (aku anak betuah, susah nak kol balik umah )..
macam besa, tgh tido.. ckp cket2 je la.. lupa nak pesan macam2 benda.. cuma bgtau bila nak balik ja.. huhuhu

*tido lagi? tau bela badan ja.. ayat mak aku :)

p/s : gathering utara tukar tempat.. klik sini

Wednesday, 15 December 2010

huruf hari ini.. C

selamat siang :)

tadi kelas anti microbial.. bestt sangat belajar.. sebab 2 nak kongsi kat sini.. jom jom pakat sebut sama sama..

cephalothin
cefazolin
cephalexin
cefadroxil
cefuroxime
cefoxitin
cafaclor
cefotaxime
ceftriaxone
cefixime
cefepime

sesapa yang terasa lidah dah x betol jangan teruskan :)

hahaha...

Tuesday, 14 December 2010

teringin sangat weyh.. huhu

assalamualaikum

aku malas gila nak update blogg.. ala baby blog syg, sory eh jarang jenguk.. ni mummy da dtg.. xmo nangis2 keyh..

teringat zaman sekolah rendah dulu.. waktu p tusyen tapi bukan belajar.. buka buku tapi cikgu buka tv.. layan telenovela weyh.. tyme 2 cita rosalinda.. pantang miss cita 2.. kalau nak tengok balik la ni nak tengok kat mana eh??

tolong tolong.. nak sangat tengok balik.. tapi beserta subtitle ok.. bm xpon english subtitle..
kat u tube xda subtitle lah.. :(


Sunday, 12 December 2010

ketagihan


hoho

bosan gila weyhh.. x tau nak wat pa dah ni.. encik zakwan hilang.. nak bw line kurang mengizinkan..

so buka fesbuk.. tengok ada bumi, kak rai invite main cityville.. haha.. da sampai level 5 dah.. lepas 2 energy abeh.. waa.. aku gila kot maen benda 2.. walupon baru start, aku da gila buat rumah.. wahaha.. memang boley ketagih aku cmni.. lepas 2 baru buka balik segala game lam fb yg dah lama ditinggalkan.. happy pet, mujur la x mati kucin aku x bagi makan.. kalau x, ish ish.. kecian kan..la ni aku da gila balik game lam fesbuk aku 2.. haha.. org laen buka sebab nak chating segala, aku buka maen game.. :)

ayne's town.. hehe

mainan tido atau petanda ?

assalamualaikum

mimpi buruk.. nightmare.. aku xtau nak katakan benda ni mimpi buruk atau pon petanda apa2 yg x baek.. masok ni da bapa kali aku mimpikan dia.. wadehek! kalau lawa x kesah masok lam mimpi aku kerap kerap.. ni aku cun byk kot dari dia.. hohoho

lam mimpi 2 aku jumpa dia.. bapak kerek dia pnya perangai.. heh! kalau ang budak pandai gilerrrr aku x heran lah.. nak wat perangai pelik2 kat aku.. kalau badan solid molid aku x kesah la ang nak wat lentik lentik.. sumpah aku rasa nak tampar tampar ang tau x! bengong

aaa.. tension tension..

mujur mimpi ja tau.. kalau x mati dah ang..

errr.. mimpi mainan tido ja kan.. x kan jadi kenyataan kann..

Saturday, 11 December 2010

korea seram!


hohoho

rindu dah kat blog.. bukan x nak update tapi idea lambat nak kuar.. lagippon xda wat pa2 yang best nak cita lam blog.. pagi bangun ke kelas dan balik.. x best kan??waktu mandi idea mencurah curah ke ladang gandum, tapi bila pegang lappy suma lari ke tepi..

nak bagi ilang rasa bosan yang mengumpul di minda, aku tengok cita2 antu ni.. x takot tapi menjerit la jugak :)








errr.. grrr.. wrrrr..rrrr.. hahahahaha

Wednesday, 8 December 2010

BLOGLIST 2011 .. SELAMAT DATANG TAHUN BARU


holaa


dah macam2 encik BEN ASHAARI wat contest la apa la kan.. ni baru first tyme nak join :).. encik BEN nanti saya join macam2 lagi.. hee~

moh le pakat2 join.. klik sini untuk ke encik BEN :)

Tuesday, 7 December 2010

konfius nyaa aku

sebelum terlambat, aku nak ucapkan SALAM MAAL HIJRAH untuk semua pembaca blog carcamarba aku ni.. :)

berbalik pada tajuk.. aku sangat konfius.. ni disebabkan pengenalan terhadap subjek untuk sem ni.. basic management.. pharmacy assistant kena tau management ke?? haishh.. x paham btol.. bukan aku amek kos yg berkaitan management pon.. tapi xtau la kalau nanti satu masa benda ni akan berguna.. tadi first tyme kelas dan dah belajar dannnnn sangatlah x best! tapi sebagai pelajar kena belajar kan, time je la..



kena tido.. esok pagi kelas ni lagi.. kalau x p bising manish 2.. huhu~

hari pertama semester kelima


hyee hyee

semalam hari first aku masok semester 5 dan aku dah ponteng.. ini semua berlaku secara x sengaja.. pagi malas bangun.. bukan salah aku, tapi salah mata sebab malas buka.. murni ckp ramai bebudak farmasi x p tadi sebab xda bas.. ha, kan aku bangun awai pon belum tentu aku ley p kan.. apa lagi, sambung tido sampai lebam mata.. haha.. bangun pon sebab encik zakwan text.. kalau x memang hanyut terus la..

cadangnya nak p kelas tengahari.. semangat g mandi siap segala.. pas2 gerak f
iza bangun sebab xda geng nak p kolej.. huhu.. mana mau p sorg kan.. g naek moto fiza tadi.. x sampai sekerat jalan, hujan turun.. adoilla.. terpaksa membatalkan niat suci aku nak p kelas.. patah balik, beli makan then balik hostel.. huhu

sebelum g kelas tadi :)

so, kiranya aku x salah kan x p kelas.. hee~~

esok awal muharram.. tapi aku x puas ati betol.. kenapa aku x cuti weyhhh.. orang laen cuti kot.. huhuhu

p/s : ampa cuti x esok??


Monday, 6 December 2010

GATHERING BLOGGER UTARA.. mailah meriahkan suasana



PERHATIAN PERHATIAN..

KEPADA SEMUA BLOGGERS BELAH UTARA,MEH BACA NI


TEMA: MERAH + HITAM

TARIKH: 25 DISEMBER 2010 (SABTU)

WAKTU 2-6 PETANG


TEMPAT: TAMAN JUBLI EMAS SUKA MENANTI, ALOR STAR KEDAH (Tertakluk kepada perubahan)

BAYARAN: RM 20 UNTUK DEWASA

RM 10 UNTUK KANAK-KANAK

**Kanak-kanak bawah 6 tahun tidak dikenakan bayaran

BAYARAN BOLEH DIBUAT DI NO AKAUN BANK CIMB 07060004039200 (WAN NUR HANIS BT AZMAN)

SETELAH BAYARAN DIBUAT PASTIKAN MAKLUMKAN KEPADA ANIS NAMA, NO TELEFON DAN LINK BLOG ANDA SEKALI. kalau tinggal kat aku pon xpa, nanti aku kasi kat anis

kalau nak tanya apa apa kol kat ANIS - 019-4446535

meh la wey join ramai ramai.. kita meriahkan keadaan ~~

Sunday, 5 December 2010

1 hari 2 kali

assalamualaikum :)

weekends lagi.. aktiviti wajib setiap hujung minggu, tido sampai sakit belakang.. haha.. makan pon tunggang langgang.. pkol 2 makan roti sekeping cicah air.. sepatutnya da lunch tapi baru sarapan.. apa nak jadi kan.. ish ish..

tadi da budak kelas aku tag gambar kat fb.. jadual semester 5.. 5 subjek kena carry.. macam banyak ja kan,, tapi x tau la.. masok kelas dulu la baru tau cmna.. sehari 2 kelas ja.. tiap2 hari balik pukul 4.. dan bermakna aku boley balik kampung jumaat malam ataupon pagi sabtu melainkan aku ponteng kelas jumaat.. aku boley balik awal.. haha.. tapi ok la balik pkol 4 dari pkol 6 kan.. letihh oo.. pagi pulak mula pkol 1030.. horeeyyy!! kalau x pagi2 da tercangak kat bawah tunggu bas.. wat macam aku selalu p kelas pagi la kan..

itu sahaja.. aku tengah kering idea gila nak hapdate blog ni.. tunggu bila ada lagi banyak idea aku taip panjang panjang.. :) selamat berhujung minggu

Saturday, 4 December 2010

sebelum akhirat

tadi bosan bosan dan xtau nak buat apa.. buka youtube cari cita best,, then tejumpa cita ni.. wallaweyh.. sedey ok.. aku tgk smpai nangis teresak esak.. gelak kat aku.. huhu

sebelum akhirat , fauzi nawawi watak utama..
da penah tayang kat tv3 , anugerah skrin ke apa ntah.. tapi aku x tgk hari 2 sebab aku dok kat ipoh.. almaklumlah sini mana la ada tv segala kan..

jom la pakat pakat layan


pegang tisu siap siap tau.. hihi


Friday, 3 December 2010

yey! abeh dah finall

final exam is over!

haha.. aku suka.. sangat sangat suka sebab dah abeh.. tadi dispense n boley jawab.. syokk sangat.. cuma cket x puaih ati kat lecturer yang besikap perkauman.. macam vavi! tapi yang best tyme viva.. mr ravi kot nama dia.. aku kena ngan faezah.. dia tya ' sweetening agent use in suppositories'.. err.. faezah dah naek juling mata pkir jawapan.. aku pon macam nak pkir.. mujur la aku cepat tangkap.. sejak bila supp ada sweetening agent.. macam mana la nak merasa kan.. hahaha

xtau nak taip apa sebab terlalu excited ni.. nak pergunakan cuti sem sesungguh hati.. wlupon cuti sem hanyalah dua hari..

*suppositories : ubat masok punggung.. :D

Thursday, 2 December 2010

satu je lagi.. sabar ekk

ehem ehem.. testing 1 2 3

:)

assalamualaikum

tadi paper pharmaceutic.. dan aku x boley jawab! tahniah.. laen kali wat macam ni lagi.. dah tau x reti x gagah study pulun pulun.. dah dengan keadaan dewan di bawah takat beku, teketaq tangan nak tulis.. sambil penat cari idea nak menulis.. haha.. padan muka aku..

hati rasa macam tenang ceket sebab tgal lagi 1 subjek untuk final.. tu pon praktikal bukan teori.. nak kena wat experiment segala pulak.. jadi malam ni haruslah menghapai bahan2 dan sukatan yang diperlukan untuk membuat ubat2 yang belum pasti selamat di makan.. hahahaha

cepatlah esok.. x sabar nak habiskan sem ni dan bejumpa sem baru.. oh ya! tiada cuti sem lama2 macam ampa cuti.. lepas final 2 hari rehat terus masok sem5..

Wednesday, 1 December 2010

dah masuk bulan baru la

tepuk tepuk.. pheeewittt!! hahaha

terima kaseh kepada cik huda dan cik amar yang byk tlg aku siapkan blog seindah ni :)
ampa nak kata x indah suka ati.. tapi kat mata aku dah cukup comey sebab aku ni bukan jenis berseni sangat.. hoho..

tengok header.. buat sendri.. wlupon x reti tetap gigih nak buat sampai siap.. x sampai 30 minit pon da betukar jadi cmni.. weeee~~

ok ok.. sudah noraini.. blog ang bukan lawa sgt.. huh!

1 disember 2010

xda yang best pon harini.. pagi tadi exam paper hp x ley jawab sangat.. lam dewan tadi sejuk gila.. sebelah tangan pegang pen, sebelah lagi pegang tisu.. pantang tunduk.. ada ja yang nak meleleh.. haha..

lecturer healthcae yang jaga tadi.. suka hati dia wat undang undang.. student pharmacy x boley keluar dewan dan ke tandas selagi jam x pukul 11.30.. kalau sapa terasa nak tekencing tadi, memang meleleh ats kerusi ja sebab x ley p tandas.. dah la wat undang2 sendiri, lecturer 2 selamba badak lalu lalang.. sir , lorong antara meja kecik, ang lalu sgkut tangan student dok menulis tau.. haishh

tengok, kan aku da marah.. dah dah.. ttup mult.. ~~~




Tuesday, 30 November 2010

gedok godek sampai jadi

hahaha

aku wat header baru pulak.. orang kalut study aku ngadap lappy.. huhu

header serabut ceket.. lawa x weyh ?? :)

batu besar atas kepala sudah boley letak tepi

hohoho

aku rasa harini buat pertama kali aku dok lam dewan selama 2 jam jawab exam.. 4 sem dah belajar sini , selalu xdan sejam lebey aku dah blah.. harini aku menggunakan sepenuh masa yang ada.. haha

pas2 aku asa aku nak demam ni.. mata berair.. selsema dari pagi tadi.. ini suma disebabkan oleh pharmacology yang _____..arghh.. mujur selesai dah tadi.. memang membunuh gila subjek 2.. semalam smpai pkol 2 dok menghapai nama ubat.. err.. mai jawab exam suma ubat yang dok hapai ilang.. p mana pon x tau la.. penat pusing pala otak pkir.. x jumpa.. otak aku macam henk ni.. camna nak buat.. esok aku ada paper HOSPITAL PHARMACY pulak.. aaaaa.. kalau lappy henk ley cabut bateri, kalau aku henk kena cabut kepala ke ?? (ayat ifa :) )

Monday, 29 November 2010

dinner yang mabeles!

hye hye..

alhamdulilah paper arini boley jawab wlupon banyak yg aku x tau.. ye la ley jawab yang takat baca je la.. x baca ley jawab 2 mcm hebat gila kan..

ekceli aku baru sudah dinner ngan murni kat teratak indah kami ni :).. menu aku , bihun pama + milo n muni lak megi tomyam + kopi.. mabeles.. kenyang gila dah ni.. asa nak lena balik.. tapi pikirkan esok paper membunuh.. aku terpaksa batalkan niat aku nak tido 2.. silap silap malam ni kena jadi burung hantu menghapai nama nama ubat yang boley buat aku gila.. heh!

ok lah.. nak p usha nota plak.. ~

semua orang! wish me luck okay



minggu final exam..


berbekalkan bacaan aku yang x seberapa, aku nak p jawab exam ni.. aku janji aku jawab elok2 :)
janji x wat mcm ni.. hahaha



nak p kolej dah.. babai

Sunday, 28 November 2010

say wuht!!


ilang tension weyh!! jom tengok sama2..

babai nota

aku tension weyhh..
aku teriak dari tadi..
xda sapa nak redakan aku..
huda, selalu aku triak kat ang..
malam ni ang xda..
aku tido sorang, teriak sorang sorang..
xda orang pon larang aku telan ubat banyak banyak..

TENSION!!

telan ubat banyak banyak lepas tu tido
yes!
babai nota nota


Saturday, 27 November 2010

movie? ngangkung bestt


aku da selamat tiba kat ipoh.. harini sampai dekat 4 jam lam bas.. lenguh badan dok lama2..dah la bas x best..nak balik sini tadi aku jadi ngada ngada plek.. lepas salam pon nak teriak.. begenang ja air mata ni.. bedak pon x boley pakai.. muka natural ok.. hohoho..

isnin ada final exam tapi aku rilex depan lappy update blog lagi.. kemaren p jalan2 samp
ai sekerat hari wat macam xda pa pa benda nak kena pikir.. siap p layan
muvie lagi..

aku kuar ngan encik zakwan kemaren.. p tengok cita NGANGKUNG.. bukan cita hantu tapi cita lawak ok.. gelak x ingat.. tapi ada la part2 yang tekejut.. panjang gak cita 2 dekat 2 jam jugak la.. cadangnya nak tengok 2ALAM filem arahan dr. rozmey kesayangan kak rye, tapi x jadi sebab cam x best.. ajak encik zakwan tengok RAPUNZEL dia xnak.. huhu.. apa salahnya layan cita katun kan.. kan kan..







err.. nak p baca buku la.. babai

Friday, 26 November 2010

sungguh! final nak dekat

malam ni malam last aku tido kat umah sebab esok petang da nak kena balik ipoh dah.. aku x suka.. sebab bila balik sana bermakna semakin dekat aku dengan final exam.. x pasti kenapa sem ni aku cuak pelik.. padahal 3 sem sebelum ni hadapi dengan penuh keselesaan..

sekarang ni mood aku x betol.. aku rasa nak telan enpon , nak gigit lappy , ink printer nak wat minum dan nota yang sebelah aku ni wat bakar sampah.. aku tension sangat.. sehinggakan encik zakwan x reply msg pon aku nak mrh gilagila.. x tau sebab utama..
aku nak bebai.. aku rasa nak triak meraung sampai guling2.. bagi aku puas ati.. arghh!

TENSION!

cukupla banyak 2.. sebenarnya benda lain nak taip tapi benda lain tang jai ni tekan.. haish!

p/s : kalau tido ley ilang tension kan..

Thursday, 25 November 2010

percutian mengejut!

hye hye.

ada sesiapa rindu aku x.. 2 hari x on9 dan x sempat berblogwalking ke tempat ampa.. hee~

aku p langkawi wehh.. orang sibok study sebab final exam aku rilex ja p bejalan rata.. la ni baru teketaq ketaq sebab x baca apa lagi.. tgk status kt fb kaum kerabat budak kos aku pakat stdy nak abeh dah.. kenapa la aku malas x rajin macam depa 2 xtau..
berbalik kepada percutian.. p sat ja pon.. 2 hari 1 malam.. tujuan sebenar nak p beli kain batik sahaja! mak aku lah kalut nak p.. xdan nak tunggu aku balik rumah cuti krismas ni..

dah nama jejak ke sana, wajib main tepi pantai.. sampai hitam aku.. mujur aku jenis bersopan.. so x hitam terok sangat.. tapi merelit la muka..
malas nak menaip banyak banyak.. tengok gambar je la eh
adik aku yang gila camera macam kak dia.. haha

:)

wif mama.. gambar x jadi sebab pakai timer ja

ayah..gambar suma asing2 sebab xmo amek gambar 1 family
maleh nak letak banyak2.. nak tgk kelik sini:)

selamat hari tua abang

happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday to abang
happy birthday to you..
selamat hari tua.. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.. cepat2 abeh belajar dan keja.. cepat2 simpan dwet dan masok meminang.. hee~
dann..
selamat ulangtahun pertama.. semoga kekal hingga ke jinjang pelamin..
:)
love u ABANG <>

Monday, 22 November 2010

page dekat facebook.. likee~

tangan aku gedix.. tadi try buat facebook page.. pas2 sekerat jalan dah x reti.. then biar cm2 ja.. err.. boley tlg x cmna nak wat bg comel??

nanti da nampak macam ok baru nak letak di blog..

Sunday, 21 November 2010

aku xda niat nak condem

masok harini da lebih 2 minggu aku kat rumah.. orang laen da pakat balik ipoh tapi aku x balik lagi sebab kos aku exam minggu depan.. aku x pasti kenapa perlu wat final exam asing2.. kalau wat sekali lam dewan macam sem sebelum ni apa salahnya.. haishh

bagi sesapa yang nak masok masterskill.. aku nasihatkan baek x payah.. pengurusan macam pa lagi.. kedarah dwet student cepatla.. lagipon x best pon masok si2.. mujur la kalau nak berenti kena bayar kalau x maybe aku pon da cabut dari ci2..

terlajak perahu boleh di undur , termasok kolej x boleh keluar..
hohoho..


Saturday, 20 November 2010

19 tahun 2 hari.. yey! da besar



happy belated birthday to me !

buat sesiapa yang xtau.. 18 november lepas birthday aku.. sapa2 yang x wish lagi baek cepat wish.. kalau boley sekali ngan pos hadiah ok.. hahaha.. aku x d

emand sangat.. tapi kalau nak bagi 2, setakat camera DSLR sebijik, blackberry sebijik dah la.. kalau nak best lagi bagi honda city sebijik ok.. :)

17 .11.1o

HARI RAYA AIDIL ADHA

aku bangun awal seawal 9 pagi.. hahha.. kuar bilik adik aku da siap
pakai baju melayu tapi aku rambut masih serabai.. hahaha.. tapi ok cket la dari encik zakwan.. pkol 10 baru bangun tido.. sangat betuah itu anak kan...

tahun ni ramai yang wat kenduri hari raya.. dari pagi sampai ke malam tau makan ja.. badan pon da makin cute.. baju raya hari 2 ketat! huh!

wc mengong


encik zakwan senyum.. :)

buat muka buruk.. haha

18.11.10

raya di rumah dinie.. ada kenduri.. then g raya umah auzan.. dinie ikot balik n menetap kat umah aku.. sori dinie.. bilik aku x kemas.. hee~

malam kuar lagi.. aku n encik zakwan, dinie n chup.. jalan2 saja.. cadangnya nak maen bowling tapi orang sangat2 ramai.. x pasti kenapa orang sangat ramai..

aku menguasai picture.. encik zakwan nampak sipi2 ja..


dinie n chup

encik zakwan yang pemalu :)

19.11.10

hantar dinie ke jitra.. rancang nak keluar pkol 10 tapi terbabas sampai pkol 12.. cian encik zakwan kena tunggu lama2..

abang, xkan x paham lagi kot awek awak yang suka tido ni :)

2 ja update untuk kali ni.. :)

p/s : gambar untuk raya ke 3 dekat zakwan.. nti la masok

imysm abg gedix...

header da comel tapi layout wat perangai

assalamualiakum..

aku mnx maaf lama x update blog n aku nya blog menjadi buruk.. ini disebabkan kegedikan aku kononnya nak ubah layout baru tapi hampeh.. x jadi.. last2 kena pakai yang basic ja.. huhu..

header aku tukar baru.. comel kan.. ekceli aku try guna photoshop wat plek2.. pkai transparent kot.. hohoho.. sebelum ni wat x reti wat bg transparent.. hehe..

ok2.. jap g aku update pasai raya pa suma.. nak baiki blog ni dlu ~~


Tuesday, 16 November 2010

15nov2010

hohoho..
alhamdulilah malam ni bb x wat perangai sgt.. klu x nak buka page ni loading x penah penuh.. last last error.. malam ni mungkin sebab kasihan pada tuannya, bb bergerak lancar..

esok raya.. suma orang tau bnda 2.. pesiapan ketupat kueh mueh segala dah ada.. baju raya pon da siap tegantung.. ngada ngan bj baru.. hoho.. tapi yang sdey xda tdg nak padankan ngan baju 2.. kasot pon xda.. cdangnya nak p beli td tapi ujan lebat gila.. nak kuar malam lak encik zakwan bantai tido smpai la ni.. hmmm..

byk bnda ni nak ckp..

kemaren, 15/11/2010..

aku balik ipoh sebab da praktikal test.. test start pkol 9 , pkol 6 da betolak dr umah.. sepanjang perjalanan aku tido.. bangun bila da lepas tol jelapang.. huh! terok gila kan.. aha..
test yang sgt mcm hrm sebab exp xdan wat dua2.. ekceli aku dan ntar dua2 tapi kena ptg markah sbb lambat.. ok fine.. n procedure utk 2 aku x wat.. bagosss!! lepas 2 petang da viva.. aku disoal jawab oleh lecturer yang x best.. apa ntah nama dia.. dia tanya kat aku pasal jellies.. haishh.. nak mrh nti kata derhaka.. x patot dia tya soalan 2 kat aku.. aku x masok kelas jellies la weyh! bongok.. suma soalan dia aku jawab dengan sopan " i dunno la sir".. wat muka konfiden ok.. hahahha

da penat menaip.. apa2 pon salam aidil adha utk korg suma..

p/s : nak bangunkan encik zakwan.. kasot raya xda ni..

salam aidil adha

salam aidil adha :)

jemput la dtg ke rumah

Sunday, 14 November 2010

GiveAway Domain From MelRomeo.Com

heh! kena tag.. so sila buat..

mana la tau kot2 ada rezeki aku dpt domain sendiri kan.. hee~ thanx shanas sebab tag aku

GIVE AWAY Domain Daripada MELROMEO.COM

Tag 5 Orang Kawan BLOGGERS

1.gadis kampung separa bandar

2. kak diana

3. ladyrye

4. kak zalia

5. cik ML

MENANG 1 DOMAIN .COM / NET / ORG

GIVEAWAY DARI MELROMEO.COM


Syarat & Peraturan
1. Create 1 Entry bertajuk “GiveAway Domain From MelRomeo.Com
2. COPY Ayat berwarna Merah diatas dan PASTE di blog anda.(PASTIKAN LINKBACK KE ENTRY INI)
3. Tag 5 Orang Kawan Bloggers
4. Comment Entry ini berserta LINK Entry anda dan Siap!

sapa yang kena tag.. wat la :)

p/s : blog saya x ley copy.. akak2 sekalian copy kt link dia ek



Saturday, 13 November 2010

gempa bumi ? apekah..



spek baru.. heee~

selamat malam :)

diharap semua pembaca sangat sihat hari ni :).. mcm baek gila kan intro aku malam ni.. hehehe..

tadi siang aku balik tengok pacik aku.. almaklumlah sekarang ni dia tinggal sorang2.. cian kat dia.. so, kami bertiga ( mak, aku n zati ) bertolak dalam pkol 1.30 ke destinasi.. kemas2 umah n wat apa yg patot, kan da nak raya.. setelah agak bosan
, kami balik..

petang sampai umah, x terus naek umah.. aku g umah wa aku.. belakang umah aku je.. sembang punya sembang da senja.. aku amek keputusan untuk balik..

tiba - tiba mak jerit

mak : aini! tengok belakang
aku : awat plak?
mak : cepatlah tengok

sekali aku beralih aku nampak itik angsa ngah kembangkan sayap n berlari laju ke arah aku.. heh! itik ligan aku.. sesungguh hati aku berlari.. siyes aku takot gila.. huhu..
lepas aku da masok umah, mak aku dengan selamba ajak itik masok umah gak.. haish.. ley lak sembang2.. itik 2 pon ley wat manja2.. tampa nak??

heh! lepas 2 terus text encik zakwan bagitau..

"patot abang asa gegar2 kepala.. sampai pening "
"gempa bumi la "

2 dia reply.. abang! sungguh jahat anda!!

itik macam ni la.. heh!tapi sekor ja..

Friday, 12 November 2010

cik anony! tampilkan diri

aku bangun buka blog.. ada 2 komen dari cik anonymous..

pesanan untuk beliau

cik/encik , saya da balas komen.. boley x anda tunjukkan diri anda?? saya tertanya tanya..!

aduhai gigi


asalamualaikum.. di hari jumaat yang mulia kita kena besifat sopan santun ye kawan kawan :)

dasar mata burung hantu sebab pkol 2 lbey boley mengadap lappy lagi.,. mata segar buga
r ditemani si comel ijau :) wee~.. aku tgh ber ym nganencik zakwan tapi dia boley sedap lena depan webcam.. haish.. klu boley masok jari lam screen da cubit2 dah sroh bgn.. hahaha.. kesian kan dpt awek gila vavi cmni..

gambar dia tido ? x pyh la.. bio aku dah la yg menatapnya.. ceh!
nah amek tatap gambar aku :)


hari jumaat, berpakaian sopan..

da puas tgk muka aku?? meh smbg cita balik.. dalam melayari kebosanan sorang2 ni, aku sentuh gg guna lidah.. ha kantoi la pkt try wat kan.. hahaha
aku asa gg aku cm longgar la.. empat empat gg depan belah bwh.. huh? apakah ini.. hohoho.. takotlah.. xkan nak tercabut.. xda gg la nti.. cmna nak mkn.. mmg tiap2 masa ingat makan isk isk.. sdey la.. sob sob..

tgk gambar sekarang da phm kan??

kalau lah gg aku cantik mcm ni.. ni x.. dah la gg bwh x ckup sbb kena cbut dlu.. ni tambah lak longgar..adoii.. huhu..

p/s : gg x cntik pon senyum manis tau..

Thursday, 11 November 2010

purple ke ijau.. not bad la

bertukar!!
hahaha..ekceli aku da tukar spek baru.. xperlu bgtau tp aku nk gtau.. suka la kan.. hoho.. treanformasi dari purple ke ijau.. xde la plek pon muka aku yg comel ni.. gpon aku kan bertudung.. so x nmpk la kaler ijau 2..

alang alang da masok mall.. terus bejalan.. nawaitu nak cari kasut baru.. tapi xda yang cantik pon.. heh! nampakya esok encik zakwan pulak yg perlu meneman cari kasot *wink wink*


keta pon da cantik.. da cuci tadi :)

p/s : sayang , ke mana ha?? text x dilayan ni..


Wednesday, 10 November 2010

praktikal test . .

lagi seminggu nak raya haji..
klu mengikut perkiraan dalam kalendar tahun hijrah lagi seminggu cukup setahun aku n encik zakwan.. wee~~

bukan 2 topik utama kita untuk malam ni.. aku dah kt umah selama 6 hari..da msk 7 kot.. ahh x pasti lak.. xpe la bapa lama pon.. yang pastinya ak sedang mengalami 1 kesulitan yang besar..hoho

apa yang terjadi sebenarnya?? meh dekat2 nak story
isnin depan seperti yang tertulis kt ats 2, aku da praktikal test.. akan tetapi, wah tapi2 lak kan.. buku praktikal aku masih belum diselak.. haish.. bukannya xnak selak selak baca.. tapi 2 la kan.. dok umah, makan makan makan.. nak buka buku x sempat.. cehh!!

oh ya.. sebut pasai makan.. badan aku semakin mengembang nampaknya.. aku sendri sedar akan apa yang belaku.. encik zakwan x tegur pon da tau.. dia siap sroh bg kurus.. awak, saya nak kurus tapi badan ni mengembang.. nak wat cmna.. huhu :D

jauh tersasar dari tajuk utama.. baik aku benti taip skang .

choww~~

Tuesday, 9 November 2010

oh cik belang belang

pap! pap! pap!

heh jangan pkir lucah.. 2 bunyi aku tampar nyamuk.. dah bapa puluh ekor mati kt tgn comel aku ni xtau la.. malam ni nyamuk tersangat aktif.. rilex hingap kt tgn aku.. sekali 2 3 ekor.. penat nak tampar tau x.. dah lepas tampar nak menggaru lagi.. adoi.. banyak kerja heh!

ubat nyamuk pusing2 kaler ijau cap kepala gajah abeh.. ridset pon x jumpa nak sembur.. nak sembur body spray satg nyamuk makin banyak lak sebab wangi..apakah perkaitan antara nyamuk dan wangi??? x tido lak aku mlm ni..

ok2.. merapu.. pap! lagi sekor kena tampar

tap.. kelajuan kipas ditingkatkan.. cik nyamuk oi.. pegila terbang jauh2.. syuh syuh

p/s : hobi di rumah ialah makan.. semakin membesar.. darah sedap.. sebab 2 nyamuk suka.. heh!

Sunday, 7 November 2010

cerita banjir lagi


mood aku baek arini.. rajin nak menaip lagi.. suasana skang ni sejuk sebab ujan lagi ,klu letak pala ats bantal pas2 selimut konfom smpai pagi aku lena.. heh! aku mmg suka tido..

esok adik aku kena sekolah jugak wlupon da mangsa banjir menginap kt sekolah depa.. awal 2 cikgu ckp x sekolah tapi p.k hem depa yg cengey 2 sroh p gak.. padan muka depa! hahaha.. tadi aku pon p melawat mangsa banjir kat sekolah.. p enterprem, mna tau kot2 muka ley masok tb.. xke pemes aku nanti..hahaha.. orang ramai ci2... xbest.. sebab aku x bapa minat org ramai2.. wat macam depa nak sgt aku p..hohoho

tadi tyme aku p depa dok mkan.. pas mkn da taklimat.. bla bla pong pang pong pang ketua kampung becakap, da penyerahan kain batik n kain pelikat kat depa.. masing2 qenyeh dpt ken pelikat.. sori, xda niat nak kutuk pon..heh!

ada ceket gambar untuk tatapan.. layankan~





gambar dalam gelap.. nampak betambah lawa :D


di kantin SMK DATO' WAN MOHD SAMAN

GAMBAR HARI JUMAAT 5/11/2010


pekan rabu naek air



air lagi


dan air..

alor star bandar lam air??

Saturday, 6 November 2010

B A N J I R

yg ni kali ketiga aku cuba utk post entry.. dah 2 kali taip tp bila publish ilang..macam mengong..

B A N J I R

suma orang dok cakap pasai benda ni.. aku pon nak jugak.. hoho.. alhamdulilah sebab umah aku x naek air.. klu x aku pon mesti bosan sebab nak kena agkut2 barang nak pindah ke tempat lagi tinggi seperti yg berlaku pada kak rye dan gadis kampung separa bandar.. kecian kepada mereka..

kemaren kuar ngan encik zakwan pon x dpt pegi jauh2 sebab jalan banyak xley lalu.. mall ja yg masih selamat + orang ramai + ada sale.. haha.. wlupon ada sale aku tidaklah shopink sbb makayah aku x bg dwet.. cuma g tgk muvie cuti2 cinta..

berbalik pada cerita banjir, tadi aku ngan mak aku p melawat kawasan banjir.. kami hanya lalu di kawasan yang xda air sebab x bani nak redah.. dibuatnya moto mampus tengah jalan.. padan muka.. heh!

sekolah dekat umah aku pon dah da org yg dok.. penempatan sementara.. dengar kata org yg dok tanjung bendahara.. pkol 2 pagi dpt arahan kena pindah.. kasihan bukan..

ok 2 ja kali ni.. nak tgu mak balik.. mak p mengurat mesyuarat rukun tetangga.. :D


Thursday, 4 November 2010

alahai shahab pon jem

i'm home.. hehehe

selamat tiba di umah dekat2 pkol 1 kemaren.. 2 pon sebab jalan dari shahab nak balik umah keta byk sgt.. nak menyelit2 ni x pandai.. so ikot ja kat blakang..

cadangnya arini nak kuar lagi, tapi keta sepupu guna... so di tangguhkan ke minggu hadapan.. heh!

pesanan buat kekawan

fiza dan ifa ( sebab ampa mesti baca blog) : jari aku da merah oii.. ber inai.. hekhek

p/s : baby , i miss u

Tuesday, 2 November 2010

balik.. weewiit

cepat cepat..

kemaskan barang..holiday utk 3 minggu ++.. weeewiitt.. jangan jeles.. kepada yg x dpt cuti raya haji ni..diucapkan takziah.. hahaha

final exam telah ditunda dan tiada cuti sem utk kali ni.. pdan muka kepada saya.. heh!

p/s : maxis bb wat hal.. cm haram.. pinjam bb fiza.. thanx fiza..muahhhh muuaahhhh

Thursday, 28 October 2010

bukan x nak study


kehangatan exam semakin terasa.. kepala asa nak meletup n otak nak teburai.. sebab study banyak sangat.. ok 2 aku tipu.. sebenarnya sakit pala sangat sebab malam ni jugak nak kena abehkan semua chapter utk hospital pharmacy.. huh.. kena berusaha habiskan semua 2 sebab ada test and viva.. x pham kenapa perlu test masok semua chapter..

bagi yang x tau,viva bukanlah sebijik kereta.. dan kalau salah eja akan menjadi vavi.. haha.. viva 2 lebey kurg macam oral test la.. aku x suka bnda ni sbb aku mudah gugup...( bajet karangan spm,pakai bahasa begitu).. pas2 aku ni x pandai nak cakap omputih.. haishh

macam panjang lak kan entry ni..

aku nak lepas tension ni..eheks..ekceli saat ni nota bergelimpangan di tepi, lappy buka nota lam local disk d, biskut2 bagai.. nak study hard la konon.. last2 cik blog menjadi tatapan mata.. heh!

tingtong! 1 msg receive

'stdy je la..jangan jadi pemalaz k..' msg diterima dari encik zakwan..

erk!


Sunday, 24 October 2010

belum lagi setahun

selamat berhujung minggu

aku ingt nak stop blogging smpai final exam.. tapi x mampu.. malam2 tangan teketar ketar sebab menahan dari wat post baru macam lam umah da akon penghawa dingin... bajet macam dok hotel padahal dok hostel x cantik yang kdg2 panas yang tingkap sliding kadang2 sgkut sebab da benda bawah taya kecik.. ngeh ngeh

penat baca mukadimah aku wat?? sori sori.. ekceli aku bosan.. baru pas wat asement yang melambak lambak mengalahkan student phd.. student phd banyak asement ke?? aku xtau..

seminggu sekali ja nak jumpa hari minggu so kena guna sebaiknya.. bangun pkol doblas still asa awai.. makan pulak pkol 3 merangkumi sarapan , makan tengahari dan makan petang.. malam lain kira sebab perut masing2 x kecik.. an an..

******
******


24.10.2010 = 11 bulan

abang, x sangka kan da 11 bulan..
i love u ketat2..





:)