ANDA KLIK? TERIMA KASIH :)

Tuesday, 22 June 2010

novel pulak

agak bosan di malam hari ditambah dengan hujan kt luar yg menyebabkan tenet aku tesangatlah lembab..buka u tube x gerak2 pon..haish..geram btol aku..
emm..sejuk ni..plok2 tarik selimut lena best ni..ehek..

musim bola..
bola bola bola..encik zakwan layan bola yg ulangan td..yg live x tgk..bejalan merata..opss!!..haha

so nk ilang bosan aku layan novel mlm2 ni..pagi kot..ahh wat ever la..

jom2 baca novel ngan aku..
______________________________

sinopsis

MENGAPA kau tinggalkan aku ketika cinta ini sedang mekar mengharum? Sedangkan kau tahu aku tidak bisa hidup tanpa kau di sisi. Jangan kata kau lupa saat-saat manis yang pernah kita lalui bersama. Kita pernah menabur kasih dan cinta di taman hati. Kupersembahkan segala yang aku ada untukmu. Apa lagi yang kau mahu sudah kuturutkan. Kerana cinta, kasih dan setiaku, kerana janji dan sumpah yang kau lafaz dulu, air mataku ber­linangan. Tapi kau pergi jua...

Yana mengharungi liku-liku hidup sendirian setelah Razman pergi menghadap ILAHI. Jiwanya nanar. Cinta yang terbina sejak di bangku sekolah tidak kesampaian. Luka dan sengsara di hati dirawat sendiri dalam kepayahan.

Kau kata, aku bagai lilin yang menerangi kegelapan duniamu. Kehadiranku umpama air di kali yang menyegarkan perasaanmu. Kau sedia berkorban untukku. Sedia merawat kelukaan hatiku. Ku dibuai cinta, kasih, sayang dan rindumu yang luhur sejati. Tersentak aku dari lamunan yang panjang. Mawar tanpa haruman tidak mungkin disunting buat penyeri syurga asmara. Di tangkai jua ia layu...

Cinta Fariz terlalu luhur untuk Yana. Bergetar jiwanya setiap kali berada di sisi jejaka itu. Namun, sudikah Fariz menerima dirinya seadanya? Apatah lagi keluarga Fariz terlalu me-menting­kan maruah dan prestij. Layakkah dia berganding dengan je­jaka yang berjaya menakluk hatinya itu?

p/s: best gak la novel ni..dah byk kali bc tp tetap nk bc lagik.. :)

2 comments:

Hapiz Rahman said...

saye pun ada buat novel online.. Cinta Hati Kamu. Jengahlah kat blog.. Novel bersiri tue..

Dr.noProblem said...

novel bersiri aku budak JB....jom baca...

:)