ANDA KLIK? TERIMA KASIH :)

Thursday, 30 September 2010

ceramah rakan cop

penat~

baru balik kolej..cam harem bila 1230 xda bus..kena tgu smpai pkol 1..
sebabnya tadi da ceramah oleh pacik pulis..pasai rakan cop bla bla..pacik cakap kt depan kami wat ulasan kat belakang..sangat bagus :).. bukan 2 ja..siap tgkp2 ga
mbr segala..huhu

tujuan sebenar kehadiran kami ke kolej tadi sebab da game utk school of pharma
cy..haha..kdg2 rasa nak sepak diri sendri..untuk student pharmacy la..p ja x join game pon sbb tyme kami smpai game 2 da mula skrat jalan..so terus ke kafe sarapan pagi + lunch.. yummy!

perut kenyang,bas xda..p conference room tgk budak mlt nya exhibition.. klu ejaan x btol sl
hkan muni..dia yg eja kt aku..

depa wat game macam2..dapat cekelat untuk tiap2 game..wahh suka..bley osak lagi gg aku..
btw puas ati la ngan apa yg depa wat td.




mereka menyusun meja

ifa kyusuk dgr ceramah

fiza.ifa.aini


pacik pulis dihadapan



:).

p/s: ifa..gambar kita 4 aku dah cuba sedaya upaya nak upload..tapi x mpu

Monday, 27 September 2010

tajuk letak sendiri

godek2 blog td jumpa entry yang taip semalam pkol 3 tapi x post..

hye

tengok jam da pagi tp still xley tido..huda macam besa awal2 lagi da menuju ke alam lain..mesej n kol dah x dihiraukan..encik zakwan pon da melelapkan mata..mungkin juga sudah bemimpi..msg pon x dihiraukan lagi..

on9 fb tgk gambr org..mereka comel,mereka lawa..cantik selim melim..ok..saya jeles!
saya juga mahu cantik dan selim melim lawa juga..

alhamdulilah dengan apa yang ada..tapi 2la.. xpenahnya nak ckup.. macam entry sebelum ni..aku nak selim mcm liyana jasmay..
abg : sila bagi perhatian..adakah anda mahu awek anda selim seperti cik l.j??huhu

agak jauh tersasar.. tetiba buka topik selim selim kenapa..nak aku tachin la kan..huhu......
...........................................

2 benda aku taip then aku telena..baca balik sumpah lawak..ley gelak guling2..:D

p/s: ekceli aku xda benda nak taip rini :)

Sunday, 26 September 2010

aini + huda = jalan2



hye bloggers

idea kering lansung nak update blog..tapi tahap kegigihan 2 byk..so wat gak entry ni..
ekceli sok da paper dispense pkol 2 smpai 5..ada kata teori ada kata praktikal..haish..tapi klu kena baca nota 2 mknanya teori la kan :D..

buka fesbuk xda menda yang best pon..encik zakwan pon x on9..tengah menyiapkan laporan..lecturer da nak chek..susah jugak praktikal ni ea..kena wat laporan segala..
* aku x penah p posting , sbb 2 xtau suma2 ni

tadi kuar beli makan ngan cik huda..makan lagi..xtau zaman bila aku dp
t jadi selim mcm liyana ja
smay..x pasti kenapa dia dijadikan contoh..
*maaf cik liyana


muka aku da licin..licin + putih = saya lawa :)

p/s:bergerak ke fb..sayang saya da on9

Saturday, 25 September 2010

di malam hari

salam

mata x mengantok tangan masih aktif..kesimpulannya tekan dashborad klik new post..entry baru untuk hari ni..

cik huda dah di buai mimpi dengan keadaan enpon berada di ruangan mesej baru,menaip beberapa huruf terus terlena tanpa mengahantar kepada penerima..kejut sroh reply msg pon x bgn dah..tgal aku ja terkebil2 lagi luas biji mata..

text encik zakwan tapi reply punya lambat..mengeja barangkali..
nak peringat awek tgu msg dia,kol sekali..smbil wat sora manja2 mintak penyepak,tya dok mna..dia jawab masih di pekan wlupon da doblas lbey..eh cik abg..balik la..tgh mlm da ni..esok awak 2 keja..

matamasih x mengantok tapi da xda idea merapu nak tulis..ni ja malam ni..
:)

mood : rindu la.. u reply my text cpt2 cket ok

Friday, 24 September 2010

happy birthday mak




my beloved mum

happy birthday 2 u
happy birthday 2 u

happy birthday 2 mak
happy birthday 2 u

mak!!!
selamat ulangtahun kelahiran
semoga pnjg umo n dimurahkan rezki..
thanx mak sbb dah besarkan aini smpai besar cmni..
jaga makan pakai aini smpai arini
bg pelajaran suma..
sayang mak sangat2!!!!

harini bufday my mak..tadi kol mak.. tya pasai broadband da byr ke belum..sgt x guna ini anak kan..suka menghabiskan dwet makpak dia..dekat2 nak last sembang baru ucap bufday..mak wat ayat tachin sorg2..

saya: mak,hepi bufday
mak : ye la..hamboih ptg baru nak ucap ( agak tachin di ci2)
saya: ala nak tepon semalam mesti mak da tido
mak : xla..semalam orang potong kek la..kek besar
(aku lak yang tachin di ci2..)

agak x puas ati sbb depa mkn kek tapi aku xda kt umah..xpe tgu la..sok p beli kek lagi besar..yummy!

btw.. SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN KE 40 MAK dari anakmu disini :)

exam da selesai...jom abehkan masa

selamat hari jumaat

hoyehh..midsem da abeh tadi..misem semester ke 4 diakhiri dengan subjek behavioral science yang memegang kod FST2413..
boley jawab tapi betul ke x sila tanya kepada miss hidayah..:)

seronok mengalahkan orang yang da abeh 3 tahun diploma..x boley belah..alang alang exam da selesai,aku n nurtaifah mansor menghabiskan masa kat hall..

cam hampeh je ayt lepak kt hall..ekceli tadi kt hall da benda pelik pa ntah yg di buat oleh senior healthcare..dari kemaren lagi ada benda ni..tapi kemarennya x meriah sangat..

first tadi melawat booth yg ada makanan..mmg kaki makan kami ni..ada mknan sarawak..keropok lekor ikan yg macam kt pasar malam taman perpaduan tapi lebih keras dan membuatkan rahang aku sakit..klu baling kt arnab uyin boley mati haiwan 2..
pas2 da umai ikan..yang aku tau ikan mentah + cabai bawang n halia kot..rasa jugak tapi pedas..nama ja orang kedah tapi x tahan pedas sangat pon..tekak manja..haha


benda kt bawah 2 tuhau,bahan utama bunga kantan..yang ni x asa pon sbb x best



booth seterusnya da mkanan india kot..sebab da maruku tosei segala..aku x bmnat lak nk asa bnda 2..
tapi ifa amek gak 1 bnda nama muttu..x pasti la cm2 ke eja..di buat dr beras + kelapa + gula merah..sumpah x sedap..

inilah muttu

benda ni da kt ci2 td

booth kawen2 pon da..siap boley lukih2 inai..klu depa nak lukih kt betis lawa aku td nak la gak..hikhik


hantaran kaum melayu

hantaran kaum india

da mcm2 g td..yg brg baby,penjagaan kulit muka n kraftangan pon ada..

hmm 2ja kot..nanti klu tingat lagi smbg taip lagi :)

p/s: x sgka depa ni ada bakat gak..huhu

its tenth


happy 10 month

hope our relationship stay forever

ayg sentiasa sygkan abg dan kasih syg ayg x kan ilang untuk abg

love u damn much muhammad zakwan :)

Thursday, 23 September 2010

blue itu biru

salam dan selamat sejahtera :)

blog sudah berwajah baru..
tranformasi dari pink ke biru..handred persen berubah..sila berasa jeles akan pandangan anda..ekceli aku belajar ni dari 2 org kakak comel yang letak tutorial kt blog depa..
senang nak belajar sbnarnya..kena fully phm la baru wat..

macam aku ni baru je lagi so agak tergagap gagap baca coding segala..ni pon x siap lagi..kena mnx tunjuk ajar dr depa lagi..

terima kasih buat cik hudaluna dan cik amar amirah

Wednesday, 22 September 2010

layout hampeh

waaaa :((

sila simpati dengan keadaan blog aku..isk isk

blog akan dikemaskini sebentar lagi..

Tuesday, 21 September 2010

saya minta maaf

hye bloggers..

aku nak minta maaf bebanyak sebab x masokkan gambr raya lam blog..
lam fb dah da sapa nk tgk sila ke sana..
header baru pon gmbr raya jugak :)

p/s :heh..macam ada ja org yg tgu nk tgk gmbr raya aku kan

Monday, 20 September 2010

midsem sem 4

keadaan lalulintas yang sibuk
* sila buat bunyi sendri

berbekalkan gear 3,membawa penumpang di belakang..mencuba untuk bergerak kehadapan untuk melintas jalan..menjadi seorang pembonceng amatlah menggerunkan apabila keadaan moto kurang laju,masih keadaan melintang di atas jalan raya,di sebelah terlihat proton wira semakin hampir ke arah betis gebu,dup dap dup dap jantung mula berdetak laju..vroomm...
akhirnya berjaya melintas jalan..
fuhh!!alhamdulilah..aku masih mampu melihat dunia..ini merupakan cabaran terbesar dalam dunia motosikal apabila menaiki dengan penunggang berlesen 'L'..

#fiza, xnak nek ang wak dah..takot tau x..

tahap ketaq tadi bukan ceket2 la..dapat soalan exam susah pon x ketaq cm2 tau x..huhu..
sebut tentang exam,ari ni merupakan ari 1st midsem untuk sem 4..ok sgt cepat..org len yang masok sama aku still sem 3..

pagi tadi paper HOSPITAL PHARMACY..ok sumpah x reti jawab..terima kasih kepada mata kerana masih mampu untuk melihat sisi untuk meminjam jawapan orang sebelah :D

gambar blur pon nk letak jugak :D

ekceli gambar xda kaitan..suka ati nk tunjuk :)..itu sahaja kali ini..bergegas membaca nota pharmaco..

p/s: klik nuff~~nanti malam bw balik..terima kasih

mood : rindu.. abang,baru ja balik sini,saya sudah rindukan kamu.. < 3


Sunday, 19 September 2010

4 madu! da tgk dah

assalamualaikum

banyak ari blog x terusik..nak mengupdate lak cket..


jumaat lepas kebetulan encik zakwan x keja,kami p tengok cita 4 madu..em boleyla..lawak..nak wat review x reti..nk tau sila tengok sndri.. :)
macam besa,tiap lai kuar akan da gmbr..layankan ja :)


snap gmbr lam kelam..xdan nak ready lagi



Wednesday, 15 September 2010

sabo je lahh

hola bloggers..

haish..geram gila ni.. :(
asal aku nya history suma ilang..bengang la cmni..ilang suma link blog best2 yg aku bc..
sumpah aku geram gila2..aku tgal lappy x smpai smgu pon..mna p history2 suma..ishh..
mulut ni mcm2 nk kuar..tapi sabo je la..

arghhh!!!!

alfatihah untuk arwah tok

asalamualaikum wbt..

aidilfitri kali sungguh x meriah tanpa yang tersayang disisi..tok dah pergi meninggalkan kami pada hari raya ke 4..

tepat jam 6.45 ptg hari isnin yang lalu,arwah tok telah memghembuskan nafasnya yang terakhir di teratak indahnya..alhamdulilah aku sempat berada di sisinya pada waktu itu..mmg kelu lidah tyme 2..mak n mak sedara yang len suma dah meleleh air mata..pacik pon sama..pacik jgn riso,kami akan balik melawat pacik..

tok meninggalkan disebabkan penyakit yang dihidapinya..15 hari menderita..2 3 hari terok sgt..mmg x sgup tgk dia sakit..smpai meracau2..akhirnya lepas sudah segala kesakitan yang dialaminya..semoga roh tok aman di sana..

kemaren,14hb september..arwah tok selamat dikebumikan pada jam 11 pagi..alhamdulilah semuanya berlalu dengan baek sahaja..aku pon turut sama ke kubur..sambil triak2..huhu..

2ja entry utk kali ni.. xda gambar terlatest ngan tok..sdey..

p/s: sdey sgt..raya taun ni balik umah tok pon tok dah x riuh mcm dulu lagi..

alfatihah untuk arwah saediah binti ishak..moga beliau aman di sama..

Monday, 13 September 2010

raya ke3

ehem!
assalamualaikum dan salam sejahtera..t

sangat gembira sebab boley update blog..hekhek..
line kt rumah macam over cun smpai nk sign in pon loading melampau lmbat..now on9 umah yati..:).. klu cita sapa yati pon x kenal..tapi line sgt laju smpai rasa cm xnak lepas lappy dah..

rini balik rumah tok lagi dan tido kt sini..td siang menjelajah beraya bersama encik zakwan sygs..encik zakwan sgt comel harini dengan baju wrna ijau.. i loike.. nak tgk gmbr sila tunggu encik zakwan upload ye :D

hem.. keadaan tok sangat terok dah..mmg cian gila..dah 2 malam wat bacaan yasin..aku pon join..tman mak kt sini..cian lak kt mak kan.. doakan tok kembali seperti biasa..

ok dah mls nk menaip..itu sahaja.. terima kasih

mood : kerinduan..abg~~

Saturday, 11 September 2010

selamat hari raya

SELAMAT HARI RAYA :)

hoho..raya kedua baru nk ucp kan..ala ok la kan sbb raya sebulan..eheks..padahal posa x smpai sebulan pon..blog x dan nk update mklumla kan line kt umah mcm baek sgtt..

hari ni mengupdate blog di rumah encik zakwan..line sgt laju..sgt geram dan rasa mcm nk ggt je dia nk berukband..ekceli ngah tgu dia besiap nk g raya umah dinie satg..

kemaren masa seharian dihabiskan dengan encik zakwan..beraya merata tempat..umah huda yg xtau 2 pon da smpai..

menunggu encik zakwan yg uploadkan gmbr untuk tatapan :)

Wednesday, 8 September 2010

jumaat baru raya

hye pembaca sekalian ;)


timbunan baju x terusik mengharapkan kehadiran sepasang tangan comel untuk melipat dan mengemaskan..lalu memasokkan ke dalam almari mahupun tempat yang lebih sesuai..apakan daya tangan tersebut sedang aktif menekan papan kekunci dengan penuh ketekunan..

update lagi lagi dan lagi..hoho
raya ari jumaat..kena berpuas ati..
........
.......(ilang ayt sebab ambulans lalu depan umah )

td siang dah smbg2 merapu ngan cyg ckp sok raya..tp dia ckp jumaat..xnak cya..ttap nk kta sok raya..tp td dengar kt tb kena tima seadanya..ehekk

ok2..berhenti menekan butang2 kecil di sini..berlalu pergi kearah butang baju pulak..oh baju..tunggu sebentar..anda semua akan ku lipat dan kemaskan..

klik2 nuff~

ibu tunggal ??

assalamualaikum..
1.2.3.......29
yeah..rini merupakan hari ke 29 kita semua berpuasa..ohhoo.. malam ni tgk anak bulan kalau nmpk sok raya..walaweyhh..suka suka.. :D
ekceli aku dah da kt umah..balik ahad malam..sukati ponteng smpai 3 ari kelas.. hoho..
kt umah da jadi mcm ibu tunggal dah.. wat semua keja di sebabkan ketiadan bonda tersayang di umah..mak tgu tok kt spital.. sakit trok..
but rini da ley kuar spital dah..ni dok umah tgu la..bila nk smpai balik xtau..
semalam da buka daun palas.. x semua ni yg tau buka daun palas.. :D am i right..ngee ngee..boley la lam 2 beg plastik..pas2 x nak dah sbb lenguh bdn2..huhu

cheklist before raya
baju raya-dah
tudung-dah
kasut-dah

hehe
umah dah kemas + mop..tapi mlm raya tetap kena wat len..yela kan xkan pagi raya nk biar umah x kemas..
ada gambar nk letak..tapi line cm harem..nanti2 mnx tlg encik zkwan masokkan..
:)
p/s : terimakasihkeranasudimembacablogntahapa2ni
mood : nak raya

Saturday, 4 September 2010

nak balik rumah

:D

aku asa nak menaip sangat saat ni..so aku kena menaip..huhu..

aku nak balik rumah!!!

sumpah aku asa nak balik sgt saat ni..asa nk ja p tukar tiket..tp depa x bg balikk..huhu
melampau x klu aku balik malam ni??
xkan xkan..waaaa
nak balik lahhhh..nak aya gak..dah la cuti nanti sat sgt..so nak balik awal la..
bloggers..berikan pendapat anda

p/s: ada g kan tiket mlm ni..

Friday, 3 September 2010

ifa mula aktif blog

update update dan update

ngah bebai smbil ngadap lappy sebab suma org kt fesbuk post pasai nak balik kampung..aku masih lagi terperap kt hostel permai nan indah ni..kelas ada lagi mgu depan..haishh..

la ni dok tgk2 ifa update blog dia..wat sama ari ngan aku tapi xnah aktif..baru dpt hidayah kot la kans..hahahaha




Thursday, 2 September 2010

emo :(



awak
saya rindukan awak
rindu sangat sangat
saya rasa nak nangis je tau
kenapa awak ni
awak macam xnak layan saya
saya jahat sangat ke awak
saya minta maaf

awak,
awak perasan x
sekarang kan,kita da jarang msg kan
hmm
saya rindu nak bemanja dengan awak
saya rindu sangat sangat tau

awak dengar x??
saya cakap saya rindu awak
saya nak awak

awakk..saya x nak nagis lagi..dgrla..saya cakap saya rindu awak
nak awak kt sisi saya sekarang jugak :((

p/s : xtau kenapa mlm ni sgt emo..mgkinkah sebab saya akan datang bulan untuk kali kedua??

Wednesday, 1 September 2010

bila lagenda budak setan nk da lam u tube??

chakk!! *dengan muka penuh gedix ok*
hahahaha..

buka u tube nk tgk lagenda budak setan tp still xda..yg ada cuma lgb the series..2pon da 3 episod ja..ok la dari bosan kan..jalan cerita mmg sebijik2 mcm lam novel.. tapi aku sedikit x puas ati la sebab heroin lam 2 sumpah x lawa..bukan nk mengata tp cari la yg pdn si farid kamil yg kacaks 2..hoho

pas sudah melayan cita tesebut,sj wat2 ajin tgk suma folder gmbr lam lppy..sgt byk gmbr aku..haha..n telintas nk letak gmbr ni lam blog


ni gmbr 1st date..auww!! so gedix ok.. tyme raya haji..
love u forever boyfie..

saya sakit!

selamat bulan baru :)

thee..mcm kanak2 je kan ucap macam 2.. *tepuk trpuk*
ekceli ngah bosan ni..2 la berusaha mengapdet blog syg ni..

pagi td ifa gerak nak g kelas..dgn penuh kemalasan kecomelan bgn nak g mnd..sekali telan air liur,perh berdengung sakan tlinga ni..bapak lah sakit..mmg x mpu nk thn lah..
slow2 goyang bdn huda gerak, mnx panadol kt dia.. bgn mkn roti cket terpaksa tidak puasa,pas2 telan panadol dgn hrapan sakit nak ilang.. msg kt encik zakwan gtau x p klas, sbb sakit yang amat..

lepas 2 biji panadol berjaya ditelan,tarik selimut tido balik..haha..agak mlmapau di ci2..bgn tgk da msg dari mai boyfie..'Ayg g jmpa dktor...arinie jgk..' amaran keras telah dikeluarkan oleh encik zakwan nmpknya..hoho

ikot ati mmg mls gila nk g jmpa doktor segala,tapi sebab sakit kena gak..dktor ckp jgkitan kuman bla bla bla..dia bg 3 jenis ubat..mnx mc x dpt..haish..


besar gila kan ubat

ok2..setakat 2 ja merapu..da penat menaip..

p/s : penuh berharap agar sakit segera pulih

mood : i love u muhammad zakwan

:)