ANDA KLIK? TERIMA KASIH :)

Friday, 31 December 2010

hari last dah

hari terakhir tahun 2010

insyaallah, blog akan berwajah baru pada 1 januari 2011.. 2 pon kalau dan nak godek semua.. kalau xdan mungkin 2.1 3.1 4.1 baru siap.. haha

terlalu banyak benda lam kepala sampai x tau nak taip apa..

slow slow akan susun ayat.. sebab 2011 nak buat yang baikk!

:).. selamat bercuti kepada yang cuti

Saturday, 25 December 2010

red merah yellow kuning


assalamualaikum :)

penat.. balik jalan2 tadi.. petang dah p jalan malam p lagi.. tadi petang g alor star mal ngan encik zakwan, dinie n chup.. p beli barang barang nak wat kek n roti.. cadangnya nak buat malam ni tapi x jadi.. balik rumah tadi ayah lak ajk kuar.. g a.s mall jugak.. adik aku beli beg sekolah, aku pon sambar.. jenis x boley tangok orang jual apa..


pas2 tadi dpt beg baru.. balik kemaren gtau ifa teringin nak beg kaler merah.. tadi p aim ada 1 bekenan.. malam terus sambar.. tapi x bapa merah sangat.. nak pink pink.. fully support by my mum.. hua hua.. sapa lagi yang nak abehkan dwet depa kan..


ada lagi 1 benda aku teringin.. tgu jumpa mmg aku sambar wlupon encik zakwan ckp xnak jalan ngan aku dah pasni.. aku nak kasot kaler kuning! kuning okay.. yellow..

buat masa la yang 2 ja aku nak.. nanti kalau ada lagi yang bekenan, aku senaraikan.. :)

fotografer segera

assalamualaikum..

hari ni gathering blogger kat star parade.. aku ingt nak p nak ajk encik zakwan.. tapi la ni pon dok umah lagi, maybe batalkan saja hasrat nak p.. mungkin xda jodoh nak jumpa kak rye n anis kan.. laen kali aku p..

panas gila harini.. aku punya bedak pon cair habis.. tapi xpa, satg sapu laen.. bukan susah kan..

aku siap dr pkol 2 tadi lagi.. tapi disebabkan bosan, aku telah melatih adik aku, izzati untuk menjadi fotografer.. hahaha.. wlupon x bapa cantik gambar, tapi ok la.. agak berpuas hati.. nak cantik2 pakai dslr la kan.. heee~

2 ja nk tulih.. gambar nti aku tunjuk.. nak tengok yang mana betol2 bekenan dlu :)

babai~

Friday, 24 December 2010

bulan ke 13


1 tahun 1 bulan
395 hari

still counting. love u abang gedix!
wlupon kita selalu gadoh gadoh..
saya sayang awak :)



Wednesday, 22 December 2010

cuti x'mas

aku rasa mcm bodoh sebab x reti maen game fashion apa ntah yang dekat facebook.. huh

harini rabu, esok khamis dan jumaat aku nak balik alor setar.. sangat suka ok.. tapi x berapa excited sangat.. xtau sebab apa.. huhu..baju apa x kemas lagi sebab malam esok baru gedix nak wat suma 2.. basoh baju pon rasa malas.. sendi sendi abeh rasa longgar..rasa mcm nak asingkan suma sendi2 bagi bebas.. hahaha

bab merapu memang terer lah.. esok terasa mcam nak x nak pegi kelas.. sebab dengar ramai ja yang xp.. memikirkan nk kena mengadap lectrer yang amat racism.. memang maleh gila.. tapi tengok dlu cmna kan..

dah banyak aku melalut malam ni.. ilang ilmu..

p/s : racism sebab aku wat experiment dia bagi c.. wadehek! kaum dia wat x jadi dapat A..

Tuesday, 21 December 2010

segmen jom berkenalan


assalamualaikum :)

aku join 1 benda .. segmen jom berkenalan~ jom jom jawab

1. apakah status anda

  • bercinta.. huhu.. hak milik muhammad zakwan :)

2. ceritakan tentang diri anda

  • err. nak tau apa ni.. nama NORAINI BINTI AZHARI.. student lagi.. tahun kedua diploma pharmacy kat materskill.. x suka bangun awal2.. malas! anak sulung, kakak yang comel.. huhu.. keras kepala yang amat sangat.. penah tukar 4 buah sekolah pada zaman sekolah dlu.. hehe.. dah xtau nak tulis pa..

3. ceritakan tentang blog anda

  • blog ni sukahati nak menaip apa2 pon.. xla best macam blog pemes2.. tapi kalau nak ilangkan bosan boley baca.. huhu

4. apa pandangan anda tentang dunia blog

  • best sangat.. boley jumpa macam2 benda kat blog ni :)

5. nasihat kepada rakan rakan yang baru nak wat blog

  • buat buat.. x rugi pon.. kalau x reti buka cari tutorial kat blog laen..

6. nyatakan keunikan yang ada pada blog anda

  • xda apa2 yang unik sangat lah.. baru lagi menulis ni..

7. sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog

  • sampai bila 2 xtau la.. tapi wat masa la x rasa nak behenti menulis lagi.. impian? err.. nak orang ramai2 baca.. bajet blog berinfomasi.. hahaha

kena tag 4 orang.. tapi sapa sapa nak wat, silakan.. entry asal kat sini :)


Sunday, 19 December 2010

aku kuat sangat sangat

senyum :) .. dok diam diam..

actually aku tengah sdey.. tapi berusaha untuk senyum dan x menangis ok.. aku tau aku kuattt!!! ya, noraini sangat kuat..

encik zakwan, sorry ek.. saya rindu awak sangat2 sekarang ni.. siyesly! awak x rindukan saya ke cayang?? saya sayangkan awak sangat2.. xmo la camni k.. saya mintak maaf..

ilysmmz .. woo woo T__T

cerita subtitle lagi

semalam aku bising bisng kat mna nak donlod subtitle.. dah tau dan berjaya di download.. tapi ada masalah len lak..bila play tetap x kuar subtitle 2.. apekah?

aku da try banyak kali.. siap tengok tutorial yg ada lagi.. tapi tetap x menjadi.. apa sebenarnya yang aku perlu buat ni?? tolonglah bgtau dan ajarkan..

pelish pelish.. x paham lah tengok movie omputih tanpa subtitle..

senyum :)

Saturday, 18 December 2010

subtitle nak download dekat mana??

hari ni sejuk gila weyh.. petang petang yg sepatutnya panas pon da tarik selimt sampai ke dada.. sejuk macam VOLDEMORT lalu sebelah.. huhu

tetiba je kan voldemort lalu kat H 3 13.. hahaha..

eh ada yg xtau ke apa benda 2?? cepat pegi google dan cari pa benda 2.. malas?? ok2 sini nak gtau.. benda 2 makhluk jahat lam cita HARRY POTTER.. err, x pasti la betol ke x jahat sebab setakat yang aku tengok la ni dia 2 jahat la,.. sebab 2 aku nak kata dia jahat..hoho

p/s : kat mana ley download subtitle??

salah timing

assalamualaikum

rindu kat umah weyh.. kat tilam, bantal, babybear comell.. huhu.. 3 minggu dah dok sini dan sepanjang 3 minggu ni, tiap2 kali mak aku kol, mesti tyme aku tido.. huhu.. dan mesti lupa nak ckp apa2.. yela, kan ke tgh tido, idea x kuar.. hoho..

tadi pon sama.. tetiba dgr tepon bunyi.. mak kol.. (aku anak betuah, susah nak kol balik umah )..
macam besa, tgh tido.. ckp cket2 je la.. lupa nak pesan macam2 benda.. cuma bgtau bila nak balik ja.. huhuhu

*tido lagi? tau bela badan ja.. ayat mak aku :)

p/s : gathering utara tukar tempat.. klik sini

Wednesday, 15 December 2010

huruf hari ini.. C

selamat siang :)

tadi kelas anti microbial.. bestt sangat belajar.. sebab 2 nak kongsi kat sini.. jom jom pakat sebut sama sama..

cephalothin
cefazolin
cephalexin
cefadroxil
cefuroxime
cefoxitin
cafaclor
cefotaxime
ceftriaxone
cefixime
cefepime

sesapa yang terasa lidah dah x betol jangan teruskan :)

hahaha...

Tuesday, 14 December 2010

teringin sangat weyh.. huhu

assalamualaikum

aku malas gila nak update blogg.. ala baby blog syg, sory eh jarang jenguk.. ni mummy da dtg.. xmo nangis2 keyh..

teringat zaman sekolah rendah dulu.. waktu p tusyen tapi bukan belajar.. buka buku tapi cikgu buka tv.. layan telenovela weyh.. tyme 2 cita rosalinda.. pantang miss cita 2.. kalau nak tengok balik la ni nak tengok kat mana eh??

tolong tolong.. nak sangat tengok balik.. tapi beserta subtitle ok.. bm xpon english subtitle..
kat u tube xda subtitle lah.. :(


Sunday, 12 December 2010

ketagihan


hoho

bosan gila weyhh.. x tau nak wat pa dah ni.. encik zakwan hilang.. nak bw line kurang mengizinkan..

so buka fesbuk.. tengok ada bumi, kak rai invite main cityville.. haha.. da sampai level 5 dah.. lepas 2 energy abeh.. waa.. aku gila kot maen benda 2.. walupon baru start, aku da gila buat rumah.. wahaha.. memang boley ketagih aku cmni.. lepas 2 baru buka balik segala game lam fb yg dah lama ditinggalkan.. happy pet, mujur la x mati kucin aku x bagi makan.. kalau x, ish ish.. kecian kan..la ni aku da gila balik game lam fesbuk aku 2.. haha.. org laen buka sebab nak chating segala, aku buka maen game.. :)

ayne's town.. hehe

mainan tido atau petanda ?

assalamualaikum

mimpi buruk.. nightmare.. aku xtau nak katakan benda ni mimpi buruk atau pon petanda apa2 yg x baek.. masok ni da bapa kali aku mimpikan dia.. wadehek! kalau lawa x kesah masok lam mimpi aku kerap kerap.. ni aku cun byk kot dari dia.. hohoho

lam mimpi 2 aku jumpa dia.. bapak kerek dia pnya perangai.. heh! kalau ang budak pandai gilerrrr aku x heran lah.. nak wat perangai pelik2 kat aku.. kalau badan solid molid aku x kesah la ang nak wat lentik lentik.. sumpah aku rasa nak tampar tampar ang tau x! bengong

aaa.. tension tension..

mujur mimpi ja tau.. kalau x mati dah ang..

errr.. mimpi mainan tido ja kan.. x kan jadi kenyataan kann..

Saturday, 11 December 2010

korea seram!


hohoho

rindu dah kat blog.. bukan x nak update tapi idea lambat nak kuar.. lagippon xda wat pa2 yang best nak cita lam blog.. pagi bangun ke kelas dan balik.. x best kan??waktu mandi idea mencurah curah ke ladang gandum, tapi bila pegang lappy suma lari ke tepi..

nak bagi ilang rasa bosan yang mengumpul di minda, aku tengok cita2 antu ni.. x takot tapi menjerit la jugak :)








errr.. grrr.. wrrrr..rrrr.. hahahahaha

Wednesday, 8 December 2010

BLOGLIST 2011 .. SELAMAT DATANG TAHUN BARU


holaa


dah macam2 encik BEN ASHAARI wat contest la apa la kan.. ni baru first tyme nak join :).. encik BEN nanti saya join macam2 lagi.. hee~

moh le pakat2 join.. klik sini untuk ke encik BEN :)

Tuesday, 7 December 2010

konfius nyaa aku

sebelum terlambat, aku nak ucapkan SALAM MAAL HIJRAH untuk semua pembaca blog carcamarba aku ni.. :)

berbalik pada tajuk.. aku sangat konfius.. ni disebabkan pengenalan terhadap subjek untuk sem ni.. basic management.. pharmacy assistant kena tau management ke?? haishh.. x paham btol.. bukan aku amek kos yg berkaitan management pon.. tapi xtau la kalau nanti satu masa benda ni akan berguna.. tadi first tyme kelas dan dah belajar dannnnn sangatlah x best! tapi sebagai pelajar kena belajar kan, time je la..



kena tido.. esok pagi kelas ni lagi.. kalau x p bising manish 2.. huhu~

hari pertama semester kelima


hyee hyee

semalam hari first aku masok semester 5 dan aku dah ponteng.. ini semua berlaku secara x sengaja.. pagi malas bangun.. bukan salah aku, tapi salah mata sebab malas buka.. murni ckp ramai bebudak farmasi x p tadi sebab xda bas.. ha, kan aku bangun awai pon belum tentu aku ley p kan.. apa lagi, sambung tido sampai lebam mata.. haha.. bangun pon sebab encik zakwan text.. kalau x memang hanyut terus la..

cadangnya nak p kelas tengahari.. semangat g mandi siap segala.. pas2 gerak f
iza bangun sebab xda geng nak p kolej.. huhu.. mana mau p sorg kan.. g naek moto fiza tadi.. x sampai sekerat jalan, hujan turun.. adoilla.. terpaksa membatalkan niat suci aku nak p kelas.. patah balik, beli makan then balik hostel.. huhu

sebelum g kelas tadi :)

so, kiranya aku x salah kan x p kelas.. hee~~

esok awal muharram.. tapi aku x puas ati betol.. kenapa aku x cuti weyhhh.. orang laen cuti kot.. huhuhu

p/s : ampa cuti x esok??


Monday, 6 December 2010

GATHERING BLOGGER UTARA.. mailah meriahkan suasana



PERHATIAN PERHATIAN..

KEPADA SEMUA BLOGGERS BELAH UTARA,MEH BACA NI


TEMA: MERAH + HITAM

TARIKH: 25 DISEMBER 2010 (SABTU)

WAKTU 2-6 PETANG


TEMPAT: TAMAN JUBLI EMAS SUKA MENANTI, ALOR STAR KEDAH (Tertakluk kepada perubahan)

BAYARAN: RM 20 UNTUK DEWASA

RM 10 UNTUK KANAK-KANAK

**Kanak-kanak bawah 6 tahun tidak dikenakan bayaran

BAYARAN BOLEH DIBUAT DI NO AKAUN BANK CIMB 07060004039200 (WAN NUR HANIS BT AZMAN)

SETELAH BAYARAN DIBUAT PASTIKAN MAKLUMKAN KEPADA ANIS NAMA, NO TELEFON DAN LINK BLOG ANDA SEKALI. kalau tinggal kat aku pon xpa, nanti aku kasi kat anis

kalau nak tanya apa apa kol kat ANIS - 019-4446535

meh la wey join ramai ramai.. kita meriahkan keadaan ~~

Sunday, 5 December 2010

1 hari 2 kali

assalamualaikum :)

weekends lagi.. aktiviti wajib setiap hujung minggu, tido sampai sakit belakang.. haha.. makan pon tunggang langgang.. pkol 2 makan roti sekeping cicah air.. sepatutnya da lunch tapi baru sarapan.. apa nak jadi kan.. ish ish..

tadi da budak kelas aku tag gambar kat fb.. jadual semester 5.. 5 subjek kena carry.. macam banyak ja kan,, tapi x tau la.. masok kelas dulu la baru tau cmna.. sehari 2 kelas ja.. tiap2 hari balik pukul 4.. dan bermakna aku boley balik kampung jumaat malam ataupon pagi sabtu melainkan aku ponteng kelas jumaat.. aku boley balik awal.. haha.. tapi ok la balik pkol 4 dari pkol 6 kan.. letihh oo.. pagi pulak mula pkol 1030.. horeeyyy!! kalau x pagi2 da tercangak kat bawah tunggu bas.. wat macam aku selalu p kelas pagi la kan..

itu sahaja.. aku tengah kering idea gila nak hapdate blog ni.. tunggu bila ada lagi banyak idea aku taip panjang panjang.. :) selamat berhujung minggu

Saturday, 4 December 2010

sebelum akhirat

tadi bosan bosan dan xtau nak buat apa.. buka youtube cari cita best,, then tejumpa cita ni.. wallaweyh.. sedey ok.. aku tgk smpai nangis teresak esak.. gelak kat aku.. huhu

sebelum akhirat , fauzi nawawi watak utama..
da penah tayang kat tv3 , anugerah skrin ke apa ntah.. tapi aku x tgk hari 2 sebab aku dok kat ipoh.. almaklumlah sini mana la ada tv segala kan..

jom la pakat pakat layan


pegang tisu siap siap tau.. hihi


Friday, 3 December 2010

yey! abeh dah finall

final exam is over!

haha.. aku suka.. sangat sangat suka sebab dah abeh.. tadi dispense n boley jawab.. syokk sangat.. cuma cket x puaih ati kat lecturer yang besikap perkauman.. macam vavi! tapi yang best tyme viva.. mr ravi kot nama dia.. aku kena ngan faezah.. dia tya ' sweetening agent use in suppositories'.. err.. faezah dah naek juling mata pkir jawapan.. aku pon macam nak pkir.. mujur la aku cepat tangkap.. sejak bila supp ada sweetening agent.. macam mana la nak merasa kan.. hahaha

xtau nak taip apa sebab terlalu excited ni.. nak pergunakan cuti sem sesungguh hati.. wlupon cuti sem hanyalah dua hari..

*suppositories : ubat masok punggung.. :D

Thursday, 2 December 2010

satu je lagi.. sabar ekk

ehem ehem.. testing 1 2 3

:)

assalamualaikum

tadi paper pharmaceutic.. dan aku x boley jawab! tahniah.. laen kali wat macam ni lagi.. dah tau x reti x gagah study pulun pulun.. dah dengan keadaan dewan di bawah takat beku, teketaq tangan nak tulis.. sambil penat cari idea nak menulis.. haha.. padan muka aku..

hati rasa macam tenang ceket sebab tgal lagi 1 subjek untuk final.. tu pon praktikal bukan teori.. nak kena wat experiment segala pulak.. jadi malam ni haruslah menghapai bahan2 dan sukatan yang diperlukan untuk membuat ubat2 yang belum pasti selamat di makan.. hahahaha

cepatlah esok.. x sabar nak habiskan sem ni dan bejumpa sem baru.. oh ya! tiada cuti sem lama2 macam ampa cuti.. lepas final 2 hari rehat terus masok sem5..

Wednesday, 1 December 2010

dah masuk bulan baru la

tepuk tepuk.. pheeewittt!! hahaha

terima kaseh kepada cik huda dan cik amar yang byk tlg aku siapkan blog seindah ni :)
ampa nak kata x indah suka ati.. tapi kat mata aku dah cukup comey sebab aku ni bukan jenis berseni sangat.. hoho..

tengok header.. buat sendri.. wlupon x reti tetap gigih nak buat sampai siap.. x sampai 30 minit pon da betukar jadi cmni.. weeee~~

ok ok.. sudah noraini.. blog ang bukan lawa sgt.. huh!

1 disember 2010

xda yang best pon harini.. pagi tadi exam paper hp x ley jawab sangat.. lam dewan tadi sejuk gila.. sebelah tangan pegang pen, sebelah lagi pegang tisu.. pantang tunduk.. ada ja yang nak meleleh.. haha..

lecturer healthcae yang jaga tadi.. suka hati dia wat undang undang.. student pharmacy x boley keluar dewan dan ke tandas selagi jam x pukul 11.30.. kalau sapa terasa nak tekencing tadi, memang meleleh ats kerusi ja sebab x ley p tandas.. dah la wat undang2 sendiri, lecturer 2 selamba badak lalu lalang.. sir , lorong antara meja kecik, ang lalu sgkut tangan student dok menulis tau.. haishh

tengok, kan aku da marah.. dah dah.. ttup mult.. ~~~




:)