ANDA KLIK? TERIMA KASIH :)

Saturday, 31 December 2011

Tahun 2012


Assalamualaikom....


Arinie sudah msok 31 Disember 2011...tggal beberapa jam,minit dan saat lgi ja 2011 nk bersama kita..sdih untuk meninggalkan 2011 namun t'paksa lepaskan jugak ia
pergi..(ayat mcm gampang lgi)...namun ak agak x puas ati bcause azam ak 2011 x ad satu pon x t'capai,mybe bukan rezeki ak..mungkin ad hikmah di sebalik suma nie kot..insyaallah..tp ak x slahkan qada dan qadak bab setiap manusia perlu berusaha untuk mencapai azamnya..bty x mcm 2??

Tp ak agak keheranan laa babnya apa yang ak azamkan pada 2011 x ad satu pon yg tercapai..2 yg wat ak konfius nk b'azam pada 2012..tkut yg t'cpai ja azam ak 2...Tp apa2 pun ak tetap untuk nak berazam pada tahun 2012 walaupun ak x tahu mampu tercapai ke x???(x confident dgn diri sendiri)..hihihi...kat bawah nie dh ak list ak punya azam...tgk laa sendiri erk...(sebenaqnya azam tahun 2011 tp ak copy n paste pasa azam 2012)cerdik x ak??





memiliki smartphone ecspecialy GALAXY S2 and GALAXY NOTE

memiliki sebuah kereta..(ak x kisah kereta apa pon asalkan hati berkenan)




memiliki camera sebesar nie...ley tgkap gambaq selalu..huhuhu

Aku rasa 2 ja kot azam ak 2012..jdi laa..ad byk lgi azam ak..smpan untuk nexy year
plak..nnty nexy year x ad azam plk untuk ak..hahahaha..


SELAMAT TAHUN BARU 2012 KEPADA SESIAPA SAHAJA YANG MEMBACA BLOG INI...AKU HARAP KORANG PUNYA AZAM 2012 AKAN TERCAPAI...INSYAALLAH..


azam dua kosong satu dua

assalamualaikum :)

esok da nak tukar angka.. dari 2011 ke 2012.. macam x sangka kan.. 2011 cepat gila berlalu.. pejam celik dah habeh setahun dan alhamdulilah dapat jumpa 2012 pulak.. kalau ikot tahun aku dah 21 tapi ikot bulan still 20.. masih lagi seorang kanak kanak yang comel..

azam 2012.. sebab apa buat azam? sebab suma orang buat kan..

1. nak kurus.. nak berat 50kg saja..

2. nak jadi anak solehah yg ikot cakap mak ayah.. nak jadi baek.. kalau boley dah x nak melawan2 cakap dah..

2. nak keja yang gaji based 2 k.. macam mata duitan tapi 2 hakikat.. mmg nak benda 2.. tapi kalau ada rezki sambung belajar akan dipertimbangkan..

3. nak tukar henpon.. nak guna smartphone jugak.. samsung galaxy note / htc sensation xl

4. nak beli keta sendiri kalau dah keja..

5. xnak gaduh dengan encik zakwan..

SELAMAT MENEMPUH TAHUN 2012 :)

p/s : nti tengah malam entry encik zakwan pulak..

babai~


Friday, 30 December 2011

ombak rindu full movie online

assalamualaikum :)


x best.. 2 bintang ja aku bagi

nanti baru nk komen..

babai~

Thursday, 29 December 2011

si wira


assalamualaikum :)


tadi petang kuar nk p klinik gigi.. tapi dah sampai, aku kansel.. esok ja la.. sebab aku takot.. dengan ketaq nk tekencing suma cukup.. huhu.. tapi dah alang alang kuar x kan nak balik pulak.. dengan rela hati mak aku ajak p kedai keta kat jalan putra.. nk pebetoi pa yg patot kt si wira aku 2.. oh ya, la ni dah jadi yg aku walupon kat geran still nama mak aku.. sebab mak aku dah x memandu.. dia pakai drebar.. haha

so tadi dengan berkat aku belajar akaun waktu sekolah dulu, aku berjaya laburkan rm 300 kat kedai keta 2.. aku x paksa mak aku yg ajak p k.. haha.. tadi p pasang balik kening, boh tinted cket, tukar wiper depan belakang, pasang lambang proton yg dah lama tekuar 2..


keadaan keta waktu sampai kedai

keta rongak
hasilnya.. xda la gelap tapi x cerah sgt.. mak ckp sroh boh yg ptg panas
wiper n lambang depan 2

dah siap

cina 2 cuma pesan jangan buka tingkap utk 3 hari.. aku pon ok la.. dalam dok bayar 2, aku mnx gel boh dlm keta 1.. mnx free pulak 2.. dia pon bagi sebab x larat layan dah aku cakap.. ok la 2.. dari aku sua student kad mnx 10% diskaun kan.. haha

esok nak kuar lagi.. nak cek taya lak.. tadi x dan dah petang..

babai~

Minggu Yang Bosan Dan Memeningkan





Assalamualaikom...

Minggu nie dh 2 mnggu ak jdi student kat Politeknik Kota Kharu (PKB)kat negeri Cik Siti Wan Kembang(maksud ak kelantan la)...tp ak asa mcm dh b'thun2 dok kat cinie...babnya pesyarah kat sini msuk clas n trus mengajar..y lgi hebatny

a,siap wat exercise n kuiz lgi...pergh..mcm nk pecah kepala di watnya..asa mcm nk amek borang b'henti ja study kat cinie...dh 2 siap wat clas ganti lgi...

aduh sesak kepala otak ak mcm nie...

k la..setakat nie je laa y ak asa nk tulis..ak mau rehatkan otak ak nie kejap..

kat bwah nie ad la sedikit gambaran PKB...


Bangunan Pentadbiran Utama(tgk sekali mcm hotel five 5 laa)



Pemandangan yang cantik....



Luas x kawasan poli nie??(ak penat b'jalan klu nk msok clas)


sakit gigi waa

assalamualaikum :)




aku rasa dah dekat sebulan aku dok ngadu dekat encik zakwan gigi aku sakit n selalu bila makan ja gusi aku akan bedarah.. tapi dah jenis takot doktor gigi, aku buat2 x sakit dan makan dengan seronok sekali.. kalau x xda la badan naek dasat macam ni kan..

aku bukan la penakut tapi doktor gg 2 mengerunkan.. aku dah penah cabut sekali ri2,oii sakit gila.. asa nak tampar doktor 2.. lgpon jarum 2 kan besar.. huhu.. tapi rini aku asa aku nk kena jugak p klinik.. sebab aku minum air sejuk pon dah bedarah penuh mulut.. kalau aku makan satg, ley pengsan pulak x cukup darah.. hahaha..

babai~

Tuesday, 27 December 2011

aku sumpah hang jadi batu

assalamualaikum :)


aku rasa ramai yg tengok cita tentang dhia kat tv3 2.. aku pon tgk.. ye lah dok umah kan.. ada tv.. tengok je lah..

dah sebulan rasanya aku x tengok.. tapi tengok harini rasa macam.. hoi mak zikir.. ko ley p mampus.. aku macam nak tuju meja ke tv.. sakit hati gila.. wlupon dalam drama ja.. haish! x tau la kalau benda btol pon ada yg macam 2 kan..

tapi sumpah emo gila tengok.. kalau boley nak sumpah mak zikir jadi batu..

babai~

Smart Phone Buat Aku




Assalamulaikum....

maf laa ak nk menyibuk kat cinie..ak cuma nk mewawarkan dengan asa bangga dan riak...yang ak dah nk dpat smartphone y kat atas nie...huhuhu ...pasnie ley laa aku tyang kat cik noraini...bq dya jelez..babkan tepon dya rosak...ada sistem butter pasnie k..ad pham cik noraini

Smartphone kat ats nie ad mcm application..contohnya...

SAMSUNG GALAXY S2 specification

gENERAL2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G NetworkHSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
Announced2011, February
StatusAvailable. Released 2011, April
BODY Dimensions125.3 x 66.1 x 8.5 mm
Weight116 g
- Touch-sensitive controls
DISPLAYTypeSuper AMOLED Plus capacitive touchscreen, 16M colors
Size480 x 800 pixels, 4.3 inches (~217 ppi pixel density)
MultitouchYes
ProtectionCorning Gorilla Glass
- TouchWiz UI v4.0
SOUNDAlert typesVibration; MP3, WAV ringtones
LoudspeakerYes
3.5mm jackYes
MEMORYCard slotmicroSD, up to 32GB, 8 GB included, buy memory
Internal16GB/32GB storage, 1 GB RAM
DATAGPRSClass 12 (4+1/3+2/2+3/1+4 slots), 32 - 48 kbps
EDGEClass 12
SpeedHSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLANWi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot
BluetoothYes, v3.0+HS
NFCOptional
USBYes, v2.0 microUSB (MHL), USB On-the-go
CAMERAPrimary8 MP, 3264x2448 pixels, autofocus, LED flash, check quality
FeaturesGeo-tagging, touch focus, face and smile detection, image stabilization
VideoYes, 1080p@30fps, check quality
SecondaryYes, 2 MP
FEATURESOSAndroid OS, v2.3 (Gingerbread), planned upgrade to v4.0
ChipsetExynos
CPUDual-core 1.2 GHz Cortex-A9
GPUMali-400MP
SensorsAccelerometer, gyro, proximity, compass
MessagingSMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM, RSS
BrowserHTML, Adobe Flash
RadioStereo FM radio with RDS
GPSYes, with A-GPS support
JavaYes, via Java MIDP emulator
ColorsBlack, White, Pink
- Active noise cancellation with dedicated mic
- TV-out (via MHL A/V link)
- SNS integration
- MP4/DivX/XviD/WMV/H.264/H.263 player
- MP3/WAV/eAAC+/AC3/FLAC player
- Organizer
- Image/video editor
- Document editor (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
- Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa integration
- Voice memo/dial/commands
- Predictive text input (Swype)
BATTERY Standard battery, Li-Ion 1650 mAh
Stand-byUp to 710 h (2G) / Up to 610 h (3G)
Talk timeUp to 18 h 20 min (2G) / Up to 8 h 40 min (3G)
MISCSAR US0.16 W/kg (head) 0.96 W/kg (body)
SAR EU0.34 W/kg (head)


:)