ANDA KLIK? TERIMA KASIH :)

Sunday, 30 January 2011

insyaallah versi melayu by maher zain :D

layankan saja.. sedap dengar.. :)

kaki besar tapi bukan kaki gajah

assalamualaikum :)
aku asa letih gila tapi nak jugak update blog.. mata da tinggal separuh terbuka ja ni. boley lagi nampak abjad kat keyboard ni dan mampu melihat skrin..
tadi kuar kejap ngan encik zakwan.. pegi cari besi nak pasang tirai baru.. almaklumlah nak raya, kena la wat tirai baru kan.. huhu.. lepas 2 ajak encik zakwan pegi mall.. cadangnya nak ajak pegi tesco tapi malas nak jalan jauh2 sebab mood aku pon x bapa ok.. so pegi yang dekat saja..
lam kepala otak dok rancang nak beli slendang dengan kasut.. tapi singgah suma kedai selendang kaler x best.. nak cari pink terang tapi yang ada cuma pink kusam yang x cantik.. so x beli la.. cuma beli kasut 2 pon selepas suma kedai dalam mall aku masuk.. bebai kot p beli kasut, yang bekenan ada.. tapi xda saiz.. wade? tension kot.. yang ada saiz lak x cantik..

kaki aku bkan besar pon, standard saiz la kan 40/8.. huhu.. comel lagi kann.. kan kan
haish.. mana abg ni..
abaikan tentang benda pelik yang anda nampak.. huhu

terbalik! hahaha

thats all.. babai~

Saturday, 29 January 2011

batang hijau berdaun x sedap

assalamualaikum :)

bersiaran dari umah.. wee~

sangat suka sebab malam ni tido ley pelok babybear comel..huhu.. baru seminggu ja tinggal blik,tapi dia nya berdebu sangat dasyat.. macam dengan dah setahun x balik rumah..huh.. kalau kata aku ni jenis alah debu, memang konfom dah bersin gegar 1 umah..

alhamdulilah aku jenis senang bela.. paham x senang bela? x banyak songeh la.. letak aku kat mana2 pon aku ley idup.. bagi apa pon suma aku makan, cuma tolak sayur jauh2.. bab sayur memang aku memilih.. aku x pasti kenapa, tapi aku x suka sayur.. sayur yang aku maksudkan di sini ialah ber batang hijau dan berdaun hijau..



macam ni aku x makan :D

tapi yang pelik nya, ulam aku makan.. hahaha.. aku pon konfius dengan diri aku sendiri.. dan disebabkan pemilihan sedemikian rupa, kulit aku kering gila.. tambah tambah kalau dok lam ekon, aku asa macam nak ja potong tangan sebab nampak sangat kering 2 dan sangat sangat huduh! muka pon sama, mengelupas ja..

kesian kat aku kan..

Friday, 28 January 2011

you're beautiful korean drama



assalamualaikum :)

da dekat pkol 8 rupanya.. patot la gelap semacam ja umah.. almaklumlah ralit ni ha dok tengok cita korea.. aku x pasti pulak sejak bila aku addict dengan cita romantik2 jalan cita lembab yang boley membuatkan aku cepat bosan kan.. huhu.. aku tengok
you're beautiful.. aku tau ramai yang dah tengok tinggal aku sorang ja yang ketinggalan zaman saat ni baru nak tengok cita 2..



hero..tapi muka jambu :D

sapa sapa yang x tengok lagi sila tengok bagi isi masa lapang.. sapa nak pon boley bagi emel nti aku bagi kat ampa..




Thursday, 27 January 2011

sabtu pagi baru balik

assalamualaikum :)

kalau tengok status fesbuk ramai yang cakap nak balik harini, malam ni, satg dan esok.. aku rasa x puas hati dan kalau boley nak mintak ja tukar tiket ngan depa..tapi apakan daya, aku x boley nak balik lagi.. esok ada kelas lagi, tapi bukan lah kata aku ni spesis rajin tiaptiap hari nak p kelas.. tapi esok ada lab.. nak x nak kena p sebab kalau sekali x p dikira 3 kali.. huh

aku rasa macam x adil bagi sesiapa yang dah xda kelas esok, contohnya encik zakwan.. dah lompat lompat bintang kat umah sebab kelas sampai hari ni saja.. dah nama dok kedah kan, memang sampai khamis je lah.. huhu.. asa macam nak pegi dekat sir cakap.. oh sir, pelis la batalkan kelas petang esok, saya mahu pulang ke kampung, sambil buat mata comel senyum manis..apakan daya aku x berani berkata kata depan dia.. buat muka blur pandai lah..

oh ya! aku punya tiket sabtu pagi..lambat lagi nak boley sampai ke umah.. ini disebabkan faktor terlampau kerajinan x p amek tiket awal2.. dah tau tiket nak abeh gagah tunggu hari hari terakhir baru p meqenyeh kat kaunter tanya tiket balik alor star..mujur ada jugak wlupon lambat..

ok lah.. nak tengok movie.. babai~

Tuesday, 25 January 2011

nama panggilan baru untuk aku

assalamualaikum :)

tadi kelas management x belajar.. buat benda benda merapu bagi aku dan menghabiskan masa.. apa salahnya kalau lepas ja bagi balik dari dok teperuk dalam kelas kan.. dok wat soal jawab.. aku macam besa wat muka blur sehabis mungkin..

sebelum start benda 2, dia panggil nama orang2 yang selalu jadi invi dalam kelas x hadir kelas dia.. aku dah agak aku mesti tecalon punya.. dan macam dalam jangkaan, nama aku memang ada jugak.. dia panggil ikot list nama.. dia sebut no.19, aku la 2.. then dia panggil nama, noraini binti.. ok

hahaha.. lepas 2 dia ada lak bagi paper test 1 ri2.. aku tunggu dengar dia nak sebut nama aku apa.. dan lagi skali, NORAINI BINTI.. aku syak dia cuma belajar panggil nama orang sekerat2 saja.. x gagah sebut bagi abeh.. dan mungkin dia ingat NORAINI BINTI 2 macam nama lelaki.. muhammad zakwan..

aku dapat nama panggilan baru, NORAINI BINTI

sir sir.. sabo je lah..

Monday, 24 January 2011

tiket balik cuti raya cina

assalamualaikum :)

bosankan harini.. kena bangun awal2 pegi kelas.. sumpah malas sebab dah banyak hari x mandi pagi pagi sebab cuti.. tapi aku pelajar contoh, mandi jugak sebelum pegi kelas.. walaupon aku tau kalau aku x mandi xda orang tau.. almaklumlah, natural beauty.. hahahaha

kelas sampai pkol 4 ja, sekarang tengah manja manja dengan encik zakwan sayang bantal n selimut.. walaupon siang hari, tetap kena selimut.. x paham kenapa.. sambil letak kepala sambil pikir, bila nak amek tiket nak balik raya cina..

balik lagi? memanglah dah cuti kan.. watpa nak teperuk kat sini.. aku balik selalu bajet macam ipoh - alor star 30 minit perjalanan.. ala suka hati la kan.. korang x ley balik x yah nak jeles dekat aku..

ok, penat taip.. haha.. dah la, nak melayan mata pulak.. lagi seronok :)

p/s : usha2 la tepi 2.. 1 tahun 2 bulan dah.. alhamdulilah.. semoga berkekalan..

Sunday, 23 January 2011

suka hati letak tajuk sendiri

assalamualaikum :)

aku baru sampai kat pernai.. balik kampung hari rabu lepas sebab 2 blog terabai.. bukan x nak update tapi paham paham lah bila kat umah 2.. line kurang mengizinkan..

saat ni aku bz.. tapi lepas ni aku update apa yang patot.. :)


Monday, 17 January 2011

magik.. chemist jadi pendidikan seni

assalamualikum :)

good afternoon miss.. dengan penuh bergaya pn. abilashni masok kelas.. menggerakkan ekor mata mengira jumlah penghuni kelas tersebut.. dalam beb
erapa saat projecter dibuka dan pembelajaran dimulakan..

aku selaku pelajar pintar, keluarkan pen dan kertas.. konon konon nak salin nota terus menerus..

buzz!! buzz!! buzz!!

oh encik zakwan text rupanya.. dengan penuh keayuan, cari port tersembunyi, balas text..

teruskan menyalin nota..

beberapa minit kemudian..


nota pharmaceutical chemistry :D

kita zoom sikit kat tangan 2..

.
.
.
.
.
.
tadaaaa

haha.. mcam 2 la aku pegang pen :)

aku mintak maap ampa kena layan entry merapu malam malam ni.. haha.. thanx a lot membaca :)

p/s : aku tau lukisan aku buruk.. x payah la nak kutuk

Sunday, 16 January 2011

oh perlis ! :) .. edit gambar bagi cantik..



assalamualaikum :)

hai semuaaa.. ok macam gedix tetiba cakap macam 2.. aku tengah bosan.. bajet macam xda benda kena buat.. padahal baju x iron lagi, nota x baca lagi , per
ut x isi lagi dan macam macam lagi.. tapi gedix jugak nak mengadap lappy ni buang masa dan tenaga.. ya guna tenaga sebab nak menaip ni :D

tujuan sebenar entry ni nak tanya macam na nak edit gambar bagi cerah.. contoh gambar di bawah


gambar 2 diambil dekat gua kelam.. mungkin sebab 2 gambar x cerah..tau x gua kelam?? kat perlis ok.. ada apa yang best kat ci2 jangan tanya sebab aku xtau.. nak tau sila tanya dekat encik zakwan.. maybe dia lebih expert tentang 2.. haha

tarikh 26.12.2010 , tarikh gambar 2 diambil ye..sehari selepas krismas taun lepas, pegi padang besar dengan encik zakwan , cup n dinie.. berempat saja.. onda way balik p tengok burung unta n kuda jugak.. nak letak gambar nak upload lambat sangat.. so sila gugel sendiri kalau x tau rupa burung unta :)

then g gua kelam pas2 balik ke alor star g cari lappy dinie.. dinner malam 2 di biayai oleh cik nur wahdini.. sorry dinie sebab kami dah pau ang malam 2.. haha.. nak wat macam mana kami x masok pt bebanyak macam ampa suami isteri.. :)

entry ni patotnya da lama buat.. tapi tyme cuti line slow.. harini baru publish :)

Saturday, 15 January 2011

S A T U R D A Y

assalamualaikum :)

selamat hari sabtu dan selamat bermalam minggu.. xtau apa masalah nak ucap macam ni dekat blog.. haha.. aku x da mood nak update blog.. bkn takat update la, buka fesbuk pon malas.. buka sbb nak men saja..

nak jenguk blog ampa pon macam kurang energy.. lagipon aku tengah stuck kat 1 blog ni.. huhu.. aku kalau jumpa blog best aku akan baca sampai 1st entry dia.. :D

ok aku tau blog aku x best.. ampa x baca sampai 1st entry.. sob sob

Friday, 14 January 2011

anak patung anak bear

assalamualaikum :)

bersiaran dari h 3 13.. x balik pon.. dok menetap lagi kat sini.. tunggu la raya cina kot baru nak balik umah..

bosan sangat harini,.. tadi buka u tube sebab nak tengok movie latest yang aku x penah tengok lagi.. tekan movie anak.. korang tau x? ala yang erra fazira n ida nerina yang belakon 2.. xtau jugak sila search dekat google ok.. haha..

movie seram la jugak tapi x takot sangat pon.. layan la tengok movie 2 tadi.. tapi potong betol sebab ada sampai part 4 ja.. xda ending.. wadehek? macam mana aku nak tengok penghabisan nya macam mana.. waa.. kat mana nak tengok full movie eh??

p/s : khurafat dah kuar kan.. abang, nak tengok balik ni ;)

patot balik ke x??

assalamualaikum :)

aku tengah buat otak 5 minit sorang sorang.. tengah konpius pikirkan masalah.. esok sabtu lusa ahad dan bermakna cuti.. aku asa macam nak balik tapi ongkos x bapa nak comey.. tapi asa nak sgt balik..

xsat kol mak, cakap nak balik..

mak : awat ni? kalut sgt..
aku : rasa macam nak balik la..
mak : awat? kalau balik bila pulak nak balik ipoh..
aku : isnin lah.. eh eh ahad la..
mak : rini jumaat dah.. xpayah la.. sat ja.. tunggu raya la..
aku : alaaa
mak : suma pakat balik ka?
aku : xpon la.. tapi asa nak balik..
mak : x payah la.. dok la sana..
aku : ok.. tapi malam ni masok dwet eh.. dwet xda.. babai~

aku kejam ke? x kan x kan.. dah x balik kena la msokkan dwet.. huhuhu..
wlupon mak aku x bagi balik, aku tetap pikir lagi nak balik ke x.. em, mcm mana ni?? :/

Thursday, 13 January 2011

saya tak sengaja

awak, saya mintak maaf..

saya x sengaja..
saya selalu cuai..
saya mintak maaf sangat2..
bukan saya x jaga tapi benda nak jadi..
awak janganlah marahkan saya :(

p/s : patotla dari tadi rasa x sedap ati..

Wednesday, 12 January 2011

chemistry..blurrr



assalamualaikum :)

aku tengah stdy.. lepas 2 terus blurr.. haha.. aku memang otak nombor, kalau bab nak congak xde hal sangat.. kira macam ujung2 kuku.. o
rang ckp x baek kan bangga diri.. so aku mintak maap..

aku baca nota pharmaceutical chemistry dan x paham.. tahniah.. dulu form 5 mmg minat chemistry tapi x pasti bahan kimia apa masok dalam kepala, spm aku x dpt A.. agak sdey.. T_____T..
panadol yang ampa telan :)


oh ya, bebalik pada nota aku baca , ada kiraan molality molarity apa suma 2.. aku x ingt weyhh.. wlupon ada nota aku tetap x reti kira balik.. waaa :(.. 2 la orang kata selalu stdy.. kalau jarang jarang ni la akibatnya..'


kadang kadang rasa macam nak putar balik masa.. rasa macam nyesal pon ada buat dp pharmacy sebab banyak nak kena hapal.. aku x suka membaca.. tapi kalau x buat pharmacy dulu aku nak buat apa.. hmm.. x perlu nak nyesal segala , berusaha menghabiskan baki setaun setengah lagi..

macam banyak pulak kata kat diri sendiri.. dah dah.. sambung baca nota.. babai~

cacing? eii yuu

assalamualaikum :)

aku malas nak hapdate.. nah amek pinjam yang muni lah letak sini


thanx muni :)

Tuesday, 11 January 2011

pelajar pintar..itu aku :)

ehem.
assalamualaikum :)

aku kat kolej.. bukan nak kata aku rajin tapi xley balik lagi wlupon satg lectrer x nak masok kelas.. alhamdulilah la sebab xda kena wat presentation apa suma 2.. secara automatic aku sihat petang ni.. hahaha..

tadi test.. jangan riso, aku x kan maki dalam entry ni sebab aku boley jawab wlupon baca x abeh.. x suma orang ada kelebihan macam yang aku ada.. nak tau kena mai menuntut dekat aku lah..

lappy aku masih henk dan x ley connect lagi.. ni guna lappy ifa beserta bb dia.. thanx ifa :)

x nak tulih banyak banyak.. aku sakit perut.. rrrrr

Monday, 10 January 2011

esok petang aku demam.. terima kasih

assalamualaikum :)

aku ada test esok.. tapi la ni haram x baca apa apa lagi.. hebat! macam ni la pelajar cemerlang dan paling disayangi.. haha.. lepas 2 jangan heran bila entry esok aku maki hamun sebab x boley jawab..

bukan nak cakap pasal test.. tapi lepas test.. kelas esok petang kena wat seminar @ presentation.. basic management.. time time macam ni lah lappy nak henk, tenet xley connect.. hadeii.. ni pon pakai bb huda.. thanx huda :)

pasal presentation esok, aku malas nak cari idea dari tenet sebab bb guna kat sini line punyalah slow.. dengan penuh keyakinan aku salin dari nota masok power point.. nak menaip xda hal lah nak sroh buat banyak banyak pon.. yang menjadi masalah sekarang, nak kena terang kat depan.. adoila.. aku x reti la nak becakap omputih ni.. macam mana ni..

aku ambil langkah mudah dan terhebat , aku isytiharkan ESOK PETANG AKU DEMAM.. :)

SiBuK

assalamulaikum :D

slm kpada sume y dtng ke blog nie..

'laporan latihan industri'..tjuk ak untuk mggu nie...hahaha...
smggu ak berusaha untuk mnyiapkan laporan nie y helaiannya ckit laa..
150 m/surat sja...(nada perli)
dh laa ak kurang rjin
bsok tarikh akhir antaq laporan nie...ak bwu siap 100 muka surat..
ad sape2 nk tolong ak x???hihihi
dh laa lporan kena wat ikot depa..bknnya bebas..
mnyusahakan owg je laa depa nie...

k laa..ak nk smbung wat laporan ak y terdmpar sudah beberpa mngu nie.

selamat membaca....

p/s jgn tiru mcm saya...last minit bwu nk wat laporan...

tolong ingatkan aku?? tolonglah

assalamualaikum :)

aku tengah buat kimia sambil layan hot fm dengar ajl plus text encik zakwan.. almaklumlah, rumah xda tv kan.. dengar radio je la.. 2 pon meriah wehh.. terassa kehangatan nya.. cewahh.. hahaha

keputusan tadi agak mengejutkan.. anna rafali menang.. err.. best ka dia perform tadi ??

kenapa x bagi dekat si hafiz ke, stacy ke??

mungkin ada keistimewaan dia tersendiri.. apa pon tahniah anna rafali :)


Sunday, 9 January 2011

facebook nak tutup.. fakta atau auta?

assalamualaikum :)

salam hari ahad.. aku masih meneruskan aktiviti semalam iaitu menghabiskan episod HANA YORI DANGO.. ada lagi dia nya sambungan dalam folder laen.. huhu

tadi tengok kat fb ramai yang cakap fesbuk akan ditutup pada bulan mac.. betol ke ni?

"Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful"

kita tunggu dan lihat ja apa yang akan terjadi nanti..

Saturday, 8 January 2011

jepun ke korea ?


assalamualaikum :)

selamat hujung minggu.. mata aku letih ni.. tapi x nak tido sebab tengah berusaha mengabehkan 1 movie ni.. aku x pasti lah jepun ke korea kan.. tapi sumpah best..



HANA YURI DANGO 2.. aku bukan lah peminat setia movie macam ni.. tapi dah bosan tengok je lah..ada 11 episod suma.. tengok weyh.. x rugi.. aku nak smbung tengok.. nanti aku jengok blog ampa..

babai ~

Friday, 7 January 2011

aku rasa down gila


assalamualaikum :)

harini xda kelas.. lega ceket.. sebab kalau ada kelas mesti aku down gila.. bukan apa, muka aku jadi terok gila.. siyesly, amat terok.. memang malu kalau jumpa orang sebab aku tengok cermin pon aku sendiri rasa takot.. dia punya mengelupas memang dasyat.. bila pakai pelembab, dia punya pedih 2 memang azab, tapi kena pakai jugak sebab muka nti jadi kering kontang..

aku syak aku jadi cmni sebab aku tukar pencuci muka la.. aku pakai safi balqis sebelum ni.. tapi aku gedix nak try safi balqis perfect 10.. ala yang baru 2..

p/s : ada sesiapa guna x? memang mengelupas ke??

bloglist blogger 2011


ehem! assalamualaikum

aku dapat tugasan dari cik diana..

hai,. norainiazhari nama belog sebab nama aku noraini binti azhari.. senang dan simple.. amek je nama sendiri buat nama belog.. kan.. haha.. masok blog aku besiap sedia nak baca cerita merapu yang ditaip oleh jejari comel ni.. oh ya, aku still belajar.. tahun kedua diploma pharmacy.. aku memang pemalas tetapi aku rajin ok..

macam x pecaya , 2011 umur aku 20.. duapuluh ok.. tidak tidak.. angka depan jadi 2, terasa macam tua.. padahal macam kanak kanak..

wat masa la blog aku xda header.. so xley lah nak cerita apa2 pasai header.. nnti ada aku bgtau :)

kena tag kat 3 orang
  • http://taefa08.blogspot.com
  • http://dinienuur.blogspot.com

babai~



Thursday, 6 January 2011

blog tanpa sempadan

assalamualaikum :)

bercerita tentang dunia blog, memang best.. macam2 boley tulih sesuka hati.. sebab blog sendiri hak sendiri la kan.. tapi x perlu nak condem orang laen kat blog kita kan..

aku bukan nak emo tapi beragak lah sikit.. pikir tentang orang itu :)

aku frust result sangat cemerlang.. humph

Wednesday, 5 January 2011

bila hujan, percambahan semakin galak

tadi hujan.. mencurah curah.. lebat.. lantai jadi licin macam apa lagi.. disebabkan ketebalan tapak kasut hanyalah 1 sentimeter, aku kena jalan penuh kesopanan!

sampai la ni hujan masih x benti.. bukan apa, bila hujan ja keja nak lena.. ala, besala kan.. bela badan.. haha

oh ya! aku sekarang ni jadi penternak yang berjaya.. ternak jerawat.. aku xtau sebab pa tapi dia punya percambahan punya la cepat.. benci aii tau!

Tuesday, 4 January 2011

perlukan penderma dengan segera.. derma maknanya tanpa bayaran..

assalamualaikum..

aku punya tahap kerajinan memang susah nak sampai 100 %.. kalau full 2 mesti ada sebab aku rajin.. xda nya tetiba saja2 nak rajin.. macam sekarang ni, nk sign in blog pon asa pelik ja.. sebab bila aku tekan new post, benda 2 akan kekal macam 2 selama beberapa jam..

tadi aku tekan tengok folder gambar lam lappy.. pilih gambar sebab konon2 nak edit la bagi lawa.. tapi hampeh..

xsat pulak, aku buka photoshop, dengan harapan timbul sifat rajin 99.99 % macam iklan lifebouy sebab nak buat header baru.. tapi.. kecian blog aku.. tetap xda header, sebab photoshop 2 dah x sentuh..

ada sesapa nak bg header kat aku x? *winkwink ;)

Monday, 3 January 2011

kenduri kawen.. bila la aku pulak

assalamualaikum :)

harini da mula sekolah maknanya dah xda kenduri kenduri kawen segala.. kalau teringin nk makan nasi kenduri kena tunggu cuti raya cina ni pulak.. last kenduri kawen aku p kemaren kat seri menjung.. perjalanan yang jauh aku rasa sebab aku tersangat lapar waktu lam keta..

bayangkan lah, pkol 1030 bertolak sampai pkol 2 cm2.. lambat kan.. perut memang xyah cakap.. menjerit jerit minta makanan.. hahaha.. mujur sampai lauk kenduri boley tahan sedap.. kalau x mesti da macam2 kuar dari mulut aku.. heee

aku tengah lapar.. sebab 2 entry pasal kenduri ngan makanan.. haha!

Sunday, 2 January 2011

sedihla .. uhuhu..

tengah masok baju dalam beg.. pas2 rasa sayu..

nak nangis :((

Saturday, 1 January 2011

cerita cinta part 1



entry ini berunsur kelucahan melampau.. sapa x nak baca boley tekan tanda X kat atas 2.. sapa yang baca terima kasih :)

boley x wat azam, 2011 tahun tanpa gaduh :)

ok ok.. ekceli macam x pecaya da 413 hari aku kapel ngan encik zakwan.. yela, masing2 kepala macam batu.. mengata sesuka hati.. tapi aku syg dia.. *nah amek plastik muntah! haha

aku selalu gaduh ngan dia! x caya tanya huda.. sebab apa apa hal suma huda tau.. tapi, aku ttp syg dia.. ada sekali gadoh gila gila, ada yang sroh aku cari len.. aku x nak! sebab aku syg dia.. aku tau dia cmna.. wlupon x lama mana, tapi saya kenal sayang saya..

aku wat entry ni sebab aku sedih.. aku nak kena balik ipoh dah esok.. sebulan pulak baru nak balik lagi.. kalau boley nak pelok cium salam tangan x nak lepas.. :((

awak, sekarang kita selalu gaduh kan. saya x nak la cmni.. saya sayang awak. saya nak awak yang dulu..saya tau awak buka blog saya selalu.. sebab 2 saya buat entry ni

sambutan tahun baru terbaek


alhamdullilah panjang umur.. melangkau masok tahun 2011..

semua orang wat azam macam2 sempena tahun baru.. aku pon ada jugak.. cuma maleh la nak bgtau.. x tercapai satg malu den.. huhu

xda apa yang best pon.. sambutan tahun baru dalam bilik sambil pelok bantal.. terbaek ok! haha..

tadi petang pegi kenduri.. x ramai pon yang p.. tapi boley tahan meriah.. tema kaler purple, cantik!


aku tercomel di majlis.. haha.. babai~

:)