ANDA KLIK? TERIMA KASIH :)

Wednesday, 30 March 2011

hari rabu dan pokok lampu lampu


assalamualaikum :)

hari ni hari rabu.. buat yang x tau, RABU ok.. bermakna tinggal bapa hari ja lagi aku nak final exam.. kalau perasan la, kerap sangat aku final exam kan.. isk isk.. macam x sempat nak rehat ja bagi depa yang study gila la.. bagi aku ni macam oh exam, esok kita baca nota.. huhuhu



gambar tiada kaitan dengan entry.. nak bgtau dekat alor star pon ada jugak pokok lampu lampu.. :)

p/s : nanti wat entry penuh pasai pokok lampu lampu

Monday, 28 March 2011

cerita mqa lagi

assalamualaikum :)

study week bermula hari ni.. tapi aku ni x tau la bila dapat nak selak suma nota n pahamkan.. bukan malas cuma xda masa yang sesuai nak tengok nota sebab dok melayan cita korea.. ya ya aku tau benda 2 x penting tapi benda 2 lagi menarik minat aku.. hahaha

hari ni terlajak tido ceket tapi tetap pegi kolej.. 1 bas aku sorang.. nasebla kan.. aku nak pegi kolej, nak x nak kena la ntar aku.. hihihi.. tadi siap laju2 sebab takot bas xda, tapi bila sampai kolej x telibat lak dengan exhibition 2.. asa macam penat gila babi gila sebab 4 orang ja 1 group yang boley dok lam lab.. yang len suma ley balik hostel.. tapi x boley balik umah sebab takot esok nama di panggil orang mqa.. haih!

perut kenyang mata ngantok, aku nak tido..

>babai~

Saturday, 26 March 2011

buat yang nak sambung study, sila pilih tempat laen..

assalmualaikum :)

hari minggu lagi.. x balik pon minggu ni..malas.. nanti lepas final baru nak balik cadangnya..tapi x tau lagi la kan.. sebab aku jenis sukati bila2 rasa nak balik aku balik.. huhu..

ekceli minggu depan study week.. menjadi kebiasaan bagi pelajar berwawasan macam aku ni, tiap2 sem study week wajiblah balik.. tapi kali ni x ley balik sebab ada exhibition minggu depan untuk mqa.. kadang2 rasa macam nak mencarut laju2.. kolej iklan gah gila tapi mqa xda.. tapi main campus ada pulak.. pehal kan..x boley ke kalau dah main campus ada, bagi kat branch laen pon ada mqa.. haish.. x paham betol la.. dulu aku mintak nak masok kat cheras x bagi.. 'adik masok la kat ipoh..ci2 baru buat.. kolej cantik, hostel cantik..bas disediakan..bla bla bla' tapi bila dah masok.. hampeh!

mujur la kalau benti kena bayar balik.. kalau x dah lama aku benti.. hmm!! macam selalu aku kata.. sesapa rasa nak masok tempat ni.. X PAYAH!!

babai~

Thursday, 24 March 2011

hey awak! dah 16 bulan tau



assalamualaikum :)

hai hai.. nak update sat sebelum tido.. nak kena tido awal ni, esok pagi ada test 2 pharmaceutical chemistry.. haish! dah la x bapa reti.. stdy pon ley kata stdy la.. kalau ingat seketol2 nota 2 memang selalu a lah! haha.. ni nak tiru pon x bani.. nak wak toyol lagi la takut.. huhu

ok..stop pasai test 2.. ekceli hari ni 24.03.2011.. 485 hari dengan encik zakwan.. pap pap * sila tepuk kuat2 dan ucap tahniah sebab berjaya sampai hari ni.. alhamdulilah :)




kualiti gambar kurang memuaskan..huhu..
lokasi : depan istana anak bukit

SELAMAT ULANGBULAN 16 ABANG :)


Wednesday, 23 March 2011

happy birthday adikku adenan

assalamualaikum :)



aku lagi comel kan.. bek cakap aku comel :)



satu satunya adik lelaki yang aku ada.. ni yang nak baek, nak jahat, nak dibuli dan di buli.. huhu.. walupon beza umo kami 5 taun kami memang rapat walupon bila kelai 2 dasat.. takat lawan maki macam x heran sangat.. hohoho


adikku ADENAN BIN AZHARI.. SELAMAT ULANGTAHUN KE 15!!

p/s :hadiah tunggu la nanti2.. huhu

Monday, 21 March 2011

hutang tag masih bersisa.. adoila..

assalamualaikum :)

hai hai.. banyak hari x menaip kat blog ni.. bukan apa, ekceli aku x bapa sihat.. selsema..sakit tekak..cian kan.. tadi balik kelas pon lena ja manjang.. haish! penat tau tido lama2.. makan ubat pon macam x da kesan ja.. huuhu

ada 2 tag nak kena selesaikan.. dua2 dari shanas.. sori weyh, x sempat lagi nak wat.. nanti da ok aku menaip dengan penuh kegagahan..

nak bagi segar badan ceket.. babai~

Thursday, 17 March 2011

malas ? standard la.. tengok cita hantu dorm lagi best

assalamualaikum :)

tengah tengah malam baru gedix nak menaip.. aku agak bzy 2 hari ni.. test x henti.. haish.. minggu depan pon ada lagi.. almaklumlah dekat nak abeh sem ni kan, macam macam benda la nak kena settle kan..

esement pon waktu camni la nak bagi.. aku beranggapan bahawa lecturer 2 x tau peratusan malas dalam diri aku ni.. disebabkan kena hantar petang esok, aku pon macam 'ala satg la buat, ceket ja'..haha.. punya la setan perangai kan..

aku nak sambung layan movie lagi.. cerita thailand tajuk DORM..

babai~

Monday, 14 March 2011

aktiviti hujung minggu :)



assalamualaikum :)

aku balik alor star makan kenduri.. 4 kenduri aku p.. memang ley membesar dengan jayanya kalau suma tempat kenduri aku kedarah sama banyak.. memikirkan tentang saiz baju yang kecik2, dan risiko nak kena kata dengan encik zakwan.. aku makan cket ja.. tapi suma umah kenduri aku p..

aku balik jumaat malam.. sampai kat shahab macam besa, encik zakwan yang amek.. mengedix 2 3 minit baru balik rumah.. sampai umah dah gelap.. pagar pon da tutup.. pesan kat
encik zakwan sroh tgu smpai masok lam umah, dia x tgu.. sdey.. sob sob sob :(..

encik zakwan silau.. hahaha

jerawat yang sukahati nak nek kat mana2 dia suka..


hari sabtu ada 3 kenduri.. dekat batu 2 n umah sepupu kepada sepupu aku, aku p ngan mak aku.. 1 g kenduri kat umah encik zakwan.. bukan dia yang kawen yea.. paksu dia yang kawen.. aku p ngan adk aku.. sampai pon lewat dah padahal x jauh pon.. mak encik zakwan bg bunga telur banyak.. thanx makcik :)

gambar jadi gelap.. haha.. cian dia..

dekat umah sepupu kepada sepupu aku :)

mak encik zakwan.. peace makcik :)

.........

muka aku nampak berminyak.. hakikatnya x pon tau..

hari ahad sebelum balik ipoh pon pegi kenduri jugak.. dekat ja dengan umah aku.. p dengan adk aku jugak.. sapa sroh dia jadi adik aku, kena la teman aku.. hahaha..


p/s : gambar2 di atas kebanyakan di senep oleh adik aku izzati :)

fb aku slow weyh!

assalamualaikum :)

sorry sebab dah jarang sangat update la ni.. xda idea nak menaip dengan bersungguh sungguh..
aku baru balik ipoh sebab aku balik alor setar ujung minggu kali ni.. balik makan kenduri.. makan sampai x hengat dan rosak aku nya diet.. sdey! sob sob

nak letak gambar tapi satg la.. tenet macam slow ja..

p/s : asal fesbuk lembab semacam ja ni?

Wednesday, 9 March 2011

jom derma darah :)

assalamualaikum :)

hai hai.. hari yang memenatkan.. ayat bajet macam hari ni aku da gotong royong secara berjemaah yang diakhiri dengan air teh o n karipap ja.. haha

ekceli tadi kat kolej ada wat program derma darah.. adakah itu di anggap program ?? ok x kesah apa apa pon nama benda 2.. tapi yang pasti ada derma darah.. dari pihak hospital la.. aku pon turut serta jugak.. kalau bebudak nursing kolej yang wat, x bagi dah aku.. haishh.. x harap aih depa nak cucuk tangan aku ni..

mujur kali ni boley derma.. walaupon x banyak.. 300ml saja.. mungkin sebab darah aku cair.. macam x sangka ja hemoglobin level aku lepas.. sebab waktu aku nak derma dekat pmc dulu x boley.. doktor 2 ckp " hb awak rendah ni.. lepas untuk diri sendiri ja.. x yah la bagi kat orang "..


kalau gambar asal pon muka macam 2 jugak.. aku nak derma drh tpi x bani tengok jarum.. sebab ifa dok ngusik aku..

hamek kau.. jarum besar gebadak masuk kat tangan.. jangan takut ye adik2.. x sakit pon..


darah aku.. x pekat sangat.. cepat ja penuh bag 2..


darah 'o'..

gambar2 di atas telah diambil oleh ifa sebab dia x boley nak menderma.. hb dia kurang.. hahaha.. padahal awal 2 sukati dia ja nak gelak kat orang len yang x lepas hb.. doktor 2 ckp sbb x mkn syur sbb 2 hb rendah dan dia sangat marah sebab aku yang x makan sayur ni lepas.. hihi

2lah ifa, jangan gelak kat orang.. kan dah kena kat ang :P

p/s : kat kolej encik zakwan pon ada jugak.. tapi dia x pegi sebab dia cakap dia x sihat.. padahal ____________.. hehehehe

Tuesday, 8 March 2011

selamat hari wanita

assalamualaikum :)

hai hai.. selamat hari wanita kepada semua wanita di malaysia dan di mna saja anda berada..

ekceli aku x tau pon hari ni hari wanita.. err.. bukan salah aku k.. dah aku x tau nak wat cmna kan.. huhu.. thanx kepada penulis blog laen yang mengapdet pasai hari wanita.. kalau x smpai bila pon x tau.. ceh, nampak sangat aku x prihatin kan.. huhu

SELAMAT HARI WANITA :)

babai~

Monday, 7 March 2011

wow! kuning.. pastinya bukan jagung


assalmualaikum :)

kuning warna diraja.. hahaha.. sukahati aku la nak letak kaler kuning lak kan.. jangan tekejut lak.. memang blog aku pon.. aku x pasti kenapa aku agak tertarik dengan kaler kuning la ni.. kalau boleh nak baju beg n kasot kaler kuning.. tapi riso lak nak pakai takot orang ingt jagung bejalan.. hahaha



babai~

Saturday, 5 March 2011

blog dah setahun..happy birthday


assalamualaikum :)


hari ni blog aku da cukup umur setaun.. HAPPY BIRTHDAY BLOG :).. waktu mula mula wat sekadar suka suka ja, x bajet pon nak menaip selalu n nak cari follower segala bagai kan.. macam x sangka lak dah setaun menaip lam blog ni.. wlupon benda aku nak taip 2 macam sampah, sukati la kan.. blog aku.. hahahaha

malas dah nak taip panjang2.. macam2 benda lagi nak wat..

babai~

Wednesday, 2 March 2011

lighting grafity

* semalam taip harini baru post..

assalamualaikum :)

hai hai.. aku tengah buat macam xda apa yang penting yang kena wat lam masa terdekat.. padahal kalau tengok kalendar 2 x lebih dari sebulan lagi dah nak final exam dah.. tapi aku macam besa dok wat maen maen lagi.. bajet macam aku jenis budak pandai yang x payah study teruk2 untuk dapat pointer cantik.. hahaha

ok stop pasai 2.. aku tengah sembang2 ngan encik zakwan.. dia cita pasai lighting grafity.. err.. x pasti lak cm2 ke eja.. then dia bg gambar ni..


kalau ampa rajin, cari la dekat youtube.. ada video.. lagi best..

:)