ANDA KLIK? TERIMA KASIH :)

Tuesday, 28 June 2011

synostosis - hospital # 3


assalamualaikum :)

hai hai.. semalaman aku stdy pasai kaki aku ni.. abeh segala laman web aku buka aku tetap jugak x paham.. sob.. tapi mengikut wikipedia..


Synostosis is the abnormal fusion of neighbor bones. It is a type of dysostosis.
Examples of synostoses include: craniosynostosis- being an abnormal fusion of two or more cranial bones, radio-ulnar synostosis- being the abnormal fusion of the radius and ulna bones of the forearm, tarsal coalition - being a failure to separately form all seven bones of the tarsus (the hind part of the foot) resulting in an amalgmation of two bones and syndactyly - being the abnormal fusion of neighboring digits.

13 taun lepas aku penah eksiden depan umah, patah kaki kat betis.. kena simen 2 bulan dah boley jalan macam besa dah.. tapi bulan 5 ri2, aku balik umah tetiba betis kat tempat patah 2 asa sakit.. awai 2 ingat nak biar tapi macam dasat sangat ja sakit 2.. sentuh cket pon dah sakit.. so pegi la klinik.. buat x ray segala doktor cakap tulang kaki aku melekat.. nah tengok ni kalau x paham..

aku jadi kat tulang tibia n fibula.. nama dia tibiofibular synostosis.. btol la kot kan.. huhu.. so sapa2 yang bley terangkan lebih lanjut sila berbuat demikian..
dia bagi ubat tahan sakit n ubat apa ntah tapi macam x bapa bekesan so aku p klinik len pulak.. klinik 2 terus wat surat rujuk ke hospital.. so aku pon p la kemaren..

so la ni, aku tengah pikir, aku nak buat operation 2 ke x.. huhuu.. ampa2 pon bagi la pendapat..

babai~

Monday, 27 June 2011

hospital #2

assalamualaikum :)

hai hai.. nak sambung pasai entry semalam.. sapa x baca p baca yang 2 dulu.. huhu..

tadi pagi pagi siap awal then pegi amek encik zakwan terus ke spital.. konon2 nak p awal tapi aku yang lambat siap.. huhu.. sampai ja umah encik zakwan tadi dia dah buat muka sebab kena tunggu lama..

sampai spital pegi kat pendaftaran depa x tima sebab xda tarikh appoinment pon.. ceh, org kat tempat 2 x tulis.. pegi tanya boley pulak buat x besalah.. haish! geram gila.. lepas wat ayat sedey mujur la ley jugak.. lama tunggu baru kena panggil dengan doktor.. kira2 dekat 3 jam gak la dok saja.. nama pon spital kerajaan kan..

masok jumpa doktor, bagi surat rujukan dengan x-ray.. boley dia cakap dia x tau kaki aku kena pa.. kena tunggu lagi dia p panggil doktor atas pada dia.. aku dah mula cuak, alien sangat ke aku ni.. sakit pon doktor x tau.. waaa:( .. lepas doktor 2 mai, dia belek2 x-ray dia cakap kena OPERATE.. takut weyh, walupon aku tau memang kena operate sebab nak bg elok.. tapi aku takut.. dia bagi aku tarikh appointment laen sroh p kalau nak operate.. sob!

oh ya, doktor 2 cakap aku kena SYNOSTOSIS..



muka cuak waktu otw.. :P


next appointment..sory malas rotate


entry ni akan da sambungan kalau aku p appointment seterusnya..

babai~

Sunday, 26 June 2011

hospital #1



assalamualaikum :)
hai hai.. pembuka cerita hari ni ...
nah amek kau gambar gebadak ha.. hahaha.. ekceli baru belajar ja pakai selendang camtu.. cantik kan.. encik zakwan cakap huduh! dia memang camtu, x ley tima kenyataan awek dia ni lawa... :D
ok bukan nak cakap pasai 2.. tadi siang aku p spital dengan encik zakwan sebab nak tuka tarikh appointment.. aku ingat nak la lewat ceket x pon awal ceket.. tapi sekali 2 dia bagi pagi esok.. nasebla.. huhuhu
janggut comel encik zakwan :)
nak tau pasepa kena p spital nanti aku cita laen ..
babai~

Friday, 24 June 2011

wifi streamyx.. heaven gila

assalamualaikum :)

haii.. dah balik umah.. heaven ok sebab pasang wifi.. jangan riso lepas ni suma blog aku singgah.. hahaha.. tapi agak menyedihkan sebab aku nya lappy osak.. lapar kaki la 2 kan.. adik aku guna pon dok vibrate pelik ja.. ha, jangan nak pelik.. ingat henpon je ke ada vibrate.. laptop pon ada tau..

la ni telampau excited smpai nak taip entry panjang2 pon x da ayat lagi..
nak ber bw..

babai~

Monday, 20 June 2011

final lagi? ish setahun bapa kali exam daa

assalamualaikum :)

hai blog comel..mummy rindu awak ni.. huhu.. la ni dah susah sangat nak menaip tau.. almaklumlah, wifi dah xda, bb lak gedix dok tinggal kat umah.. so padanlah dengan muka.. fesbuk pon dah jrg buka.. ciankan.. sobsob

minggu ni minggu last untuk semester 6.. sat ja nak abeh dah.. lagi 2 minggu dah nak final exam.. tapi haram lam pala ni pelajaran sem 6 x masok pon.. sem lepas punya result pon terok.. x tau lah nak boley grad dengan pointer bapa kan.. hadei la..

oh ya, semester 7 n 8 sepatutnya clinical posting.. tapi x tau lagi nak boley p posting dekat mana.. harap2 dapat la dekat dengan umah.. bukan apa, lepas ni kan dekat nak raya dah.. x best la kalau jauh2 nanti susah nak balik raya.. sobb!!

babai~

Monday, 6 June 2011

err.. haii..


assalamualaikum :)

2 minggu x update lansung blog.. xda benda nak tulis n xda tenet.. so agak sedey.. huhu.. aku baru balik dari bercuti panjang.. panjang sangat la kan seminggu.. macam biasa kalau balik umah x membesarkan badan x sah.. dan hasilnya, sangat besar! urghh..




:)