ANDA KLIK? TERIMA KASIH :)

Wednesday, 27 July 2011

pembantu pegawai farmasi di klinik kesihatan air tawar

assalamualaikum..

Amboi lama bet0l la x update blog ni..bkn apa bzy la ni..haha..padahal praktikal ja pon..pembantu pegawai farmasi,maklumla klinik aku keja 2 guna bhasa melayu..haha

dari filling,dispen smpai ke stor suma kena buat..kira lepas ni lempar kt bhgiang mana pon boley buat..huhu..smpaikn isi krim dlm bekas pon buat jugak..punyalah mcm2 benda buat..

2je la nk gtau..mana tau kot2 ada yg rndu blog x update kn..hahaha

babai~

Saturday, 23 July 2011

rumah manis rumah

aku kat rumah..
terima kasih :)

Sunday, 17 July 2011

semester 7 yang sangat babis!

assalamualaikum :)

update laju laju ni.. sebab pakai lappy orang.. aku nya lappy rosak! ingt ley antar kedai minggu ni tapi x boley.. huh!

ok, aku akan clicinal posting 4 bulan mulai pagi esok.. sepatutnya aku kat PMC alor setar tapi pengurusan kolej macam haram,. tetiba kau kena tukar p KK AIR TAWAR.. aku x tau kat mana.. la ni aku dok kat batu gajah.. hostel kat sini.. bapak lah jauh baek aku dok ja kat hostel permai, tambun 2.. bayangkan lah 5.30 pagi dah kena naek bas sebab masok keja pkol 8.. oii, kami student praktikal kot.. bukan pekerja tetap.. babi!

lagi 1, umah aku dok la ni pon bukan etetap lagi.. katanya esok pagi pagi dengan unifom heret beg besar2 pegi klinik.. abeh keja pkol 5 lebey baru cari umah laen nak dok..

bodo punya pengurusan.. amek berat budak HQ ja.. kami yg len buat macam sampah! urgh.. tension gila..

babai~

Tuesday, 12 July 2011

aku pon ada begpack lah

assalamualaikum :)

kawan kawan aku suma pakat ada sling bag yg ley ubah jadi beg pack..disebabkan aku ni jenis x ley tgk apa org ada, aku pon nak jugak.. jadinya malam kemaren ajak ayah aku kuar nak beli beg 2.. hahaha

tengok design x bapa best tapi sebab dibiayai oleh mak aku, aku pon kebas jugak 1.. hahaha


cantik kan?

jangan nak kutuk aku k.. mmg aku macam ni.. sob!

perut 2 ada bila aku kat umah.. sila buatbuat x nampak..haha

babai~

Sunday, 10 July 2011

alahai kaki-hospital #4

assalamualaikum :)

hai hai..update di tengah malam..mata xngan2k lg tp dah nak kena tdo..huhu..

Esok pg nk p hospital,nak confirmkan pasai kaki ni..mana tau nak kena ganti tulang ka..haha..*gelak tipu..ekceli tengah takut* .

Ayah bru blik dri reunion kawan2 kolej dia dulu..ges wat! Cikgu waktu aku kt Bukhary dlu kwn dgn ayah aku n still ingat aku..haha!nampak sangat aku pemes..ok,dah cukup merapu..

Babai~

Saturday, 9 July 2011

kenduri kesyukuran.. baju silver + tudung pink menarik ok

assalamualaikum :)

hai hai.. kemaren aku p kenduri cukur jambul anak KAK RYE.. kat kepala batas.. p lepas sembahyang jumaat.. macam besa lah, kalau ada kat umah p dgn encik zakwan lah.. huhu

sampai lam pkol 3 lbey cket, orang dok baca yasin.. aku ja masok , encik zakwan p ke laen sbb x da laki pon kat kenduri.. so dia x makan.. cian dia.. pulut kuning sedap kot.. yumm! ada sedikit gambar utk tatapan petang yg indah ni.. ala2 jamu mata sambil minum petang.. hahahaha


katil bambam arissa dalam bilik :)

aku yg comel! ukiran cermin ni cantik ok..

alolo comey comey tido nyenyak.. 2 bambam.. tgk depan x bambam sgt.. tapi bambam jugak..


ni aku.. kot kot la x tau kan.. hahaha

kekonon candid.. padahal tau ja encik zakwan nak tgl snap :)

babai~



Thursday, 7 July 2011

clinical posting..yay


assalamualaikum :)

hai hai.. tadi hari terakhir aku kat kolej.. huhu.. lepas ni dah start clinical posting.. aku ditempatkan kat PMC(putra medical centre) alor setar.. dekat dengan umah! suka weyh.. jimat dwet tiket bas utk balik kg.. hahaha ekceli aku dpt kat PENANG ADVENTIST HOSPITAL..tapi sebab kaki aku nak operate aku mnx tukar balik yg dekat..


macam gamp kan letak cm2 kat fesbuk..hahaha..aku bkn Pharmacy Technician tapi Pharmacy Assistant.. cari x jumpa lak.. so letak 2 lah..

sapa sapa nak jumpa aku nti p la PMC.. :)

babai~

Saturday, 2 July 2011

hari makan sedunia

assalamualaikum :)

tengok tajuk pon dah paham kan.. kalau tengok rupa dah nampak batu besurat begerak.. hahaha.. punyalah besar.. perut asa macam cekang gila ngalahkan pregnen 8 bulan.. huhuhu

senarai makanan hari ni ..

  • nasi kenduri 2 senduk.. makan macam x penah jumpa makanan cam2..
  • laicikang separuh gelas.. separuh lagi still ada lam peti ais..
  • cupcakes n segala benda dalam beg goodies..
  • nasi goreng beberapa suap.. err beberapa 2 mungkin lebih 10.. hahaha
  • kopok lekor muni goreng..
  • laksa taman perpaduan..
  • air soya cincau! heaven.. slurpp
  • popia basah 2 biji.. ada lagi 3 atas meja.. nak pegi lah amek..
  • ayam goreng muni punya gak..


    makan macam x da hari esok ja kan.. huhu.. satg nak makan pau huda lak.. hahaha
err.. encik zakwan awak jangan nak tekejut tengok saya balik nanti :P

:)