ANDA KLIK? TERIMA KASIH :)

Monday, 29 August 2011

SALAM AIDILFITRI


assalamualaikum :)

sila senyum sampai telinga.. esok hari raya.. selamat tinggal ramadhan..


di kesempatan ini, saya NORAINI BINTI AZHARI, mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN.. buat sesapa yg aku penah wat slh, aku mintak maaf.. buat kawan kawan skhhi, smksmab, smktaa, bk dp pharmacy much dan semua yang mengenali salam aidilfitri :)

ketupat palas



assalamualaikum :)

mood nak raya 2 mai dah.. ramai yg kata esok raya.. jadinya ketupat pon da siap buat.. tgu nak kukus n ngap ja..

ni rupa ketupat buat sapa2 yg x kenal..


sebelum dibalut.. ekceli ni tambahan sebab buat 2 x cukup..

malam ni nak buat kek n nak p beli biskut raya dengan encik zakwan :)

babai~

28 ramadhan.. 1 more day 2 go


assalamualaikum :)

hai hai.. x sangka weyh nak raya dah.. tinggal lagi sehari ja.. shoping brg raya sakan.. dwet kuar laju gila macam dgn air paip.. huh.. orang ckp x pa setaun sekali tapi pada jugak la..

barang aku macam suma da lengkap.. baju tdg kasot suma dah setel.. encik zakwan pon da setel tadi.. wlupon baju melayu dia x bapa nak sama dengan baju kurung aku tapi amek jugak.. 2 ja yg ada lagipon da x banyak pilihan..

tadi shopink kat a.s mall pas2 p pekan rabu lah.. a.s mall macam ada bg brg free.. bapaklah ramai orang.. nak bayar beratur punya panjang.. aku cuma sambar tshirt besa selai.. encik zakwan pon selai.. jadi lah kan.. huhu.. kasot pon beli kat ci2.. kat vern's.. banyak pilihan tapi x style.. dah 2 pulak yg aku bekanan x da saiz.. macam gamp kan.. sob!

malam esok nak p cari henbeg.. nak isi dwet raya..


encik zakwan botak.. haha


babai~




Saturday, 27 August 2011

raya tertib bila baju seksi jadi baju muslimah



assalamualaikum :)

hai hai.. da balik kampung ni.. nak raya kan.. almaklum lah dok perantauan.. haha.. ekceli aku x bapa rasa syok nak raya sebab sampai umah tadi baju raya aku dah spoilkan mood aku.. sedey ok.. selalunya aku balik umah awal dan la nak betolkan baju raya yg x bapa bekenan 2.. tapi taun ni balik lambat dah, nak x nak kena ja tima benda 2..

aku buat 2 pasang baju.. kurung moden (km) n kebaya.. km 2 dah cantik dah, pakai pon dah puas hati.. encik zakwan pon cari baju yg sama warna dengan km jugak.. tapi yg x best nya kebaya 2.. aku p tempah hari 2 cakap nak kebaya pendek n butang balut banyak..

yang macam gambar 2.. tapi xda la kaen lace macam 2.. kaen shifon biasa ja.. memang tgk baju pengantin yg dapat idea nak wat macam 2 tapi yg aku dapat kebaya labuh kerawang macam kat bawah ni..

xda la kerawang 2 heavy macam ni.. lite lite je la.. nampak 2 macam ok la tapi aku x dpt macam aku mintak.. aku jadi mcm bebai la.. kaen beli x sampai pon 40hengget tapi upah hamek kau, macam beli baju siap.. asa nak komen macam2.. grrr.. dah la mahei, baju x tepati cita rasa.. isk! sdey tau..

aku test baju 2 tadi aku rasa buruk gila depan cermin.. sangat muslimah ok bila pakai kebaya labuh+ besar + longgar..

Sunday, 14 August 2011

shopping online saja

assalamualaikum :)

hai hai.. dah 13 ari dah posa.. macam besa la, la ni kalut nak beli baju raya pulak.. baju raya da siap sepasang, dah p amek pon tadi.. puas hati la sebab mmg dpt mcm yg aku nak kan.. so x yah banyak cerita.. tunggu yg sepsang lagi pulak.. harp2 yg 2 pon elok jugak..

xsat gedix buka kedai online.. tengok2 baju yg ada.. best oh kelik2 bnda yg bekenan ni smpai kena marah dgn encik zakwan.. huhu.. ala, bkn boros.. mata ni geram sgt.. hihihi

banyak lagi barang x siap nak raya.. almaklumlah, perempuan.. :D

babai~

Wednesday, 10 August 2011

doktor tapi bengap.. boley tera 2..

assalamualaikum :)

hai hai.. aku baru balik dr spital.. ramai gila orang sakit rini.. huhu.. aku p awal pon lambat jugak la nak ley jumpa doktor.. tapi 2 normal la kan bila p spital.. yg aku asa x puas atinya pasai doktor 2.. haish!!

dah la bulan posa ni x baek la pulak kan nak mencarut.. bukan pa, haritu aku p doktor 2 cakap nanti p balik sebab konfomkan nak wat operation ke x.. so tadi p mmg aku cakap nak wat la.. doktor 2 belek2 xray then belek kaki aku yg lawa ni.. dia tekan2 picit2 segala tanya sakit ke x.. mmg sakit la kan kalau tekan jenis nak bagi mati orang.. lepas 2 sroh aku diri gerak2 kan kaki.

kaki kanan aku mmg lah keras, nak dok besila pon x reti sebab dari kecik mmg dok besimpuh ja.. dia macam nak kata aku cacat.. watehek.. aku mmg cmni la.. bongok betol.. then dia cakap sakit selama ni bukan sebab tulang tapi aku nya otot belakang betis keras.. nak triak kot aku.. aku sakit, dengar la cakap aku. aku tau la 2 kaki aku.. sakit 2 kat tulang..

then dia cuma sroh p physio x yah operate segala.. dia kata tulang 2 mmg ceket pon x kaco.. bengaplah kau doktor!

x yah cakap banyak lah, cuba ampa pkir.. kalau sakit kat pergelangan kaki ( sendi dan tulang) adakah disebabkan otot keras??

yelah aku ni bukan doktor so x pandai macam doktor.. depa lah betol!!


Tuesday, 9 August 2011

entry pertama di bulan ramadan

assalamualaikum :)

lama x update kan.. bila balik umah baru la ada peluang nak buang masa depan lappy.. huhu.. btw, lappy aku dah elok.. yeyy!!

aku balik rini sebab esok aku da appointment kat spital.. balik dengan unifom tadi.. p bazar pon dengan unifom.. punyalah malas nak tukar.. hahaha..

ekceli aku ketandusan idea la ni.. nti la cover balik..

babai~

:)