ANDA KLIK? TERIMA KASIH :)

Saturday, 26 November 2011

hospital taiping

assalamualaikum :)

aku kat permai.. dah dapat tau tempat posting lepas ni.. aku dpt HOSPITAL TAIPING. bermakna dari 29 november 2011 sampai 16 march 2012.. aku da kat sana.. nak jumpa boley ke department farmasi..

babai~

Thursday, 24 November 2011

lesen moto kereta dan bas

assalamulaikum :)

haihai.. tadi petang p amek adik aku dekat tempat keja dia.. dekat ja pon kat tandop.. gedix nak naek moto ikot jalan raya.. pakai helmet segala la ni.. ikot peraturan kan..

lintas jalan suma elok, bawak 80km/j.. ye lah naek ego ja pon x kan nak bawak laju laju pulak kan.. aku rasa aku dah elok kat tepi jalan tapi kena hon.. bkn takat dengan moto, tapi dengan bas.. haha.. segan ok!

aku rasa pasni bila kuar nak kena kuar dengan moto pulak.. terok sangat dah tahap x cekap aku ni.. almaklumlah da lama x kuar sendiri dengan moto sejak2 pegang lesen keta.. haha

p/s : dulu dulu tetiap hari merempit p skolah.. haha.. kenangan 2..

babai~

annivesary

assalamualaikum :)

harini 24.nov.2011.. dah 2 tahun kawan dengan encik zakwan.. dari zaman kanak kanak sampai dah dewasa kan.. dari gemuk ceket sampai gemuk banyak.. baju saiz m la ni saiz l.. haha dan macam2 lagi lah..

abang, thanx sebab still syg saya macam dari mula kita kawan dulu. walupon saya x lawa macam orang laen, saya gemuk, saya pendek, saya hitam, tapi awak x malu kan nak kuar dengan saya.. walupon saya comot x reti berpesen, awak ttap ambil saya depan umah.. tiap2 kali saya balik kita kuar sama walupon mak saya bising kan?

kita suka gaduh tapi syg saya kat awak still macam 2 dan harap awak pon macam 2..

SELAMAT ULANGTAHUN KEDUA ABANG
SAYA SAYANG AWAK SAMPAI BILA BILA



p/s : susah k nak taip entry macam ni.. haha

babai~



Wednesday, 23 November 2011

19.11.2011 tanjung tualang

assalamualaikum :)

hai hai.. benda dah lama tapi rini baru nak update.. haha.. sabtu ri2 p tg tualang ikot sepupu p akad nikah.. x tau tg tualang? gugel sendiri.. hahaha..

persembahkan aku yg super hot >>>


driver yg termanis..jari aku comel kan? x payah nak jeles..

bertolak awal dan tepaksa tunggu depa 1 jam setengah.. benti dekat masjid yg dekat ci2.. tapi jenis mengada nak jugak gambar.. haha.. sebab 2 sekali tengok nampak macam terencat.. hakikatnya normal ok..

dapat kad undangan sebab 2 boley p.. kalau x dapat dok umah diam2 x payah nak mengada nak ikot.. paham?
:).. sedikit cahaya..

us! aku paling cantik.. haha

selamat pengantin baru abg wan n kak wan.. semoga bahagia ke anak cucu :p

babai~

Tuesday, 22 November 2011

sony w510 pink rose


assalamualaikum :)

blog rini update suma pasai bola.. aku ja dok nganga lagi x tau nak tulih benda pa.. haha..

kemaren kuar jalan2..pas2 beli kamera.. beli yg besa2 ja.. xda la sampai DSLR.. x mampu lagi nak beli yg 2.. beli yg murah2 ikot ckup dwet singa saja.. kelik sini nak tgk singa..

w510.. aku amek kaler pink.. kat kotak tulis pink rose tapi aku panggil pink kulit oinkoink.. ahaha..


gambar original dari camera tanpa edit2.. ok la.. elok dari tenpon aku yg hanya 8 megapixel..

babai~

Sunday, 20 November 2011

tangan, tol dan touch n' go

assalamualaikum :)

ampa penah terasa tangan pendek gila sampai separuh badan kena kuar kot tingkap sebab nak sentuh kad dekat benda 'sentuh di sini' dekat plaza tol?

aku dah rasa tadi. terasa seperti orang kerdil.. haha

babai~

Friday, 18 November 2011

kenduri kesyukuran

assalamualaikum :)

harini hari kenyang sebab dari celik mata sampai saat ni keja nak kedarah ja.. dah nama pon kenduri kan, x kan lah x makan pulak.. ada buat kenduri kecik2 ja.. x la pasang khemah2 bagai kan.. panggil pon cket ja..

menu tadi :
1. pulut kuning
2.ayam merah
3. mi goreng
4. kuih
5. kek
6.air oren



tulisan atas kek 2 buruk kan? kak 2 lah tulih.. huh..

rini nya kenduri suma skali tlg masak.. pulut kuning 2 adik laki aku yg wat.. lepas ni sapa2 nak kontrak wat pulut kuning boley tepon dia.. haha

ok makan banyak, perut dah besar, mata dah ngantok..

babai~



8TV Showdown is back and online auditions begin right here

8TV Showdown is back and online auditions begin right here: Remember how awesome was the last 8TV Showdown2011. Now it is back for its online auditions. If you can dance, take a shot and submit your video, if not ask your dancer friend, they will thank you for it.Are you game?

ulang tahun

assalamualaikum :)

harini birthday aku yg 20.. thanx mak ayah sebab dah besarkan saya sampai besar macam ni.. ilove u... alhamdulillah boleh merasa umo 20 tahun..

HAPPY BIRTHDAY NORAINI :)

babai~

Tuesday, 15 November 2011

2 dalam 1..cepat dan sedap

assalamualaikum :)

aku jawab final exam.

encik zakwan test jpj.

wish me luck!

n encik zakwan, bwk elok2 keh! dpt lesen ank g jejalan..

babai~

Monday, 14 November 2011

drama air mata noraini


assalamulaikum :)

harini hari buzy kalah PM.. bangun awai dan mandi awai.. sebab nk kena p GH kan.. wat bgn lambat mmg x jumpa doktor la.. laen kalau p swasta, ada dwet depa layan..


sampai dekat pkol 9, daftar segala bnda pkol 1130 baru jumpa doktor.. mmg best buang masa kat spital.. lama x lama kira dr kenyang terus lapar tahap kebulur! paham dak? jumpa doktor cina rini..
laki, ok lah.. comey cket.. ckp bla3 pas2 aku ckp aku x p buat physio dia mcm nak marah aku.. what? aku bkn keja dok saja yg suka ati nk p wat physio 2.. aku student trainee kat kk yg jauh d pedalam.. kalau aku dok umah x pa la.. p balik konfom dah ayah aku urus..

pas2 aku bgtau la kaki aku la ni mmg x dpt thn lama.. ok mcm lucah.. haha.. aku x boley nak drive jauh2.. kalau jauh cket mmg bgkak la tulang betis 2.. dan sangat sakit ok.. setakat fastum gel mmg xjd pa.. telan PCM? macam makan coklat.. haha.. doktor cina tadi bawak aku p jumpa
pakar.. sekali masok bilik pkar ada segerombolan student dok perati aku.. kiranya aku bahan experimen.. kimak! pas2 doktor 2 ckp bla3 dan aku triak.. haha.. triak yg sampai selob tau.. sampai doktor n depa suma cuak.. dia ckp pa pon aku x dgr dah.. dok layan triak..

pas2 ckp nak wat CT scan nak tgk tulang 2.. ok la.. next appoinment bulan depan pulak.. p lah kan nak tgk jadi apa pulak.. kot meraung atas lantai lak.. haha

muka cun lepas triak! ahaa.. oh lupa cakap, aku ni kaum kerabat x men jugak.. x caya tgk tangan lah wey!

babai~

Sunday, 13 November 2011

DSLR canon atau olympus comel

assalamualaikum :)

aku tengah simpan dwet sebab nak cari camera sebijik.. kalau niat 2 nak la DSLR kan.. tapi x tau lah cukup ke x nak simpan dwet sampai 3k..

hai dekat singa! tabung simpan dwet nak beli DSLR.. haha

babai~

Saturday, 12 November 2011

kenduri kahwen busana pengantin warna purple

assalamualaikum :)

aku rasa harini mmg kenduri da start. sebab kemaren jumaat mana ada org nak wat kenduri kan.. tadi pon dekat2 umah da 2 3 kenduri.. tapi aku p satu ja.. sebelah umah aku, kalu x p 2 mmg cari kena kata lah.. lepas 2 gedix gatai ikot p kenduri sebelah laki lak kat perlis.. oh ya, depa wat kenduri hari yg sama..

ada 2 3 keping gambar dan tgkap tadi.. moh tengok..

sampai2 terus tala p bilik pengantin.. tgkap gambar sedas pas2 baru reti rasa nak kedarah.. haha.. pengantin pompuan.. noor lizawati.. yg tdg itam 2 adik aku kot ada sapa2 asa x knai lagi.. haha

makanan! nasi merah+ ayam merah + masak putih daging + gulai rebung n daging + gulai nangka n ikan kering + oren + air anggur.. air xdan pulak nak tgkap.. sebab kebulur..

adat kenduri.. dapat bag.. mcam2 ada dlm 2.. gmbr itam putih sebab cahay belakang 2 over!


cermin! muka aku mcm org cacat!


pengantin makan biadap beradap.. dah pkol 2 lebey baru sampai..

tyme ondaway ke rumah pengantin laki.. encik zakwan yang snap sebab aku yg drive..

tepi umah pengantin ada rel ketapi.. ala yg baru buat 2.. yg pkai karen 2..

pelamin kat umah laki.. cantik ok! tapi aku ckp kat encik zakwan kalau tyme kami aku x nak kerusi macam 2.. kecik! haha.. belagak gila kan aku..


bilik pengantin jugak kat umah laki.. yg umah pompuan dok ada lagi dlm telefon malas nak upload!

us! p ramai2 tadi.. aku 3 beradik + encik zakwan..

babai~

final exam semester 7

assalamualaikum :)

tetiba gedix nak update tengah2 malam kan.. huhu.. ekceli tgh wat esemen.. *saja nak bgtau rajen* sebab sangat susah aku ni nak bejaga untuk esemen..

esemen ni wat pasai penyakit n ubat paling glemer waktu aku tangah posting ri2.. wat bapa page pon xpa.. aku ada 10 page dan dok asa banyak dah.. gampang btol kan.. lepas 2 kena wat presentation.. depa ckp report sepanjang 14 minggu kat sana.. yg 2 da siap taip dan dah bagi kat encik zakwan untuk edit bagi kemas.. haha! naseblah dia dok saja kan..

aku nya final start 14 sampai 17.. tapi ikot turutan nama.. aku kena ari selasa.. kalau hari isnin nganga jugak lah nk kena rushing ahad ni.. nak p kenduri lagi! :P

ok nak sambung esemen balik..

babai~

Thursday, 10 November 2011

sedih x tentu pasal

assalamualaikum :)

tetiba aku rasa macam sedih.. x tau la kenapa.. tadi elok menaip pas2 saja p belek gambar2 orang laen kat fesbuk 2.. aku jadi sedih.. huhu.. nak kata sebab depa segak, x mungkin lah sebab aku orang paling segak.. :D. tapi x tau kenapa.. hmm..

mybe jugak pasal encik zakwan nak p jauh pasni.. waa


babai~

Wednesday, 9 November 2011

Tuesday, 8 November 2011

cerita raya haji

assalamualaikum :)

raya haji kali ni rasanya macam ja dengan taun2 lepas.. cuma beza taun ni aku makan daging sangat2 banyak.. banyak sampai sakit perut,sampai sakit dada, sampai x sedap badan, sampai sakit gusi dan sampai sakit gigi..punya la nak cakap banyak kan..

x p raya jauh2 pon.. kot2 sini ja pon.. ptg 2 jelah p umah awek mat arif dekat pokok sena.. err, jabi.. ah x tau la.. tapi bagi aku agak jauh la.. sebab dan seround dulu lena lam keta biar encik zakwan drive sorang2.. haha.. balik dah magrib.. singgah umah encik zakwan sat dan dia bagi tapai.. sedap ok! n aku dapat makan sebiji ja.. yg laen suma mak ayah aku makan.. sob!



baju raya haji.. dp facebook la ni..haha

encik zakwan yg konon2 hensem dan macho




baju + kaen + kaki + kasot

* gambar 4 - azwan n pakcup

babai~

Sunday, 6 November 2011

majlis perpisahan farmasi klinik kesihatan ayer tawar

assalamualaikum :)

hai hai.. benda dah nak basi baru kalut nak taip sini.. hoho.. buat sapa2 yg x tau last week ialah minggu terakhir aku sbgai trainee pharmacy dekat klinik kesihatan ayer tawar.. kalau x tau kat mana p search kat gugel nu.. x susah.. kalau x paham jugak dekat sitiawan.. sitiawan pon x tau? pulau pangkor tau dak..ok dekat2 sana la.. kiranya jauh dari highway..

adatlah kan bila dah nak habeh 2 wat majlis perpisahan segala.. kami pon sama la.. wat jugak.. tapi x la pasang belon2 bagai.. xdan weyh.. wat pon simple ja..

tgk, kan aku da ckp simple.. mam kfc, kek sebiji n jajan ja.. air lak bancuh oren.. aku yg bancuh.. haha! sedap x sedap pon laku lah.. pas2 bagi hadiah kat pegawai.. ekceli utk farmasi lah.. bagi jam dinding ja.. asanya 2 ja kot yg sangat sesuai nak bagi..
jom usha org yg sama2 1 bumbung dgn aku..

1. aku ifa n kak puteri.. pekerja am yg kepala macam kami jugak..
2.dari kiri, ifa,aku,kritiga,rohini,ppf kak nura,pa awie,pf mis cheryl n ppf mr.phuah
3.ifa
4.rohini + kritiga
5.aku n kak nura
1. all of us
2,3,4. aku.. haha! cucuh lilin atas kek

1,2. ppf mr phuah
3,4. pf miss cheryl ( no 4 jam yg kami bag.. cantik kan )
5. pa kak put
6. ppf kak nura


# pf - pegawai farmasi
# ppf - pembantu pegawai farmasi
# pa - pekerja am

babai~

salam aidiladha

assalamualaikum :)

selamat hari raya aidil adha :)

tido awal esok nak p raya walupon baju ketat! huh

jemput dtg rumah ada laksa

babai~

:)