ANDA KLIK? TERIMA KASIH :)

Monday, 26 December 2011

bahasa inggeris dan kehidupan

assalamualaikum :)

aku rasa dari tadika lagi dah belajar bahasa inggeris.. ye la bila naek darjah 1 pon dah ada science n math dalam bi kan..

nak cita la ni pasai nak cakap omputih.. siyesly aku ngaku aku jenis x pandai nak ckp.. kalau menulis 2 reti jugak.. orang cakap pon ley gagah paham.. tapi bila aku nak balas mmg nganga la jawabnya.. dari upsr lagi, aku x penah dapat a kalau exam.. pmr n spm pon sama2 lingkup.. maybe dah set lam pala bi susah..

yang aku dok hingaq ni sebab la ni suma benda nak lam omputih.. borang2 pon bi, nak wat resume pon sama.. aku ni pulak student kolej swasta, kalau nak cari keja kat spital swasta nak x nak kena strong bi, dah 2 kalau nak smbung belajar lak pon mmg pakai bi suma.. mcm dok wat diploma la ni jugak la..

bila pkir2 balik mesti aku macam rasa nyesal.. awat la dulu pas spm aku x smbung diploma akaun.. padahal banyak dapat tawaran masok kos akaun.. tapi gagah gatai nak sambung medic jugak kan.. huhu.. tapi orang kata, sesal dulu pendapatan, sesal kemudian x berguna.. haha

babai~

1 comment:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

english penting zmn skrg, lebih2 lagi utk cari kerja.nak tak nak, kena jugak. =)

:)