ANDA KLIK? TERIMA KASIH :)

Tuesday, 27 November 2012

3 tahun? alhamdulillah

assalamualaikum :)

x boleh tido ni. hadap lah kan tadi petang sapa suroh tido, so memalam camni nganga la. semua orang pon dah tido sebab pagi esok ada kelas pagi. tapi aku yang cantik kelas pkol 12 tengahari. wooo. lompat bintang. haha

3 hari lepas birthday encik zakwan. happy birthday muhammad zakwan. dan hari tu jugak cukup 3 tahun kami kapel. ewah. baru 3 tahun. x payah syok sangat. TAPIII  excited.. hahaha. walaupon ada jugak sedih. -__-. hmm,

hadiah hadiah x payah. nak beli sendiri. tapi saya nak tuntut hadiah saya balik nanti. OKAY

i love you more and more

babai~

Wednesday, 21 November 2012

happy birthday noraini


Assalamualaikum J

Lama nya x update kan. Busy lah sampai x sempat nak jenguk. Ni pon update laju2 sebab line harini macam gamp!

1.       Aku dah 21 tahun. Thanks untuk semua yang wish untuk aku.  Alhamdulillah. Masih diberi peluang untuk hidup di atas muka bumi Allah. X sambut dengan sesiapa. Hari birthday 2 ondaway balik shah alam. Encik zakwan super kejam tahun ni. Aku tunggu sampai 1230 haram x wish. Sampai dah tahap teriak maki hamun. Rupanya dia nak jadi orang last ucap. So sweet sayangs J

2.       Aku dah letgo Samsung galaxy y aku and guna bb sekarang. Bbm dengan encik zakwan. Ewah J

3.       Berat badan aku naik lagi. Turun mendadak tyme frust hari2. Sekarang dah happy naik dengan jayanya. Tahniah untuk diri sendiri.

4.       Aku dah x boleh dok diam2. Kepala hotak jahat nak piker pasai yang haritu. Im a girl okay! Mestilah terasa dengan semua benda. Tapi insyaAllah belajar melupakan.

5.       Aku sangat aktif twitter. @ayneAzhari. Follow lah wey

6.       Aku mintak maaf kalau ada terasa dengan makian aku

Babai~

Friday, 2 November 2012

my first final exam

assalamualaikum :)

my first final exam as a bachelor degree student.


entry nak buat semalam tapi tergendala, x pa la. arini kita sambung. eh peal h x lekat ni. hhhhhhhhhhh. ha dah ok. ada benda stuck pulak.

oh ok, tadi dah setelkan hal exemption, final exam, setel yuran and bla3. buzy nya tahap nak mampoih. tapi aku cantik, aku ok. hahaha. eh jom layan gambar lah.

department of food service and professional is under this faculty.

aku yang cantik

subject sem depan. yang hijau dapat exemption. tinggal 3 subject. oh syokkkknyaaaa.

final exam slip. sepatutnya 2 subject. tapi aku amek 1 ja.

wish me luck :)

babai~

Wednesday, 31 October 2012

arwah noraini ?

assalamualaikum :)

baru lepas tengok julia and maki maki sofea. grr. apa ka jahat sangat dia 2 kan. bila nak mati sakit otak kah. huhu.. ok yang betol nya bengan sebab, ada keyword x puas hati.



kalau benci aku, x suka aku cakap je lah. x payah nak search arwah noraini. taching wey..

T___________________T

babai~

Tuesday, 30 October 2012

convocation my diploma in pharmacy

assalamualaikum :)

cerita basi baru nak up dekat blog. haha. orang lain dah kemain pon tulis 2 minggu lepas. aku malam ni baru ada peluang. haha

19 oktober aku konvo. alhamdulillah. walaupon pointer x seberapa, boleh pakai jubah and topi 2 bangga nak mati dah. harap mak ayah pon bangga jugak. :). mak, lagi 3 taun boleh p lagi, konvo ijazah 2 pon kalau ada rezeki dan dipanjangkan umur.

encik zakwan datang konvo. tapi xda gambar pakai jubah dengan dia. x pe la awak, nanti ijazah awak datang lagi okay! dah tengok lah gambar ni puas2.

ME IS OFFICIALLY DIPLOMA IN PHARMACY HOLDER


me momma

they loved me
encik zakwan :)

me bestie


 babai~

Monday, 29 October 2012

aidiladha 2012

assalamualaikum :)

setelah sekian lama x menaip kat sini. haritu merajuk, sekarang x lagi. ewah! haha.

alhamdulilah, tahun ni tahun keempat sambut aidiladha dengan encik zakwan. walaupon ada benda x diingini berlaku, tapi semua dah setel. raya pertama p umah dia petang dah. tu pon mak dia dah rendu, aku rasa kalau x memang malam la dia sampai umah aku. bukan boleh kira kan dia 2. dia kena sound dengan mak dia pasai buat perangai. padan muka. terima kasih makcik :D. nampak x betapa mak dia sayang dekat bakal menantu dia. heeee

raya kedua bangun x dak karan, good. lewat siap kena marah. padan muka. dok umah encik zakwan sampai malam. eh menantu tersayang haruslah duduk lama2. jumpa sedara dia suma. walaupon bukan first time, tapi aku pemalu. kahkahkah.

part paling best bila mak encik zakwan kenalkan aku dekat semua tetamu. wahhh. rasa diri disayangi sangat! so encik zakwan, sila behave dan jangan cuba2 nak buat lagi. ok.

aidiladha 2012

aidiladha 2011
aidiladha 2010

aidiladha 2009

saya harap sampai bila2 kita akan macam ni :)

babai~

Sunday, 16 September 2012

selamat hari malaysia

assalamualaikum


aku malas sangat nak update la ni. takat guna henpon penat ok taip panjang2. oh ya,selamat hari malaysia :)


aku x balik pn minggu ni. ala,bru 2 minggu ja kan kat sini. tapi.....


AKU DAH HOMESICK!


babai~


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, 7 September 2012

emes yu

Assalamualaikum


Hai hai. Yeah, dah jadi student balik. Buat degree dkt unibersity. Muahaha.


Ok,bru lepas orentasi.dari hari isnin hari2. Last day baru best ok. Bacth kali ni happening gila.


Masuk u swasta memang mahal,tp nanti buat pnjaman la. Cuma nya bru msuk ni duit guna banyak yg amat. Wey,siyes byk smpai nak kol mintak pn xsampai hati. Bru dok seminggu dah nak beli mcm2. Ok mcm2 2 like labcoat,baju btik etc. Paham. Bukan nak beli benda merapu.


Oh ya,aku dos hostel belakang msu. Dekat ja. Jalan kaki pn sampai dan xpayah nak lintas2 jalan.


Tiap2 hari jalan kaki 10mnt n kat msu nek turun tingkat 6 guna tangga. Bukan xdak lif,aku kan nak kurus. Jadi tiap2 hari naik tangga. Semoga nanti boleh pkai bj xs n jeans saiz 28. Haha


Babai~


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, 29 August 2012

hye nutrition bye pharmacy

Assalamualaikum


Laptop aku kat kedai. Kipas xjalan. Siap duit satg p amek. Cdgnya nak laptop baru. Tp aku dah guna banyak sgt dah duit ayh aku,jadinya sabar sat .


September aku sambung degree. Masuk msu wat nutrition. X mampu nak sambung pharmacy. Tp xpa la. Dok dlm medic lg. Xlari pn p enginer. Ok la kan.


Sebenarnya aku dok konpius jugak hari tu nak pilih biotech ka nutrition. Bg aku dua2 sama ja,beza cket orang dgn tumbuhan. Biotech dkt kedah tp nutrition dkt shah alam. Dalam dok pikir 2 teringat,dulu waktu dok jawab SPM cita2 nak jadi doktor. Jadi terus pilih nutrition. Sekurangnya lepas ni still dalam hospital dan gaji macam doktor.


Babai  ~


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, 6 August 2012

tudung bawal ton ton makton

assalamualaikum ;)


cepat gila posa kali ni. dah lebih stgah bulan pn. tapi blog aku haram nak ada entry baru. aku dk ingat nak taip blog nak boh la gambar tp malas nya. huhuhu


la ni kalau p kot belah pekan rabu ramai org jual mcm2. aku p ri2 dgn mak ayh. dgn harapan nak beli tudung banyak2 kot la murah kan. betuah. bek p bli kat city plaza. tdg bwl kosong aku bli kat cty plaza cuma Rm6 selai. murah gila. tp mlm 2 selai Rm10 lnsg x kurang. tdg segi4 bodo mcm 2 pn mahal gla. tapi beli jugak la selai. dah kaler 2 xdak lg.


lepas 2 ri2 kuar dgn encik zakwan dok angan2 la nak bawal sulam yg mahal 2. p dpn tesco stargate. kak 2 ckp selai Rm30. murah la kn dah sebab nak byr dari poket encik zakwan. tapi,kaler yg bkenan xdak pulak. sedih. terus merajuk ckp,raya ni xpyh pakai tdg,dok ja umah.


tipu la kan dok umah. tunggu la dkt2 nak raya p cr len. tdg siap pn jd la. jnj masuk dgn bju.

eh,lg 20menet nak buka. selamat berbuka. ;)


babai~


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, 22 July 2012

busy as bee

assalamualaikum :)


busy gilaaa. mcm2 benda nk kena setelkn.


2nd ramadhan. semoga anda semua diberkati.


babai~


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, 11 July 2012

university selangor UNISEL

assalamualaikum :)

harini posa. tadi bangun lambat cket. mak cakap ada surat nama aku. dari unisel. 




bachelor of biotechnology industry (hons). apa ke cepat sangat intake. hujung bulan ni jugak. memang x p lah. lagipon x puas dok umah. ada macam2 lagi makanan aku nak masak sepanjang aku cuti ni. 
tadi dapat surat macam tekejut eh, eh unisel hantar tawaran. bukan x da pinjaman pt ka. penah dengar kata unisel x bagi pinjaman ptptn. orang miskin macam aku ni mana mampu nak kuar puluh2 ribu buat belajar. baek aku keja kan. tapi tengok dulu lah macam mana.



da siap dapat temporary student card k. gilalah. macam x caya pulak aku. sapa student unisel sila bagi pendapat lebih lanjut. terima kasih.

babai~

aku rindu hang :(

assalamualaikum :)

bila dekat nak kelai tiap2 masa. tapi bila jauh rendu sangat. encik zakwan dah balik kelantan. hari sabtu ri2 aku yang hantar p shahab perdana. otw 2 gadoh. tapi bila da sampai shahab memang sedih gila. wuwuwu. salam dengan dia, dia pesan jaga diri baek2. wey, hang nak p kelantan kot bukan nak p beperang. tapi x cakap mcm 2 la satg tacing pulak kan. haha. dah naek bas pon pesan macam2 lagi. wat kata x mesej ka kol dah kan lepas 2. hahaha




ok cukup. tapi siyesly rendu dah. rasa dia jauh gila kot. aku kan dok umah ja la ni. jadi sangat x best. dok besa bila ada kat umah keja nak kuar saja. ni tiap2 hari bgn whatapps saja. dah x da msg ajak kuar pon. waaa.. abang balik la. 2 la dulu dah kata, x payah sambung. nak jugak sambung. dah la jauh. la ni x pasai jadi sedih T__T

p/s: gambar 1 dekat muzium sultan azlan shah. 

ending x dak. habeh idea dah.

babai~


Monday, 9 July 2012

hanya aku cinta kau seorang


assalamualaikum :)





wuwuwuwu.. sedih.. T__________________________T

tapi movie hampeh. x syok!

babai~

management and science university MSU


assalamualikum :)

minggu lepas gatai tangan kol msu tanya pasai nak sambung degree. try la kan. mana tau rezeki kat ci2 kan. lepas 2 hari terus dapat surat. 


bachelor in nutrition. ok lari ceket la dari diploma yang aku buat. nak sambung pharmacy jugak x pandai. so mintak nutrition. masuk bulan ogos. omak ai. cepat sungguh. aku x puas lagi bangun lambat tido kat umah. oh ya, seminggu kat umah ni, aku cuma masak kek dan makan. hepi gilaaa.. makin gemuk wey.

berbalik pasai degree 2, aku nak pendapat semuaorang lah. patot ke x. yuran hampir 90k plus hostel semua. tapi ptptn cuma bg 49k, mara pulak 60k. lagi half nak kena korek dalam tanah. huhu. tapi kelebihan 2 boley transfer kredit. jadi 2 tahun saja.. waaa.. camna ni..

sob sob T____________________________T

babai~



Sunday, 8 July 2012

coklat cheese kek beserta resepi


assalamualaikum :)

sejak dok kat umah ni, gatai ja tangan ni nak memasak. tapi bukan main course. sebab x reti. jadinya wat kek n pemanis mulut.

teringin sangat nak makan kek coklat. gigih p beli bahan buat. modal mintak mak. aku mana ada dwet nak beli sendiri kan. modal makan banyak puluh jugak. tapi ok la berbaloi.


resepi cari gugel dan ubah suai suka hati. tapi alhamdulilah. sedap. encik zakwan makan banyak jugak.


coklat cheese kek

bahan a

1 biji telur
1/2 cawan gula halus
esen vanila
1/4 cawan air panas mendidih
1/4 susu cair
1/4 cawan minyak masak
1/2 cawan tepung gandum
1 1/2 sudu besar serbuk koko
1/2 sudu teh baking soda
1/4 sudu teh baking powder

bahan b

125 g cream cheese
30 g gula castor
1 biji telur - aku x guna pon
1/2 sudu besar air
1/2 sudu besar tepung gandum

cara buat

  1. telur +gula pukul sampai kembang. 
  2. masuk esen vanila. pukul lagi
  3. masuk air panas, susu cair, minyak masak. pukul lagi
  4. masukkan tepung. gaul sebati. masukkan dalam bekas. kukus lebih kurang 15 minit.
  5. keluarkan kek. letak lapisan cheese n kukus lagi 15 minit.
lapisan chesee

masukkan semua bahan pukul sampai kembang. 

p/s : sori aku x pandai tulis resepi. tapi gedix jugak nak syer dengan orang

babai~

Tuesday, 3 July 2012

kfc flaming crunch

assalamualaikum :)

kemaren dulu, 2 hari lepas la. gadoh dengan encik zakwan. besala budak budak. keja nak gaduh ja kan. dah  xda modal nak whatapps jadi gadoh la. gadoh macam benda siyes sangat. sampai mai umah pujuk la.. haha. 

kemaren pulak, nak pujuk punya pasal, ajak p makan. aku kalau bab makan memang laju. kalau x , xda nya nak gemuk jadi gergasi. dia cakap jom p makan kek sr. aku nak makan kfc baru 2. jadinya makan dua2. yeay!

mula2 p city plaza, sebab ci2 ja ada secret recipe yang paling dekat. tapi dah sampai 2, jalan dulu. tetiba nampak mcdonald. terus 'eh abang, saya nak eskrem. :)'. haha. makan eskrem sundae 1, duduk sembang2 kata kat orang pas2 baru p usha kek. 



chocolate indulgenge. 1 slice saja.

beli 1 slice ja. sebab aku ja makan. dia x nak sudah. lepas 2 balik p a.s mall. nak makan kfc. try kfc baru 2. flaming apa nama dia. aku pon x pandai nak sebut. pedas giloo. x ley makan. aku makan original. yang pedas 2 bawak balik kat mak. 


tengok iklan api2 bagai. n yes. memang berapi. ayah aku makan awai 2 wat steady. elok habeh seketoi mengelupur cari air. haha.

gambar ihsan google.

p/s : aku tengah pening isi borang degree. 

babai~

Sunday, 1 July 2012

getaway party - a night to remember

assalamualaikum :)

hari jumaat malam sebelum hari last dekat ipoh. ada buat getaway party untuk batch aku, 903 and batch 904. walaupon kami intake lain tapi kami semua habeh sekali. dinner buat dekat TROPICANA GRAND BALLROOM, IPOH. bayar sorang RM 60. walaupon makanan x berapa sedap tapi puas hati sebab best sangat.



invitation card. atas 2 ada nama tapi blur pulak. aku dekat lobi.

                                                                                  

perempuan melayu dalam kelas. girl's batch 903. 1 berkahwin, 4 berpunya :)

kami sepatutnya 7 orang perempuan melayu. seorang tangguh semester dan lagi seorang ada hal. jadi tinggal kami 5 saja. walaupon kita dah terpisah jauh, harap still dapat contact lagi. kahwin sila jangan lupa. sumpah aku akan sedih kalau dapat tau ada yang buat kenduri x panggil. besala emo lebih kan.. haha

jejaka melayu perasan hot. the only malay boys in our class.
depa kat atas ni ja budak melayu dalam kelas. yang jahat yang baik, semua depa ni. oh ya, ampa semua pon janganlah lupa kawan. if ada apa2, sila lah bagitau semua orang k. yang first 2 pon melayu tapi mix cina. sebab 2 over putih.


teringin jadi cover majalah. aku cantik dan sila jeles.

me with ika. ika, hope apa yang jadi sebelum ni dilupakan.  3 years as friends.
me with saidatul syafiqah. amacam aku boh nama penuh. haha. ika, walaupon kita x rapat sangat, tapi malam 2 super best sebab kita semua mampu gelak tawa tanpa sebarang masalah. kalau still ada rasa marah, aku mintak maaf bebanyak. 0-0 ok :D

muni, ifa, aku, husna
half of us. DIPLOMA IN PHARMACY batch 903, 904.
i'll be miss your laugh!
husna malina, teman serumah, sebilik air, semakan dan seminum. aku mintak maaf. aku tau aku kasar tapi benda 2 memang sifat semula jadi. kalau ada apa yang x kena harap maafkan. dah dapat UNIKL nanti jangan lupa teman yang sama2 membesar.

siti murni. confirm lepas ni aku akan rindu nak tido dengan hang. siyesly. lepas ni akan rindu aktiviti dengan ang sebelum kita tido. sama2 melalak bila lapar. sama2 berdengkur tyme tido dan macam2 lagi. aku pon nak mintak maaf kalau ada salah dan silap.


last sekali. nurtaifah, aku mintak maaf kalau sepanjang 3 tahun aku kawan dengan ang, ang da rasa hati dengan aku, ada cakap aku wat ang terguris. siyesly sorry sangat. bestie, hope our friendship last forever. lepas ni mesti rindu kentut ang, rindu belahak ang dan rindu macam2 lagi. T____T

ok sedih gila entry malam ni.. taip sambil meleleh air mata. sedih sangat. 

student DIPLOMA IN PHARMACY BATCH 903, aku mintak maaf kalau aku ada salah dan silap. hope our friendship last forever. hope we still can contact via facebook. right. hope all of us success in our life. i will miss all of YOU.

babai~

done my diploma

assalamualaikum :)
gambar dinner. nampak aku kurus kan.. haha.. camera angle penting tau. aku dah kat rumah. officially habeh diploma! dah say gudbye kat MASTERSKILL COLLEGE. muahaha. babai~

Friday, 15 June 2012

keja part time bulan posa

assalamualaikum :)


kat umah dlm selimut,esok bgn tengahari. best ok. tadi last class untuk 3 tahun diploma. rasa xtau ckp. mcm hepi jugak tp x hepi sgt. sbb lpas ni pn insyaallah jadi student balik.


ujung bulan mmg konfom habeh. final 2 hari plus nk uruskan apa yg ptot. then, habeh! hoyeh


jd sementara nak tunggu tera nk masuk untuk dgree,ingt nak keja sat. lebih kurang dalam dua bulan. bukan pa,nti lnsung xda dwet poket,mati kering dlm rumah x boley p mana. dalam pala ni dk ingt nk p keja kot klinik2 kat2 umah ja la.


ada ka klinik nk pkai org keja 2 bulan saja? ish.


babai~


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, 1 June 2012

jun dah wey

assalamualaikum :)

 dah masuk bulan jun.. da 5 bulan lepas untuk tahun 2012.. tapi aku rasa x dak pa perubahan pon kat diri aku. macam org laen, malam 31 disember taun lepas wat azam tapi lepas 5 bulan xdak pon yg tercapai.. cumanya nak pkai smart phone 2 ja la.. tapi bukan macam yg di idamkan.. pakai samsung galaxy Y saja.. 2 pon org bagi..

 tentang nak kuruskan badan, aku rasa lagi naek adala.. aku pon x paham dengan badan aku ni.. nk kata makan makin banyak, aku makan macam sebelum ni ja.. x exercise, mmg dari dulu pon x penah nak exercise.. jadi aku asa saja gedix nak gemuk.. agak2 abeh gedix 2 kuruih balik la kot..

 ok x da banyak pon nak cakap .. saja ja nk up entry seketoi..

 babai~

Wednesday, 23 May 2012

biomed,biotech n chemist. dalam dilema

assalamualaikum :)


aku la ni sumpah malas sangat nak update blog. asa brat tgn. gpn taip pakai henpon ni hazab sgt. huhu. jadinya kalau entry sblan sekali pn dah kira ok.


awal bulan 7 ni aku abeh diploma n dah daftar untuk smbung dgree pulak. insyaallah kalau ada rezeki aku buat biomedical science. bkn xnak smbg pharmacy tp pointer sgt x ckp. jgn tya bpa sbb mmg aku x jwb. walaupn dah dftar siap byr 100, aku ttp nk srvey tgk u mana ok nak smbg kos best. dalam kepala ni dk ingt nk smbg chemistry. tp mcm xda pulak kt swasta. xpn aku yg cari x jumpa. so,sapa yang baca n tau u mana best. tloglah bgtau.


babai~


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, 7 May 2012

rendu mak!

Assalamualaikum :)


Dh 3 minggu aku x balik rumah. Rendu ok. Nak blik pn x dan. Bz kalah menteri kan. Keja dah 16 hari. Xbest. Becadang hujung bulan nak benti balik rumah seminggu. Puas cket kan. Haha


Oh ya, aku rasa sepanjang 3 minggu ni haram xda perubahan pn kat aku. Dk gemuk serupa 2 gak. X kurus2. Kalau dlu tshirt laki boley pakai saiz xs. La ni jangan harap. Dlu selalu kata encik zakwan gemuk sebab pkai saiz m,la ni aku pn pkai saiz m lelaki. Gila aku x ley terima hakikat. Adoi.


P/s harap dan kecik cket. Hujung bulan ada knduri tp aku xda bju yang celuih. Erghh


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, 27 April 2012

mengatasi silau malam

Assalamualaikum :)


Hai hai. Selamat hari jumaat. Dah 2 minggu masuk sem 9 tp haram xda apa lg dalam kepala. Mampoih gak. 2pn depa kata minggu dpan nak wat exam,gila. Depa xpa la jenis pala otak pandai. Aku ni,mau nganga la. Huhu. Dah la aku lg suka jalan2 dan makan dari ngadap note. Haha


Oh ya, sem ni aku bawak si wira. Yelah,keja kan. Kalau xda keta memang dok diam la kt umah. Sampai encik zakwan pon da mula bising2 sebab suka kuar malam2. Dekat umah memang idak la nak kuar malam. Silau. Tapi dok sini x silau pulak. Pelik kan. Haha..


Babai ~


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, 25 April 2012

P1 4g

Assalamualaikum :)


Hai hai. Post yg lepas aku da ckp aku keja kan. Ok,rini ari ke6 aku keja. Keja part time saja. Sapa fren fb aku mmg tau la. Aku keja kat booth P1 4g kat giant tambun.


Nanti ada pulak yg tanya,dah abeh belajar ka yg keja 2. Bukan ye, aku still kat kolej,sem 9. Tp gedix yg amat nak keja. Jadinya aku keja la. Kelas aku pg saja dan aku petang start pkol 2. Nampak kan aku dedikasi tetap p keja. Huhu


Jadi sapa yg dkt area2 ni silalah beli p1 dari aku. Huhu Ohya, aku da reti post direct dari henpon kuning aku. Haha. Babai~.


Published with Blogger-droid v2.0.4

aku guna android

Assalamualaikum :)


Test


Published with Blogger-droid v2.0.4

Nak pasang satu lagi????


Assalamualaikum.......

     Tumpang lalu ja..nak khabar kat ampa sume..ak nk beli tepon baru tapi income x msuk g.2 maksud aku nk psang lagi satu..nak pasang tepon la bkn owg la..ak setia n syg kat pemilik blog nie ja..bty x noraini azhari??bila la nk tiba musim menuai padi pon xtaw..x sabo raso...ak nk pkai model nie plak la...psnie la ak pos post fb naik via blackberry...hahahahahaha....

 
blackberry 9900 a.k.a bold 4



k la..ak nk sambung study balik..assalamualaikum...

Friday, 20 April 2012

Sayang Awak Selamanya


LAGU-TUHAN JAGAKAN DIA UNTUKKU

salam n selamat pgi...

ak bowinx n x ley tido so ak terpikr nk menulis...

Kepada Noraini,dengarlah luahan hati kecil kita nie..selama ini mungkin ayg x penah lihat abg tunjukkan sayng abg kat ayg..abg mnx maf psal itu kerana abg nie x reti nk tunjuk syg pada ayg tp ayg kena taw bahawa hati abg hnya untuk ayg dan x ad owg len y dpat gnti ayg dlm hati abg nie..bgi abg ayg la permata yang menyuluh hidup abg..tanpa ayg,abg xkan dapt berjalan dan melihat di ats dunia ini..dlm hati kecil abg jugak berkata bahawa ayg ini di ibaratkan nyawa abg..tanpa khdiran ayg,x mgkin abg dpat bernafas dgn tenang..n lastly abg nk ayg taw,abg sayangkan ayg sepenuh ati jiwa dan raga abg..abg xnk kehilngan ayg..abg nk ayg sntiasa menemani abg untuk menempuh dugaan hidup ini..wlaupun ayg x cantik di mata owg len tapi bgi abg ayg dah ckup sempurna dan cantik di mata hati dan jiwa abg.biarlah apa pon owg nk kta,bgi abg sume 2 perkara biasa,manusia mmg dianugerahkan dengan perasaan hasad dengki cemburu dan zalim...abg berharap ayg dapt terima abg seadanya n abg akan cuba untuk menerima ayg seadanya..abg SAYANG ayg smpai akhir hayat abg..x ad y dpat memisahkan kita kecuali ajal..selagi kita masih bernyawa..abg janji abg akan sentiasa menyokong dan menjaga ayg sedaya upaya abg demi masa depan kita.abg janji abg xkan sia2kan ayg...n abg asa kita dah patut disatukan..n insyaallah dan dengan izin ALLAH,hujung taun nie abg akan hantar rombongan meminang ayg..sama2 la kita berdoa semoga tiada halangan dan rintangan...AMIN...


SAYANG AWAK SELAMANYA.........

YANG IKHLAS MENULIS
MUHAMMAD ZAKWAN

Thursday, 19 April 2012

cukup sampai di sini saja

assalamualaikum ;)

ni lebih kurg macam luahan hati. sapa xnak baca sila tekan pangkah..

la ni boley kata ada krisis. aku pn xtau nk wat pa lg dah. kalau sapa fren fb aku boley la tgk segala macam benda aku meroyan. huhu. benda mybe aku yg salah n boley jadi slh dia. tp pengakhiran 2 xtau.

sudah cukup cukup sudah
cukup smpai di sini saja
daripada batin terseksa
lebih baik ku pergi saja

p/s : esok aku mula keja. keja apa?esok aku update.

babai~

Monday, 16 April 2012

sem 9 last sem

assalamualaikum ;)

hai hai. ptotnya harini aku dah ada kt ipoh. da start sem 9. tp aku kt umah lg,x sanggup nk lpaskn bntal dakap. huhu

semester 9 smpai blan julai. lambat g nk habeh. ni sbb extend tgu junior habeh sama2. grr

babai~

Sunday, 15 April 2012

Saturday, 31 March 2012

eh, aku update. meh baca

assalamualaikum :)

phew! lama gila lah x update.bukan apa, mlas gila kot.

oh ya,aku la ni cuti sem 8 sebulan. ada 1 sewg ja dah nk habeh. x sabar gila kot.bajet cam best la dah nk abeh. pas2 la ni jugak la tgh pkir nk smbg lg ka nk keja. klu ikotkan ati nk jugak la sambung g. tp encik zakwan selalu ckp, dah la pemalas,ada hati nk sambung belajar. erk!

sepanjang aku cuti ni,aku bejaya ternak lemak 1 bdan. la ni gemuk x yah cakap. bukan stkat malu nk tgkap gmbar, jalan pon dah rasa mcam gergasi.huhu knonla nk krus,perh,asa mcm nak mampus makan cket. haha

dah la,aku nk sambung dgr guru besar bleter. aku kt skolah adk aku. mesyuarat pibg.

babai~

Sunday, 18 March 2012

Thursday, 9 February 2012

Ice Cream Rantau Panjang


salam

ak nk habaq kat ampa sume psal 1 keunikan yg bwu ak lihat...ak mksudkan secawan ice cream..ice cream nie unik mcm tutti frutti kot...cuma berbeza dari segi cara penyediaan dan bentuk cawan la..hahahaha...tgk gmbaq kat bwh nie...


nie original tutti frutti




Rantau Panjang punya tutti frutti
Dalam nie ad mcam2 bnda seperti :
  • ais krim bermacam2 perisa
  • jagung manis
  • roti
  • agar-agar
  • susu cair
  • kacang
  • pulut
klu nk rasa kena p la Rantau Panjang....rasanya mmg sedap sekali...




Sunday, 5 February 2012

salam maulidur rasul

assalamualaikum :)

salam maulidur rasul.. tadi kat2 umah aku pon ada wat sambutan 2 jugak.. siap ada berarak bagai dari surau ke tempat kenduri 2.. aku x p pon.. aku p tyme nak makan saja.. 2 pon sebab mak aku tlg bancuh air..


aku sangat sopan.. kan?
waktu sampai 2 ada ceramah.. aku x knai pon org yg bg ceramah.. dgr pon dari jauh.. sebab seat dah penuh.. huhu


gila kamera btol kucing ni.. mcm tau2 ja aku nak amek gambar dia..


macam besa.. makanan!!!


us!

babai~

Friday, 27 January 2012

kurus means kecik


assalamualaikum :)

sejak masuk taun baru ni aku banyak berubah.. yang paling ketara badan la.. urgh.. macam dengan gergasi bejalan jalan lagi.. tapi macam aku kesah sangat kan.. hahaha

ya ya, aku x kesah tapi mak aku n encik zakwan potpet.. haish.. semalam on9 dgn dia pon bejuta kali tekan kan pekataan kurus.. siap bold bold bagai.. dia cakap muka jaga lebih, yg badan x reti nak jaga.. erkk.. T______________T


x ketara pon kan.. tolong la angguk.. tolong lah..

waaaa.. -____________-''

babai~

Wednesday, 25 January 2012

roti ikan

assalamualaikum :)




kenai ni apa? ni roti ikan aku panggil.. x tau la kalau ada nama laen kan.. adik aku cakap biskut ikan cap ping pong.. sedap ooo.. hahaha

Tuesday, 24 January 2012

kellie's castle batu gajah perak

assalamualaikum :)

aku kat umah cuti raya cina.. ri2 sebelum balik umah kami p kellie castle.. tau x? kalau x tau p google.. aku malas nk mencari.. tempat 2 dekat batu gajah.. senang ja nk p.. walupon hakikat nya kami amek masa lama jugak nak sampai.. hahaha.. xda apa sangat pon kat ci2.. tempat tangkap2 gambar ja pon.. kalau jenis pkai DSLR sedap la p begambar.. huhu

aku p dengan ifa n encik zakwan.. encik zakwan dari kelantan turun kat perak.. aku p amek, sarapan pas2 p cari tempat 2.. panas gila kot.. aku rasa sebab 2 aku demam.. tetiba~.. bawah ni penuh dengan gambar.. x nak tgk boley tekan X..



gambar ni patotnya sopan.. tapi aku dgn encik zakwan x tahan tengok muka masing2.. 2 yg jadi cm2.. hahaha..

tolong cakap aku kurus.. tolong la..

oopp.. hahaha..

:).. frame la konon konon kan.. hahaha

yang ni pokok beruang.. katanya nampak macam ada beruang dok pelok kat pokok 2.. aku x nmpk macam 2 pon.. tapi nampak la kata ada muka beruang kat ci2.. oh ya, gambar 2 sangat jahat.. sebab lansung x cover aku nmpak aku besar.. grr

see.. panas gila kan.. ni dok sat kat tempat teduh.. sebab 2 muka macam pelik.. mata da silau2 dah tyme 2..

kami sweet :)

aku yg kurus :P

encik zakwan tengok awek laen.. mmg nak mampos kan dia ni.. grr

aku dgn ifa selaku photografer hari 2..

kalau nk tau cena tempat 2 nanti p la sendiri.. tiket masok 4 ringgit.. better p petang la baru syok tgkap gambar..

babai~

:)