ANDA KLIK? TERIMA KASIH :)

Sunday, 22 July 2012

busy as bee

assalamualaikum :)


busy gilaaa. mcm2 benda nk kena setelkn.


2nd ramadhan. semoga anda semua diberkati.


babai~


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, 11 July 2012

university selangor UNISEL

assalamualaikum :)

harini posa. tadi bangun lambat cket. mak cakap ada surat nama aku. dari unisel. 




bachelor of biotechnology industry (hons). apa ke cepat sangat intake. hujung bulan ni jugak. memang x p lah. lagipon x puas dok umah. ada macam2 lagi makanan aku nak masak sepanjang aku cuti ni. 
tadi dapat surat macam tekejut eh, eh unisel hantar tawaran. bukan x da pinjaman pt ka. penah dengar kata unisel x bagi pinjaman ptptn. orang miskin macam aku ni mana mampu nak kuar puluh2 ribu buat belajar. baek aku keja kan. tapi tengok dulu lah macam mana.



da siap dapat temporary student card k. gilalah. macam x caya pulak aku. sapa student unisel sila bagi pendapat lebih lanjut. terima kasih.

babai~

aku rindu hang :(

assalamualaikum :)

bila dekat nak kelai tiap2 masa. tapi bila jauh rendu sangat. encik zakwan dah balik kelantan. hari sabtu ri2 aku yang hantar p shahab perdana. otw 2 gadoh. tapi bila da sampai shahab memang sedih gila. wuwuwu. salam dengan dia, dia pesan jaga diri baek2. wey, hang nak p kelantan kot bukan nak p beperang. tapi x cakap mcm 2 la satg tacing pulak kan. haha. dah naek bas pon pesan macam2 lagi. wat kata x mesej ka kol dah kan lepas 2. hahaha




ok cukup. tapi siyesly rendu dah. rasa dia jauh gila kot. aku kan dok umah ja la ni. jadi sangat x best. dok besa bila ada kat umah keja nak kuar saja. ni tiap2 hari bgn whatapps saja. dah x da msg ajak kuar pon. waaa.. abang balik la. 2 la dulu dah kata, x payah sambung. nak jugak sambung. dah la jauh. la ni x pasai jadi sedih T__T

p/s: gambar 1 dekat muzium sultan azlan shah. 

ending x dak. habeh idea dah.

babai~


Monday, 9 July 2012

hanya aku cinta kau seorang


assalamualaikum :)





wuwuwuwu.. sedih.. T__________________________T

tapi movie hampeh. x syok!

babai~

management and science university MSU


assalamualikum :)

minggu lepas gatai tangan kol msu tanya pasai nak sambung degree. try la kan. mana tau rezeki kat ci2 kan. lepas 2 hari terus dapat surat. 


bachelor in nutrition. ok lari ceket la dari diploma yang aku buat. nak sambung pharmacy jugak x pandai. so mintak nutrition. masuk bulan ogos. omak ai. cepat sungguh. aku x puas lagi bangun lambat tido kat umah. oh ya, seminggu kat umah ni, aku cuma masak kek dan makan. hepi gilaaa.. makin gemuk wey.

berbalik pasai degree 2, aku nak pendapat semuaorang lah. patot ke x. yuran hampir 90k plus hostel semua. tapi ptptn cuma bg 49k, mara pulak 60k. lagi half nak kena korek dalam tanah. huhu. tapi kelebihan 2 boley transfer kredit. jadi 2 tahun saja.. waaa.. camna ni..

sob sob T____________________________T

babai~



Sunday, 8 July 2012

coklat cheese kek beserta resepi


assalamualaikum :)

sejak dok kat umah ni, gatai ja tangan ni nak memasak. tapi bukan main course. sebab x reti. jadinya wat kek n pemanis mulut.

teringin sangat nak makan kek coklat. gigih p beli bahan buat. modal mintak mak. aku mana ada dwet nak beli sendiri kan. modal makan banyak puluh jugak. tapi ok la berbaloi.


resepi cari gugel dan ubah suai suka hati. tapi alhamdulilah. sedap. encik zakwan makan banyak jugak.


coklat cheese kek

bahan a

1 biji telur
1/2 cawan gula halus
esen vanila
1/4 cawan air panas mendidih
1/4 susu cair
1/4 cawan minyak masak
1/2 cawan tepung gandum
1 1/2 sudu besar serbuk koko
1/2 sudu teh baking soda
1/4 sudu teh baking powder

bahan b

125 g cream cheese
30 g gula castor
1 biji telur - aku x guna pon
1/2 sudu besar air
1/2 sudu besar tepung gandum

cara buat

  1. telur +gula pukul sampai kembang. 
  2. masuk esen vanila. pukul lagi
  3. masuk air panas, susu cair, minyak masak. pukul lagi
  4. masukkan tepung. gaul sebati. masukkan dalam bekas. kukus lebih kurang 15 minit.
  5. keluarkan kek. letak lapisan cheese n kukus lagi 15 minit.
lapisan chesee

masukkan semua bahan pukul sampai kembang. 

p/s : sori aku x pandai tulis resepi. tapi gedix jugak nak syer dengan orang

babai~

Tuesday, 3 July 2012

kfc flaming crunch

assalamualaikum :)

kemaren dulu, 2 hari lepas la. gadoh dengan encik zakwan. besala budak budak. keja nak gaduh ja kan. dah  xda modal nak whatapps jadi gadoh la. gadoh macam benda siyes sangat. sampai mai umah pujuk la.. haha. 

kemaren pulak, nak pujuk punya pasal, ajak p makan. aku kalau bab makan memang laju. kalau x , xda nya nak gemuk jadi gergasi. dia cakap jom p makan kek sr. aku nak makan kfc baru 2. jadinya makan dua2. yeay!

mula2 p city plaza, sebab ci2 ja ada secret recipe yang paling dekat. tapi dah sampai 2, jalan dulu. tetiba nampak mcdonald. terus 'eh abang, saya nak eskrem. :)'. haha. makan eskrem sundae 1, duduk sembang2 kata kat orang pas2 baru p usha kek. 



chocolate indulgenge. 1 slice saja.

beli 1 slice ja. sebab aku ja makan. dia x nak sudah. lepas 2 balik p a.s mall. nak makan kfc. try kfc baru 2. flaming apa nama dia. aku pon x pandai nak sebut. pedas giloo. x ley makan. aku makan original. yang pedas 2 bawak balik kat mak. 


tengok iklan api2 bagai. n yes. memang berapi. ayah aku makan awai 2 wat steady. elok habeh seketoi mengelupur cari air. haha.

gambar ihsan google.

p/s : aku tengah pening isi borang degree. 

babai~

Sunday, 1 July 2012

getaway party - a night to remember

assalamualaikum :)

hari jumaat malam sebelum hari last dekat ipoh. ada buat getaway party untuk batch aku, 903 and batch 904. walaupon kami intake lain tapi kami semua habeh sekali. dinner buat dekat TROPICANA GRAND BALLROOM, IPOH. bayar sorang RM 60. walaupon makanan x berapa sedap tapi puas hati sebab best sangat.



invitation card. atas 2 ada nama tapi blur pulak. aku dekat lobi.

                                                                                  

perempuan melayu dalam kelas. girl's batch 903. 1 berkahwin, 4 berpunya :)

kami sepatutnya 7 orang perempuan melayu. seorang tangguh semester dan lagi seorang ada hal. jadi tinggal kami 5 saja. walaupon kita dah terpisah jauh, harap still dapat contact lagi. kahwin sila jangan lupa. sumpah aku akan sedih kalau dapat tau ada yang buat kenduri x panggil. besala emo lebih kan.. haha

jejaka melayu perasan hot. the only malay boys in our class.
depa kat atas ni ja budak melayu dalam kelas. yang jahat yang baik, semua depa ni. oh ya, ampa semua pon janganlah lupa kawan. if ada apa2, sila lah bagitau semua orang k. yang first 2 pon melayu tapi mix cina. sebab 2 over putih.


teringin jadi cover majalah. aku cantik dan sila jeles.

me with ika. ika, hope apa yang jadi sebelum ni dilupakan.  3 years as friends.
me with saidatul syafiqah. amacam aku boh nama penuh. haha. ika, walaupon kita x rapat sangat, tapi malam 2 super best sebab kita semua mampu gelak tawa tanpa sebarang masalah. kalau still ada rasa marah, aku mintak maaf bebanyak. 0-0 ok :D

muni, ifa, aku, husna
half of us. DIPLOMA IN PHARMACY batch 903, 904.
i'll be miss your laugh!
husna malina, teman serumah, sebilik air, semakan dan seminum. aku mintak maaf. aku tau aku kasar tapi benda 2 memang sifat semula jadi. kalau ada apa yang x kena harap maafkan. dah dapat UNIKL nanti jangan lupa teman yang sama2 membesar.

siti murni. confirm lepas ni aku akan rindu nak tido dengan hang. siyesly. lepas ni akan rindu aktiviti dengan ang sebelum kita tido. sama2 melalak bila lapar. sama2 berdengkur tyme tido dan macam2 lagi. aku pon nak mintak maaf kalau ada salah dan silap.


last sekali. nurtaifah, aku mintak maaf kalau sepanjang 3 tahun aku kawan dengan ang, ang da rasa hati dengan aku, ada cakap aku wat ang terguris. siyesly sorry sangat. bestie, hope our friendship last forever. lepas ni mesti rindu kentut ang, rindu belahak ang dan rindu macam2 lagi. T____T

ok sedih gila entry malam ni.. taip sambil meleleh air mata. sedih sangat. 

student DIPLOMA IN PHARMACY BATCH 903, aku mintak maaf kalau aku ada salah dan silap. hope our friendship last forever. hope we still can contact via facebook. right. hope all of us success in our life. i will miss all of YOU.

babai~

done my diploma

assalamualaikum :)
gambar dinner. nampak aku kurus kan.. haha.. camera angle penting tau. aku dah kat rumah. officially habeh diploma! dah say gudbye kat MASTERSKILL COLLEGE. muahaha. babai~

:)